آموزش کار با پنل اس ام اس و ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی
وقتی می خواهید با یک سامانه پیامکی کار کنید، با انواع و اقسام گزینه ها مواجه می شوید که حتما در ابتدا برای شما پیچیده و گیج کننده است. اما دلیلی ندارد که خیلی خودتان را ببازید! فراموش نکنید که کارکرد اصلی یک پنل اس ام اس واقعاً ساده است: ارسال و دریافت پیامک به صورت انبوه. همین! پس مطمئناً کار با یک سامانه پیام کوتاه آنقدرها هم پیچیده نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: تعمیرات موبایل
اما از کجا باید شروع کنید؟ این راهنما به شما کمک خواهد کرد تا به صورت قدم به قدم و به سادهترین شکل، با نحوه ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه آشنا شوید و از این به بعد بتوانید به راحتی به ارسال اس ام اس های تبلیغاتی بپردازید.
فقط قبل از آنکه شروع کنیم یک نکته را باید به شما بگویم. درست است که من یکی از پشتیبان های سامانه ملی پیامک هستم و بنابراین آموزش های من بر اساس طراحی این سامانه پیام کوتاه خواهد بود. اما سامانه های پیامکی دیگر هم کم و بیش امکانات و بخش های مشابهی را در اختیار شما قرار میدهند. پس مهم نیست از پنل پیام کوتاه کدام شرکت استفاده میکنید، در هر صورت این راهنما برای شما کاربردی خواهد بود.
بخش ها و امکانات اصلی یک سامانه ارسال پیامک انبوه
قبل از آنکه شروع کنیم، بگذارید شما را با اصطلاحات و بخشهای اصلی یک سامانه پیامکی آشنا کنم:
- خط اختصاصی: منظور از خط اختصاصی، یک خط با پیش شماره 1000، 2000، 3000، 5000 یا 021 است که به شما تعلق می گیرد. این خطوط دقیقاً برای ارسال پیامک انبوه ساخته شدهاند و به طور کلی نمیتوان از آنها برای تماس تلفنی استفاده کرد. یک سامانه پیامکی خوب معمولاً برای شروع کار، یک یا چند خط اختصاصی رایگان در اختیار شما قرار میدهد.
- خط عمومی: خط عمومی فقط یک تفاوت کوچک با خط اختصاصی دارد. آن هم اینکه خط عمومی متعلق به خود سامانه پیامکی است و همه کاربران به آن دسترسی دارند. بنابراین کسی نمیتواند روی آن پیامک دریافت کند و فقط میتوان از طریق آن ارسال انجام داد. مزیت این خطوط معمولاً این است که شماره های رندتری را در اختیار شما قرار میدهند.
- بلک لیست: برخی از کاربران سیم کارت همراه اول (فقط همراه اول و نه ایرانسل)، پیامک های تبلیغاتی خود را لغو کردهاند. یعنی از همراه اول خواستهاند که پیام کوتاه تبلیغاتی برای آنها ارسال نشود. در سامانههای پیامکی، اصطلاحاً به مجموع این شماره های مسدود شده، بلک لیست یا لیست سیاه مخابراتی میگویند. البته لازم نیست نگران باشید، هزینه ای بابت ارسال به شماره های بلک لیست از شما کم نمیشود. به علاوه، خوب است بدانید که راه هایی برای عبور از لیست سیاه مخابراتی همراه اول وجود دارد.
- خط تبلیغاتی و خدماتی: خطوط اختصاصی شامل دو دسته بندی اصلی هستند. اولین دسته بندی خطوط تبلیغاتی هستند که هدف آنها ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه است. این خطوط توانایی ارسال به بلک لیست را ندارند. اما دسته دوم یعنی خطوط خدماتی، برای ارسال پیامک های خدماتی به کاربران هستند و بنابراین همه کاربران، صرف نظر از اینکه در بلک لیست هستند یا نه، پیامک های آنها را دریافت میکنند. برای اطلاع از شرایط دریافت خط خدماتی، به این صفحه مراجعه کنید.
حالا که با مفاهیم اصلی بازاریابی پیامکی آشنا شدید، بگذارید به سراغ آموزش خودمان برویم.
قدم اول: برای تست کردن سامانه پیامک تکی ارسال کنید
همانطور که گفتم، مهمترین وظیفه هر سامانهای ارسال و دریافت پیامک است. پس در اولین قدم بد نیست که یک پیامک تستی بفرستید و این قابلیت را امتحان کنید. برای اینکار میتوانید از بخش ارسال، وارد بخش ارسال پیامک تکی شوید یا از گزینه ارسال سریع _تست پیامک که سمت چپ مانیتورتان به شکل عمودی نوشته شده است استفاده کنید.
زمانی که شما قصد ارسال پیامک را دارید، باید سه چیز را مشخص کنید: متن پیامک شما چیست و اینکه میخواهید آن را از چه خطی و به چه شمارهای ارسال کنید. تصویر بخش ارسال سریع را در زیر برای شما آوردهام. در این تصویر من مشغول انتخاب از بین شماره های اختصاصی خودم هستم.
بیشتر بخوانید: تعمیرات تخصصی گوشی آیفون
از طریق همین قسمت، شما به راحتی میتوانید خطوط اختصاصی خودتان و خطوط عمومی یک سامانه را بشناسید و حتی خط اختصاصی خود را تست کنید.
یک نکته مهم هنگام تست گرفتن این است که مطمئن شوید شماره مقصد، داخل لیست سیاه مخابرات نباشد. برای این منظور بهتر است به یک شماره ایرانسل ارسال کنید که امکان لغو پیامک تبلیغاتی در آن وجود ندارد.
مساله دیگری که باید از الان به آن توجه داشته باشید، تعداد حروف یک پیامک است. یک اس ام اس انگیسی میتواند دارای 160 کاراکتر باشد، اما پیام کوتاه فارسی به 70 کاراکتر محدود شده است. اگر از این محدودیت ها عبور کنید، آن وقت باید هزینه چند پیامک را بدهید.
قدم دوم: ارسال پیامک تبلیغاتی را به صورت جدی آغاز کنید
حالا که سامانه پیامکی را تست کردید، وقت آن رسیده که جدیتر دست به کار شوید. همانطور که در تصویر زیر میبینید، یک سامانه پیامکی دارای بخش های متعددی است که از طریق منو به آنها دسترسی دارید.
اما قبلاً هم گفتم، برای شروع درگیر تعدد این بخش ها نشوید و فقط درگیر کاربردهای اصلی یک سامانه باشید که 2 تا بیشتر نیستند:
- شما میتوانید به بانک شمارههای خودِ یک سامانه، پیامک ارسال کنید. این بانک های شماره، در حقیقت یک مجموعه کامل از شماره موبایل های ایرانی هستند که بر حسب مکان، شغل، پیش شماره، سن و جنسیت مرتب شدهاند. (اگر هدف شما این است، حتماً مطمئن شوید که بانک شماره سامانه شما، به روز و کامل است.)
- شما میتوانید به شماره هایی که خودتان جمعآوری میکنید، مثلاً شماره های مشتریانتان، پیامک ارسال کنید. این روش، خیلی میتواند در حفظ و وفادار کردن مشتری به شما موثر باشد، پس به هیچ وجه نباید اهمیّت آن را دست کم بگیرید.
من در ادامه، این دو مورد را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهم داد و آموزش های لازم را به شما ارائه میدهم.
ارسال پیامک انبوه تبلیغاتی به بانک شماره های موجود در سامانه
اگر شما قصد ارسال پیامک به بانک شماره را داشته باشید، از بخش ارسال به چندین گزینه مختلف دسترسی دارید. اولین گزینه که بسیار کاربردی است، امکان پیامپ است که به شما اجازه میدهد یک منطقه از شهر خود را روی نقشه انتخاب کنید و به گوشی های همراه آن منطقه پیامک ارسال کنید.
در صورتی هم که استفاده از نقشه نتوانست پاسخگوی نیاز شما باشد، میتوانید وارد بخش ارسال به کدپستی شوید و بر اساس کد پستی مخاطبان به آنها ارسال انجام دهید. در این روش، هر چقدر شما ارقام ابتدایی بیشتری برای کد پستی خود وارد کنید، شماره ها محدودتر خواهند شد.
البته، همانطور که گفتیم، شماره های یک سامانه فقط بر اساس مکان طبقه بندی نشدهاند. بخش جالب دیگری که برای هدفمند کردن ارسال در اختیار شماست، بخش منطقه – هدفمند است. به کمک این گزینه، شما نه تنها منطقه یا شهر مورد نظرتان را انتخاب میکنید، بلکه شغل و صنف افرادی که پیامک شما به دست آنها میرسد را هم مشخص میکنید. در این قسمت شما میتوانید به صاحبان کسب و کارهای مختلف همچون پزشکان، مهندسین، وکلا و … پیامک ارسال نمایید.
یک روش دیگر برای هدفگیری مخاطبان، مشخص کردن ارقام اول شماره است. مثلاً میتوانید فقط به کسانی پیامک خود را ارسال کنید که شماره آنها با 09121 شروع میشود. آخرین روش ارسال پیامک انبوه به بانک هم بخش سن و جنسیت است که متعلق به اپراتور 50001 میباشد و اگر شما یک خط 50001 داشته باشید، میتوانید افراد موجود در بانک شماره این سامانه را هدف قرار دهید. فقط دقت داشته باشید که در این بخش خبری از بازگشت هزینه و گزارش تفکیکی ارسال نیست.
بیشتر بخوانید: نمایندگی رسمی سامسونگ
اکنون برویم سراغ آخرین روش ارسال انبوه بانکی که به نام BTS شناخته میشود. گیج نشوید! منظور از BTS همان دکل مخابراتی ایرانسل است و در این روش، شما میتوانید به تمام کسانی پیامک خود را بفرستید که در محدوده یک دکل مخابراتی ایرانسل هستند. البته این روش دو محدودیت هم دارد. اول اینکه خبری از گزارش تفکیکی ارسال و بازگشت هزینه نیست. مورد دوم هم اینکه درخواست شما برای BTSحداقل باید 50 هزار پیامک باشد. در ضمن، این نکته را هم بدانید که لیست شماره های BTS، بین ساعت 12شب تا 2 بامداد جمع آوری می شود تا دقیقاً کسانی در لیست باشند که ساکن آن منطقه هستند.
خب، حالا که با بخش های اصلی بانک شماره آشنا شدید، بگذارید به سراغ روش دوم برویم.
ارسال پیامک تبلیغاتی به شماره های مشتریان خودتان
در این حالت شما نمی خواهید از دیتابیس (یا همان بانک های شماره) ما استفاده کنید و می خواهید به مشترکین خودتان پیامک ارسال کنید. یعنی کسانی که قبلاً مشتری شما بودهاند و از آنها شماره دارید. یا شاید کسانی که در آینده شماره آنها را خواهید گرفت.
برای این منظور میتوانید از قسمت ارسال انبوه استفاده کنید. اما چگونه باید شمارهها را وارد کنید؟ ساده است: یا میتوانید در کادر مربوط به شماره آنها را بنویسید، یا آنکه به شکل یک فایل متنی (با فرمت txt) یا یک فایل اکسل این شمارهها را وارد سامانه کنید.
البته، یک راه بهتر هم برای اینکار وجود دارد. آن هم استفاده از دفترچه تلفن است. دفترچه تلفن در حقیقت یک امکان است برای آنکه بتوانید لیست های شماره مختلف را ذخیره کنید. مزیت آن هم این است که شما همیشه به این شمارهها دسترسی خواهید داشت و به علاوه، میتوانید نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و سایر مشخصات مشتریان خود را نیز ذخیره کنید.
وارد کردن اطلاعات کامل یک مشتری در دفترچه تلفن، مزایای بسیاری برای شما دارد. برای مثال، میتوانید سیستم را جوری تنظیم کنید تا به طور خودکار، روز تولد مشتری را به او تبریک بگوید. یا آنکه در ابتدای پیامک های خود، مشتری را با اسم خطاب قرار دهید تا او احساس صمیمیت بیشتری با شما بکند.
بعد از ذخیره شماره ها در بخش دفترچه تلفن هم، کافی است هر وقت قصد ارسال داشتید، وارد بخش ارسال انبوه بشوید و لیست مورد نظر خودتان برای ارسال را انتخاب کنید.
مشاهده گزارش پیامک های ارسال و دریافت شده
اما همه چیز با ارسال تمام نمیشود… نکته دیگری که مطمئناً برای شما اهمیّت دارد این است که گزارش تحویل پیام های ارسال شده را به چه نحو و در کدام قسمت می توانید ببینید.
برای این منظور، وارد همان بخشی شوید که ارسال را انجام دادید (برای مثال ارسال منطقه – هدفمند یا ارسال انبوه) و به پایین صفحه مراجعه کنید. در این قسمت رکوردی را میبینید که حاوی اطلاعات ارسال شماست.
به تصویر زیر نگاه کنید. اگر دقت کنید متوجه میشوید که کد ارسال شما در اپراتور، عنوانی که انتخاب کرده اید، تاریخ و ساعت درخواست شما، تعداد شماره هایی که درخواست کردید، وضعیت ارسال و … در بخش گزارش برای شما مشخص شده است. البته، اگر این اطلاعات برای شما کافی نیست، راهی وجود دارد که گزارش گیری دقیق تری هم داشته باشید. کافی است گزینه “دانلود گزارش به همراه گزارش تحویل باشد” را تیک بزنید و سپس روی آیکون دانلود کلیک کنید. در تصویر زیر هر دو بخش برای شما مشخص شدهاند.
ماژول ها و امکانات دیگر سامانه پیامکی
حالا که اصلی ترین بخشها را یاد گرفتید و فکر میکنم دیگر کار با پنل اس ام اس چندان کار سختی برایتان نباشد، بیاید به چند تا از امکان های دیگر یک پنل اس ام اس بپردازیم که میتوانند برای شما کاربردی و مهم باشند. توجه داشته باشید که این امکان ها، به اسم ماژول شناخته میشوند.
ماژول ارسال هوشمند
یکی از ماژول های پرکاربرد سامانههای پیامکی، ارسال هوشمند است. در ارسال هوشمند شما می توانید بخشی از متن پیامک خود را با توجه به شماره تلفن عوض کنید. مثلاً اگر نام و نام خانوادگی افراد را دارید، پیامک ارسال شده به هر شماره را، با خطاب قرار دادن اسم فرد شروع کنید.
اما چگونه؟ همانطور که قبل از این گفتم، یک راه اینکار استفاده از دفترچه تلفن است. اما راه سریعتری هم برای اینکار وجود دارد. شما میتوانید یک فایل اکسل از شماره تلفن ها همراه با اطلاعات هر کدام درست کنید و در سیستم بارگذاری نمایید تا از اطلاعات هر شماره استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که این فایل باید مانند فایل نمونه موجود در سامانه باشد تا به مشکلی برنخورید.
ماژول ارسال متناظر
ارسال متناظر، یکی دیگر از ماژول های پیامکی خوب است که به شما اجازه میدهد، پیامکهای متفاوت را به شمارههای متفاوت ارسال کنید، آن هم با سرعتی بسیار بالا. کافی است یک فایل اکسل در سیستم بارگذاری کنید که شماره های مختلف را همراه با پیامک مربوط به هر یک داشته باشد.
ماژول ارسال زماندار
ماژول بعدی ماژول ارسال زماندار است. در این ماژول شما براحتی می توانید سامانه را جوری تنظیم کنید که پیامک های دلخواه شما را در تاریخ و زمانی مشخص شده ارسال کند. در واقع، این ماژول به شما کمک میکند تا پیامک های آینده خود را از همین حالا برنامهریزی کنید.
ماژول سر رسید
ماژول سررسید هم مشابه ارسال زماندار است. با این تفاوت که ارسالها به صورت متناوب خواهد بود و برنامهریزی شما فقط برای یک بار ارسال نیست. برای مثال میتوانید سیستم را جوری تنظیم کنید تا هر سال منقضی شدن بیمه را به مشتری خبر دهد، تولد او را تبریک بگوید یا …
ماژول کدخوان
حالا برویم سراغ ماژول کدخوان که از پرکاربردترین ماژولهای یک پنل پیام کوتاه است. کارکرد ماژول کدخوان برای زمانی است که مشتری باید یک کد را برای شما بفرستد. مثلا کد پشت یک محصول را برای شرکت در غرقهکشی یا کد تخفیف.
در این ماژول، ابتدا باید یک سری کد را از طریق فایل اکسل وارد سامانه کنید. سپس وقتی که کاربر یکی از این کدها را به خط شما ارسال کرد، پیام او همراه با شماره تلفنش در سامانه ذخیره میشود و یک پیغام از قبل مشخص شده هم برای او ارسال خواهد شد. توجه داشته باشید که در این ماژول، اگر کسی یک کد اشتباه یا یک کد تکراری برای شما بفرستد، میتوان پیامک اخطار جداگانهای برای او ارسال کرد.
بیشتر بخوانید: تعمیرات تخصصی اپل واچ
ماژول انتقال ترافیک
ماژول دیگری که برای سهولت کار شما در پنل ملی پیامک (و سایر پنل های پیامکی خوب) طراحی شده، ماژول انتقال تافیک است. با استفاده از این ماژول، شما میتوانید ترتیبی بدهید تا هر پیامکی که توسط خط اختصاصی شما دریافت میشود، بلافاصله توسط سامانه پیامکی به خط موبایل شما (یا حتی یک آدرس اینترنتی) ارسال شود. به این ترتیب، همواره از آخرین پیامک های خودتان مطلع هستید.
ماژول ارسال از موبایل
حال تصور کنید که قرار است مدتی به پنل اس ام اس خود دسترسی نداشته باشید یا آنکه ترجیح میدهید ارسال های تکراری را برای خودتان راحت تر کنید. برای این منظور میتوانید یک عملیات ارسال (مثلاً ارسال به یک بانک شماره) را طرح ریزی کنید و رمزی برای این عملیات مشخص کنید.
بعد از آن، هر زمان که شما این رمز را به سامانه ارسال کنید، عملیات آغاز خواهد شد و به صورت خودکار توسط سامانه پیش برده میشود. البته این یکی از آن امکان های بخصوصی است که در هر سامانهای نمیتوان مشابه آن را پیدا کرد.
سایر ماژول های ملی پیامک
در اینجا من نگاهی به چند ماژول پر کاربرد سامانه ملی پیامک داشتم. اما مطمئناً ماژول ها و امکانات بسیار دیگری هم در سامانه های پیامکی وجود دارند. اگر دوست دارید با تمام این ماژولها آشنا شوید، پیشنهاد میکنم سری به بخش راهنمای سامانه ملیپیامک بزنید. در این راهنمای کامل، تمامی ماژولها به همراه آموزش نحوه استفاده هر کدام، برای شما آمده است.
سوال دارید؟ ما همیشه پشتیبان شما هستیم
قبل از آنکه این مقاله تمام شود، بگذارید یک بار دیگر خیال شما را راحت کنم. هر زمان به مشکلی خوردید، لازم نیست نگران شوید. چرا که تیم پشتیبان سامانه ملی پیامک آمده است تا پاسخگوی سوالات شما باشد و در اجرای یک کمپین تبلیغات پیامکی موفق به شما کمک کند. برای ارتباط با این تیم، شما میتوانید از ساعت 9 صبح تا 10 شب، با شماره 02163404 تماس بگیرید.
راستی، پیشنهاد میکنم که اگر دوست داشتید در تبلیغات پیامکی خود موفق شوید و بتوانید از اس ام اس، واقعاً استفاده خوبی بکنید، به سراغ کتاب الکترونیکی ملی پیامک بروید که در صفحه اصلی این سایت، در اختیار شما قرار میگیرد.
سخن آخر اینکه امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید و نحوه کار کردن با پنل پیام کوتاه را یاد گرفته باشید. در ضمن، اگر این مقاله توانسته برای شما مفید باشد، حتماً این موضوع را از طریق بخش نظرات با من در میان بگذارید.
(این راهنما توسط سحر رحیمی نوشته شده است).
مطلب مفیدی بود
یک نرم افزاره به اسم پیامک ناشناس اون رایگانه ولی کار این سایتم خوبه
یک چیزی هست بهتره در بازاره اسمشم هست پیامک ناشناس خودش همینطوریی مبده ولی این سایتم عالیه
آموزشتون واقعا عالی بود ممنون از زحماتتون
عالی بود
متشکرم از شما و سایت درجه یکی که دارین.