هدف از تولید محتوا بر اساس پرسونا کسب و کار چیست؟

هدف از تولید محتوا بر اساس پرسونا کسب و کار چیست؟

پرسونا یکی از مهم‌ترین مسائلی است که کسب و کارهای اینترنتی باید به آن فکر کنند. درست است که مسئله پرسونا اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد ولی هنوز بسیاری از صاحبان کسب و کار با این مفهوم آشنا نیستند و به همین دلیل نمی‌توانند خودشان را با این مفهوم مهم و اساسی مطابقت بدهند. این در حالی است که عدم شناخت پرسونای مخاطب می‌تواند خیلی از تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های شما را نابود و کسب و کار شما را را با مشکلات زیادی روبرو کند. در این مقاله قصد داریم به این مسئله بپردازیم که پرسونای مخاطب چیست، چگونه می‌توانید به پرسونای مخاطب سایت خودمان پی ببریم و چرا باید تولید محتوای خودمان را بر اساس نیاز و پرسونای مخاطب خودمان انجام دهیم؟ در صورتی که تمایل دارید به پاسخ این سوال‌های مهم و اساسی برسید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید. در پایان این مقاله قصد داریم یک پیشنهاد جذاب و ارزشمند را با شما در میان بگذاریم.

هدف از تولید محتوا بر اساس پرسونا کسب و کار چیست؟

پرسونای مخاطب چیست؟

وقتی صحبت از تولید محتوا به میان می‌آید، مبحث پرسونای مخاطب اهمیت ویژه و فوق‌العاده‌ای پیدا می‌کند. معمولاً کسب و کارهای اینترنتی در هنگام تولید محتوا به این نکته توجه ندارند که پرسونای مخاطب چیست و مخاطبی که محتوای آن‌ها را دوست دارد و این محتوا به دردش می‌خورد، چه کسی است و چه خصوصیاتی دارد؟

پرسونای مخاطب در واقع یک تصویر خیالی از مخاطب هدف ما است. شناخت پرسونا باعث می‌شود که شخصیت مخاطب هدف خود را بشناسیم و با این شناخت، هدف ما در تولید محتوا مشخص شود و بدانیم که دقیقاً چه محتوایی باید تولید کنیم و محتوای ما توسط چه کسانی خوانده و بررسی می‌شود. در واقع منظور از پرسونای مخاطب، شخصیت یا فرد خاصی از مخاطبان ما نیست بلکه مجموعه‌ای از خصوصیات و ویژگی‌ها است که احساس می‌کنیم در بخش زیادی از مخاطبان و علاقمندان به کسب و کار  و محتوای ما وجود دارد. به این نکته توجه داشته باشید که برخی از کسب و کارها چند پرسونای مخاطب تعریف می‌کنند تا بتوانند متناسب با هر گروه از مخاطبان یک راهبرد یا استراتژی خاص در پیش بگیرند. پیشنهادی که متخصصان بازاریابی به مخاطبان خود و صاحبان کسب و کار می‌کنند این است که بین 2 تا 5 پرسونای مخاطب در پیش بگیرند تا بتوانند محتوای خود را متناسب با هر گروه از مخاطبان تولید کنند.

تفاوت پرسونای مخاطب با پرسونای مشتری

پرسونای مشتری در واقع مجموعه‌ای از خصوصیات است که احساس می‌کنیم در مشتریان ما وجود دارد و شناخت این پرسونا به ما کمک می‌کند که محصولات و خدمات خودمان را بهتر، سریع‌تر و آسان‌تر به مشتری بفروشیم. این در حالی است که شناخت پرسونای مخاطب در مباحث مربوط به بازاریابی و سئو اهمیت زیادی دارد. ست گادین که از خدایان علم بازاریابی نوین محسوب می‌شود در مورد پرسونای مشتری می‌گوید:

برای محصولات خودتان مشتری پیدا نکنید بلکه برای مشتریانی که دارید محصول مناسب تولید کنید.

در ادامه این بخش از مقاله قصد داریم به مزایا و هدف از ایجاد پرسونای مخاطب در کسب و کار خودمان اشاره کنیم؟ واقعاًٌ هدف از ایجاد پرسونا چیست؟ چرا باید تولید محتوای سایت خود را بر اساس پرسونای مخاطب انجام دهیم؟ این‌ها سوالاتی هستند که در بخش مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

هدف از ایجاد پرسونای مخاطب برای تولید محتوا

وقتی پرسونای مخاطب را برای کسب و کار خودمان ایجاد کنیم، در واقع خودمان را با یک مخاطب واقعی روبرو می‌کنیم که یک سری نیازها و تقاضاهای خاص دارد و این ما هستیم که باید به نیازهای و چالش‌های او پاسخ دهیم. در صورتی که کسب و کار ما نتواند مشکل مخاطب را حل و اعتماد او را جلب کند، قطعاً در تأمین منابع مالی و جلب رضایت مشتری هم ناکام می‌ماند و نمی‌تواند آن‌طور که باید و شاید رشد و پیشرفت کند.

در تعریف پرسونای مخاطب رعایت سه نکته اهمیت بسیار زیادی دارد و به ما کمک می‌کند که بتوانیم پرسونای مخاطب خود را با دقت و هوشمندی تعریف کنیم. در ادامه به این سه نکته اشاره شده است:

سه نکته مهم برای تعریف پرسونای مخاطب

  1. اولین نکته این است که نیازی نیست که حتماً پرسونای مخاطب شما با شخصیت مخاطبان واقعی شما تطابق و سازگاری کامل داشته باشد.
  2. منظور ما از عدم نیاز به تطابق و سازگاری کامل با شخصیت مخاطب این نیست که پرسونا را نادیده بگیریم و از آن منحرف شویم. منظور ما این است که باید پرسونای ما با گروه بزرگی از مخاطبان سازگاری و همخوانی داشته باشد.
  3. سومین نکته‌ای که در تعریف پرسونای مخاطب کمک زیادی به ما می‌کند، تعریف چندین پرسونا است. ممکن است کسب و کار ما به گونه‌ای باشد که هم جوانان و هم افراد میان‌سال مشتری ما باشند. نیازی نیست که تلاش کنیم برای هر دو رده سری یک پرسونای واحد تعریف کنیم. می‌توانیم دو پرسونای مختلف داشته باشیم و برای هر کدام جداگانه برنامه‌ریزی کنیم.

تا به اینجای کار مطالب خوبی در مورد پرسونای مخاطب بیان کردیم، در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد پرسونای مخاطب کسب کنید، کافی مقاله همیار آکادمی در این زمینه را مطالعه کنید. برای مطالعه این مقاله ارزشند و جامع کافی است به پرسونا مراجعه کنید.

مزایای ایجاد یک پرسونای مخاطب در بازاریابی محتوا

پرسونای مخاطب از روش‌های مختلف به کسب و کار ما کمک می‌کند و هدف کسب و کارها از تعریف پرسونا هم دقیقاً همین مسئله است. در ادامه به مزایای تعریف پرسونا برای کسب و کار اشاره می‌کنیم:

  1. اولین مزیتی که شناخت مخاطب هدف و پرسونای مخاطب برای شما دارد این است که باعث می‌شود شخصیت، خواسته‌ها، نیازها و علایق مخاطب خودتان را بشناسید.
  2. دومین مزیت این است که باعث می‌شود رفتارهای مخاطب را بشناسید و درک کنید که وقتی مخاطب یک رفتار خاص از خودش بروز می‌دهد، چه تقاضایی دارد و دقیقاً از شما چه می‌خواهد.
  3. بسیاری از صاحبان کسب و کار وقتی خودشان را می‌بینند تصور می‌کنند که مخاطب هم مثل خودشان است. در حالی که مخاطبان شما ممکن است توانایی مالی، علاقه، سلیقه، خواسته، طرز تفکر و نیاز متفاوتی با شما داشته باشد. بنابراین پرسونای مخاطب به شما این اجازه را می‌دهد که با واقعیت روبرو شوید و درک بهتری از مخاطب خود کسب کنید.
  4. تمرکز یکی از ارزشمندترین دارایی‌های هر کسب و کار است. کسب و کاری که دنبال موفقیت و پیروزی است باید سعی کند تمرکز را در بین اعضا و فرآیندهای سازمان به وجود بیاورد. پرسونای مخاطب باعث می‌شود که تیم بازاریابی محتوا در سازمان شما به یک تمرکز و آرامش برسد و بتواند راه را از بیراهه تشخیص و تمیز دهد. در واقع وقتی پرسونای مخاطب مشخص شود، تیم بازاریابی محتوای خیلی خوب می‌داند که با چه مخاطبی روبرو است و باید محتوای خودش را چگونه تولید کند که باب میل او باشد.
  5. وقتی تمرکز در تیم بازاریابی محتوا به وجود بیاید، فرآیند تصمیم‌گیری و حرکت در مسیر موفقیت آسان و بی‌دردسر می‌شود و افراد می‌توانند با شفافیت بیشتر و آرامش بهتری برای رسیدن به موفقیت خودشان گام بردارند.
  6. وقتی شما پرسونای مخاطب را بشناسید و بر اساس آن تولید محتوا کنید، مخاطب، احساس همدلی بیشتری با شما خواهد کرد و در نتیجه می‌توانید ارتباط بهتری با او برقرار و در نتیجه خیلی راحت و بی‌دردسر اعتماد او را جلب و جذب کنید.

تا به اینجای کار خیلی راحت می‌توانیم دلایل ایجاد پرسونای مخاطب در کسب و کارها را درک کنیم. تولید محتوا یکی از کارهایی است که پیچیدگی‌ها و سختی‌های خودش را دارد. توانایی تشخیص پرسونا یکی از مهارت‌ها و توانمندی‌های مهمی است که هر متخصص بازاریابی محتوا باید برای یادگیری آن تلاش کند. همیار آکادمی مقاله خوبی در زمینه تولید محتوا دارد که در آن اطلاعات کاملی در این زمینه ارائه داده است تا در صورتی که یک کاربر تمایل به درک مفهوم تولید محتوا دارد، بتواند با خواندن این مقاله، مفهوم تولید محتوا را به خوبی درک کند. برای درک مفهوم و معنای تولید محتوا کافی است مقاله تولید محتوا چیست را در همیار آکادمی مطالعه کنید.

هدف از تولید محتوا بر اساس پرسونا کسب و کار چیست؟

نحوه ایجاد پرسونای مخاطب برای کسب و کار خودمان

سوالی که ذهن بسیاری از مخاطبان، رهبران، کارآفرینان و صاحبان کسب و کار را به خود مشغول کرده این است که چگونه می‌توانیم پرسونای مخاطب را برای کسب وکار خودمان ایجاد کنیم؟ اولین پاسخی که می‌توانیم به این پرسش بدهیم، تحقیقات، نظرسنجی و مصاحبه است. برای ایجاد پرسونای مخاطب باید با تمام توان داده و اطلاعات مفید جمع‌آوری کنید. وقتی می‌خواهید پرسونای مخاطب را مشخص کنید باید از خودتان بپرسید که به چه اطلاعاتی نیاز دارید تا مشتری خودتان، رفتارها، علایق و سلایق او را بشناسید؟ معمولاً اولین و ابتدایی‌ترین پاسخی که مخاطب به این پرسش می‌دهد، شامل موارد زیر است:

  1. سن
  2. جنسیت
  3. موقعیت مکانی
  4. علایق و سلایق
  5. شغل

علاوه بر این اطلاعات ساده باید در مورد رفتار، توانمندی‌ها، نیازها و دغدغه‌ها و شیوه برقراری ارتباط مخاطبان خودتان هم تحقیق و بررسی کنید. در ادامه به چند روش برای کسب اطلاعات در مورد پرسونا اشاره می‌کنیم:

روش‌های کسب اطلاعات در مورد پرسونای مخاطب

  1. استفاده از آزمون A/B: اولین آزمونی که باید روی محتواهای موجود در سایت خود انجام دهید، آزمون A/B است. این آزمون به شما نشان می‌دهد که مخاطب چه نیازها و علاقمندی‌هایی دارد و در صورت تولید کدام نوع از محتوا می‌توانید به موفقیت دست پیدا کنید. این تست تا حدود زیادی در تعیین سفر مشتری به شما کمک می‌کند و باعث می‌شود که محصولات بیشتر و بهتری به مخاطب بفروشید.
  2. پروفایل مخاطب: یکی از بهترین ابزارها برای شناخت و درک مخاطب و پی بردن به رفتارها و تمایلات او، پروفایل اوست. مخاطبان معمولاً احساسات خود را در بیوی خودشان به اشتراک می‌گذارند و با شناخت احساسات، می‌توانید به نیازها و خواسته‌های مخاطب خودتان پی ببرید.
  3. آنالیز عملکرد محتواهای سایت خودتان: سومین راه برای شناخت شخصیت مخاطب هدف، آنالیز عملکرد محتوای سایت است. فرض کنید یک محتوا در سایت خودتان منتشر می‌کنید، اگر بازدید از آن مخاطب و تعداد کلیک آن بالا باشد، قطعاً مورد پسند و دلخواه مخاطب بوده و مخاطب با مطالعه آن لذت برده یا احساس او به چالش کشیده شده است.
  4. کسب اطلاعات از اعضای تیم فروش: یکی از بهترین ابزارها برای رسیدن به درک بهتر از مخاطب، کسب اطلاعات اعضای تیم فروش است؛ اعضای تیم فروش کسانی هستند که به صورت مرتب با مشتریان در ارتباط هستند و شناخت خیلی بهتر و دقیق‌تری از آن‎ها دارند. بنابراین حتماً می‌توانید روی کمک و همکاری اعضای تیم فروش حساب باز کنید و از آن‌ها کمک بگیرید.
  5. گفتگو و مصاحبه با مشتریان فعلی: یکی دیگر از روش‌های کسب اطلاعات در مورد پرسونا و شخصیت مخاطب، مصاحبه با مشتریان فعلی است. مشتریان شما بخش مهمی از مخاطبان شما هستند و اگر بتوانید روی آن‌ها تمرکز و با آن‌ها گفتگو و مصاحبه کنید، حتماً می‌توانید اطلاعات زیادی در این زمینه کسب کنید. بنابراین مشتریان فعلی خودتان را جدب بگیرید.
  6. مشورت با تیم سئوی سایت: یکی دیگر از روش‌های کسب اطلاعات در مورد پرسونای مخاطب مشورت با متخصصان سئوی سایت است. آن‌ها می‌دانند که مخاطب‌ها چه زمانی بیشتر سراغ کدام دسته از مقالات می‌روند و کدام دسته از محتواها برای مخاطبان جذاب هستند. سئو (SEO) یا همان دانش بهینه‌سازی محتوا و سایت برای موتورهای جستجو یکی از مسائلی است که امروزه نقش مهمی در موفقیت کسب و کارهای اینترنتی ایفا می‌کند. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتر و جامع‌تری در مورد سئو کسب کنید کافی است به مقاله سئو چیست مراجعه کنید. در این مقاله کلیه اطلاعات اساسی و کلی که در مورد دانش بهینه‌سازی موتور جستجو نیاز دارید در اختیار شما قرار می‌گیرد.
  7. نظرسنجی از مخاطبان جدید و قدیمی: آخرین مسیر و روش برای کسب اطلاعات در مورد مخاطب، نظرسنجی از مخاطبان جدید و قدیمی است. می‌توانید مخاطبان را به حضور در نظرسنجی دعوت کنید و برای شرکت در نظرسنجی یک هدیه کوچک تعیین کنید.

نحوه ایجاد پرسونای مخاطب

  • اولین سوالی که باید برای ایجاد پرسونای مخطب باید بپرسید این است که او (مخاطب) کیست و پیشینه، اطلاعات جمعیت‌شناسی و خصوصیات ارتباطی او را مشخص کنید.
  • در این مرحله باید اهداف اولیه و ثانویه مخاطب روشن و مشخص شود، سپس چالش‌هایی که دارد و سراغ ما آمده تا آن چالش‌ها را برطرف کند، روشن گردد و در نهایت باید ببینیم برای رساندن مخاطب به هدفش باید چه کارهایی انجام دهیم.
  • در این مرحله باید گفته‌ها و نتایج نظرسنجی‌های مشتریان قدیمی، کنونی و جدید را که قبلاً ثبت و ضبط کردیم بررسی کنیم. همچنین می‌توانید مسائل مشترکی که مشتریان مطرح کرده بودند را مد نظر قرار دهید.
  • در مرحله پایانی با توجه به نتایج مراحل قبل، باید پیام بازاریابی خودمان را انتخاب کنیم. باید ببینیم که چگونه می‌خواهیم مخاطب جدید کنیم و به مخاطبان کنونی خودمان کمک کنید.

گفتنی است که طرح‌ها و الگوهای آماده برای طراحی پرسونای مخاطب وجود دارد که می‌تواند کمک زیادی به شما بکند که پرسونای مخاطب خود را به راحتی  و بدون دردسر تشخیص دهید. در صورتی که تمایل دارید در حوزه بازاریابی محتوا موفق شوید، باید تلاش، پشتکار و سماجت را چراغ راه خود قرار دهید و هرگز در مسیر موفقیت تسلیم نشوید؛ زیرا در بازاریابی وقتی مخاطب خود را بشناسید و بتوانید با او ارتباط برقرار کنید، مطمئن باشید که خیلی راحت می‌توانید موفق شوید.

با همیار آکادمی به یک بازاریاب محتوایی حرفه‌ای تبدیل شوید

بازاریابی محتوا از مباحثی است که امروزه تمام کسب و کارهای اینترنتی به آن نیاز مبرم و شدید دارند. در واقع بیل گیتس بر این باور است که محتوا، پادشاهی می‌کند و واقعاً هم این قضیه واقعیت دارد. در مسیر تولید محتوا و بازاریابی محتوایی، یکی از مهم‌ترین رموز و کلیدهای موفقیت، تعریف درست پرسونای مخاطب است. در صورتی که پرسونای مخاطب را درست تعریف کنید، در واقع مخاطب خود را شناخته‌اید و خیلی راحت می‌توانید با او ارتباط برقرار کنید. برای رسیدن به تخصص در زمینه بازاریابی محتوا، به یادگیری عمیق احتیاج دارید. همیار آکادمی یک دوره بی‌نظیر با عنوان بازاریابی محتوایی دارد و در آن تمام مسائل مربوط به محتوا را آموزش می‌دهد. با شرکت در این دوره می‌توانید مشتریان خود را افزایش دهید و فروش را چند برابر کنید. در واقع یادگیری بازاریابی محتوا، یک مزیت رقابتی برای شما و کسب و کارتان محسوب می‌شود و شما را نسبت به رقبایی که در بازار دارید، قدرتمندتر می‌کند. در صورتی که تمایل دارید در این دوره ارزشمند شرکت کنید، کافی است به وب‌سایت همیار آکادمی بروید و از منوی اصلی آن، به بخش دوره‌های آموزشی بروید و درنهایت به دوره جامع آموزش بازاریابی محتوایی مراجعه کنید.

تعمیرات موبایل

نظرات کاربران (0)

guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments