گوگل نسخه پیش‌نمایش اندروید N را منتشر کرد

گوگل نسخه پیش‌نمایش اندروید N را منتشر کرد

گوگل امروز با انتشار نسخه پیش نمایش اندروید N همه را شگفت زده کرد. چرا که هیچ کس انتظار معرفی و انتشار این نسخه تا قبل از ماه May و مراسم سالانه Google I/O را نداشت. برای آسان‌تر کردن کار برای توسعه دهندگان، گوگل امسال نسخه پیش نمایش اندروید N را به صورت آپدیت OTA برای آن ها ارسال می‌کند تا علاوه بر آسان‌تر کردن دریافت نسخه پیش نمایش، زمان بیشتری نیز به توسعه دهندگان برای بررسی و ارسال بازخورد به گوگل داده است. با موبایل کمک همراه باشید.

طبق زمان بندی گوگل، پنج نسخه پیش­ نمایش از اندروید N تا قبل از زمان انتشار نسخه نهایی که سه ماه سوم سال 2016 است منتشر خواهد شد و گوگل با این کار امیدوار است نسخه نهایی اندروید N را در تابستان به دست سازندگان دستگاه‌های اندرویدی برساند. اما نسخه پیش­ نمایشی که امروز به دست توسعه ­دهنگان رساند فاصله زیادی تا محصول نهایی دارد و با کار بیشتر گوگل روی اندروید N در ماه‌های آینده قابلیت‌های بیشتری نیز به آن افزوده خواهد شد.
اگر صاحب یکی از دستگاه­‌های Nexus 6، Nexus 5X، Nexus 6P، Nexus Player، Nexus 9، و Pixel C هستید، می‌توانید از این آدرس برای دریافت نسخه پیش ­نمایش روی دستگاه خود ثبت نام کنید. پس از نصب نسخه پیش­ نمایش اندروید N روی این دستگاه‌ها، آپدیت‌های بعدی را نیز دریافت خواهید کرد. راه دیگر نصب پیش­ نمایش اندروید N دریافت ایمیج مربوط به دستگاه خود از این آدرس و فلش کردن آن است.
این نسخه تغییرات جالبی نسبت به اندروید Marshmallow به همراه دارد. در ادامه نگاهی به تغییرات پیش نمایش اندروید N خواهیم داشت. با موبایل کمک همراه باشید.

بیشتر بخوانید: تعمیرات موبایل

چند وظیفگی واقعی با Multiwindow

چند وظیفگی واقعی با Multiwindow

در اندروید N این امکان را خواهید داشت که دو برنامه را در کنار یکدیگر اجرا کنید. اگر هنگام جابجایی میان برنامه‌های در حال اجرا توسط کلید Overview (کلیدی که برنامه های در حال اجرا را بصورت کارت به شما نمایش می دهد) انگشت خود را روی عنوان یک برنامه نگه دارید، می‌توانید آن را بکشید و در بخشی از صفحه نمایش قرار دهید. اما اگر درون یک برنامه باشید، با لمس طولانی کلید Overview خود برنامه وارد حالت Multiwindow خواهد شد. برای افزودن یک برنامه جدید به این حالت کافیست بار دیگر کلید overview را لمس کنید و برنامه دیگری را انتخاب کنید. همچنین در اندروید N هنگامی که دو برنامه در کنار یکدیگر در حال اجرا هستند می‌توان اطلاعات را با کشیدن و رها کردن (Drag and Drop) بین آن ها جابجا کرد.
در نمای دو برنامه کنار یکدیگر در اندروید N، کاربر این امکان را دارد که نوار جداکننده این دو برنامه را به سمت یکی از برنامه‌ها کشیده تا فضای دیگری را به برنامه دیگر بدهد. همچنین در تلویزیون های اندرویدی و Nexus Player آپدیت شده به اندروید N برنامه‌ها می‌توانند خود را در حالت تصویر در تصویر قرار دهند تا کاربر هنگام مشاهده یک محتوا، بطور همزمان با دیگر برنامه‌ها نیز بتواند تعامل داشته باشد.

نوتیفیکیشن‌های دسته بندی شده

نوتیفیکیشن های دسته بندی شده

از این پس در اندروید N نوتیفیکیشن‌های دریافتی بر اساس هر برنامه دسته بندی خواهند شد. برای مثال در صورتی که در برنامه Gmail چند ایمیل دریافت کنید، در نوتیفیکیشن‌ها کافیست دو انگشت خود را روی نوتیفیکیشن برنامه جی میل به سمت پایین بکشید تا هر ایمیل را با جزئیات آن به صورت جداگانه مشاهده کنید، و یا تنها یکی از ایمیل‌ها را با کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست رد کنید. این در حالی است که در نسخه‌های فعلی اندروید هنگامی که بیش از یک پیام یا ایمیل دریافت می‌کنیم، دیگر این امکان را نداریم که از محیط نوتیفیکیشن‌ها برای هر یک از آن‌ها جداگانه تصمیم بگیریم و برای انجام هر کاری مجبوریم وارد برنامه مربوطه شویم. حال در اندروید N می‌توانیم برای مثال از چهار ایمیل دریافتی، سه تا را رد کنیم، و چهارمی را از همان محیط اعلان ها پاسخ دهیم. همه این‌ها بدون وارد شدن به برنامه ایمیل می‌باشد.

بیشتر بخوانید: نمایندگی های موبایل سامسونگ در تهران

پاسخ سریع از محیط نوتیفیکیشن

پاسخ سریع از محیط نوتیفیکیشن

گوگل در اندروید N توجه ویژه‌ای به پیشرفت محیط اعلان (Notification) ها داشته است. یکی دیگر از قابلیت‌های افزوده شده امکان پاسخ دادن به پیام‌های دریافتی مستقیماً از نوار وضعیت بدون باز کردن برنامه پیام رسانی است. کافیست دو انگشت خود را روی پیام دریافتی به سمت پایین بکشید تا نوار وارد کردن پاسخ ظاهر شود؛ پاسخ خود را بنویسید و کلید ارسال را بزنید. به همین سادگی!

جابجایی سریع بین برنامه‌ها با کلید Overview

جابجایی سریع بین برنامه ها با کلید overview

با اندروید N جابجایی میان دو برنامه‌ای که اخیراً اجرا کرده‌اید بسیار آسان و سریعتر شده است. کافیست کلید Overview (کلیدی که برنامه‌های در حال اجرا را بصورت کارت به شما نمایش می‌دهد) را دو بار پشت سر هم لمس کنید تا به برنامه قبل بروید. برای بازگشت به برنامه قبلی نیز دوباره همین کار را انجام دهید.

تنظیمات سریع بیشتر

تنظیمات سریع بیشتر

باز هم تغییرات در محیط نوتیفیکیشن اندروید N. این بار هنگامی که نوار نوتیفیکیشن را باز می‌کنید شاهد یک نوار مربوط به تنظیمات سریع خواهید بود که با باز کردن آن، مجموعه‌ای از میانبرها و تنظیمات سریع جدید از جمله چرخش صفحه، ساعت، باتری، و… را خواهید دید که در کنار آن‌ها یک گزینه Edit برای ویرایش گزینه‌ها به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید:  تعویض ال سی دی موبایل

رابط کاربری با پوسته تاریک

رابط کاربری با پوسته تاریک

حالت شب (Night Mode) که به دلیل حضورش در پیش نمایش اندروید مارشملو (M) ضرورتا یک ویژگی جدید به حساب نمی‌آید، حال دوباره در اندروید N حضور دارد که با تغییر رنگ بندی رابط کاربری اندروید، آن را برای استفاده در شب و محیط های کم نور مناسب می‌کند.

کاهش مصرف دیتا

کاهش مصرف دیتا

یکی دیگر از قابلیت‌های جدید در اندروید N کاهش دهنده مصرف دیتا (Data Saver) است که مصرف دیتای سیم کارت توسط برنامه ها را کاهش می‌دهد. این سیستم با مسدود کردن استفاده دیتا در پس زمینه، و در هنگام استفاده از برنامه با کاهش کیفیت تصاویر باعث کاهش مصرف دیتا می‌شود. همچنین می‌توان برنامه هایی را به دلخواه از لیست Data Saver اندروید N خارج کرد تا تحت تاثیر آن قرار نگیرند.

فایل منیجر بهبود یافته

فایل منیجر بهبود یافته

گوگل در اندروید M یک مدیریت کننده فایل (File Manager) که همه کاربران به آن نیاز دارند را به اندروید اضافه کرد. اما این فایل منیجر امکانات محدودی داشت و در حد کارهای ساده جوابگوی نیاز کاربران بود. اما در اندروید N اینبار فایل منیجری قدرتمندتر با قابلیت های جدیدی مثل جابجایی، تغییر نام، و ساخت فایل ها و دسترسی سریع به فایل ها بر اساس نوع (تصویر، ویدیو، صوت) در اختیار داریم. برای دسترسی به این مدیریت کننده فایل از تنظیمات دستگاه به Storage > Explore بروید.

بیشتر بخوانید:  تعمیر گوشی گلس شکسته سامسونگ

کالیبره کردن نمایشگر

کالیبره کردن نمایشگر
یکی از قابلیت‌های اندروید N که ظاهراً گوگل از دیگر سازندگان دستگاه‌های اندرویدی الهام گرفته، امکان کالیبره و تنظیم کردن رنگ های نمایشگر است. در System Tuner اندروید N می‌توان با لغزاننده‌هایی برای سه رنگ اصلی قرمز، سبز، و آبی رنگ نمایشگر را به حالت دلخواه تغییر داد.

قابلیت Doze بهبود یافته و کاهش مصرف انرژی

قابلیت Doze بهبود یافته و کاهش مصرف انرژی

در اندروید N، حالت Doze که در اندروید M معرفی شده بود این بار برای ذخیره باتری هرگاه که صفحه دستگاه خاموش است تمام پروسه‌های در حال انجام در پس زمینه را متوقف می‌کند. نگران نباشید؛ برنامه ها برای Doze بهینه خواهند شد و اگر برای مثال شخصی در برنامه واتس اپ به شما پیام دهد، شما پیام را دریافت خواهید کرد – اما دستگاه مثل وقتی که صفحه آن روشن است منتظر و آماده به کار نخواهد بود.
گوگل با اندروید N کماکان در حال کار روی پروژه Svelte است. پروژه‌ای با هدف کاهش میزان حافظه RAM مورد نیاز برای اجرای اندروید روی دستگاه‌ها. گفته شده در این نسخه اندروید این پروژه نیز پیشرفت قابل توجهی داشته است.

پیشرفت پشتیبانی از زبان جاوا 8

پیشرفت پشتیبانی از زبان جاوا 8

این یکی از تغییرات در پشت پرده است که آن را نمی‌بینید، اما اندروید N زبان جاوا 8 را به این پلتفرم می آورد. کامپایلر Jack حالا به کاهش کد boilerplate کمک می‌‍کند، که باعث کاهش زمان توسعه می‌شود. طبیعتاً، بعضی از قابلیت‌های زبان جاوا 8 تنها بر روی اندروید N و نسخه‌های بعدی آن در دسترس خواهند بود.

بیشتر بخوانید: تعمیرات سامسونگ گلکسی S9

زوم روی صفحه

زوم روی صفحه

اندروید N این امکان را به کاربر می دهد که سایز محتوای درون نمایشگر را تغییر دهد که برای کاربرانی با دید ضعیف بسیار مناسب است. این قابلیت در تنظیمات و بخش Display > Display Size قابل دسترس است. گوگل نام این قابلیت را Screen Zoom گذاشته و دارای 5 سطح سایز کوچک، پیش-فرض، بزرگ، بزرگتر، و بزرگترین است. هنگام تغییر سایز صفحه نمایشگر لحظه ای به رنگ مشکی تغییر می کند اما پس از آن شاهد ابعاد جدید خواهید بود. توجه داشته باشید که این حالت با سیستم تغییر سایز فونت متفاوت است و سایز تمام المان‌های صفحه را تغییر خواهد داد.

پیشنهادات تنظیمات

پیشنهادات تنظیمات

در اندروید N، تنظیمات دستگاه با توجه به استفاده کاربر از موبایل یا تبلت اندرویدی بخش هایی را در بالای تنظیمات به او پیشنهاد می کند. بطور مثال در ابتدای شروع به کار و قبل از اینکه Google Now و Ok Google را فعال کنیم، در تنظیمات بخش فعال سازی جستجوی صوتی به ما پیشنهاد شد، اما پس از مدتی استفاده شاهد پیشنهادات دیگری مانند تغییر تصویر پس زمینه یا تنظیم قفل صفحه بودیم.

تغییرات در سیستم Force Close برنامه‌ها

تغییرات در سیستم Force Close برنامه‌ها

همه ما کاربران اندروید با پیغام Force Close هنگام ایجاد اشکال در عملکرد برنامه ها آشنا هستیم. اما در اندروید N تغییراتی در این سیستم ایجاد شده است. حال سیستم اندروید وضعیت برنامه‌ها را تشخیص داده و گزینه‌های بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که از این گزینه‌ها می‌توان به اجرای دوباره برنامه، بستن، و بی صدا کردن برنامه تا ریبوت بعدی دستگاه اشاره کرد.

 مسدود کردن شماره‌ها در سطح سیستم

 مسدود کردن شماره‌ها در سطح سیستم

در اندروید N مسدود یا همان بلاک کردن شماره‌ها بسیار دقیق‌تر و بهتر شده است. زیرا گوگل این قابلیت را به یکی از ویژگی‌های اندروید تبدیل کرده که از این پس اگر از یک برنامه شماره‌ای را بلاک کنید، در برنامه های مربوط به تماس و یا دیگر برنامه‌های بلاک کردن شماره ها نیز وضعیت بلاک بودن آن شماره را مشاهده خواهید کرد.

بیشتر بخوانید: تعمیر یا تعویض ال سی دی A71 سامسونگ

کارت‌های بزرگتر هنگام جابجایی میان برنامه‌ها

کارت های بزرگتر هنگام جابجایی میان برنامه ها

در اندروید N تغییرات جزئی دیگری نیز وجود دارد. یکی از آن‌ها تغییرات ظاهری در کارت‌های جابجایی میان برنامه‌ها است. این کارت‌ها این بار بزرگتر شده و نمای بهتری از برنامه‌های دیگر به کاربر می‌دهند. علاوه بر این یک تغییر در عملکرد این بخش نیز اعمال شده است: هنگام ورود به حالت جابجایی میان برنامه‌ها، برنامه‌ای که در حال اجرای آن بوده اید بطور خودکار به پایین صفحه رفته تا فضا را به دیگر برنامه‌ها بدهد.

بیشتر بخوانید: تعویض باتری ایفون و اندروید

کامپایلر ART بروزرسانی شده

 کامپایلر ART بروزرسانی شده

اگر شما هم مثل ما دستگاه خود را به صورت OTA به اندروید N بروزرسانی کرده باشید، حتما متوجه جای خالی یک قابلیت شده‌اید. دیگر خبری از پنجره خسته کننده Optimizing Apps بعد از آپدیت نیست. همین به تنهایی نشان دهنده بهبودهای انجام شده روی ران تایم ART اندروید است. کامپایلر JIT این ران تایم حال اجازه نصب بسیار سریعتر برنامه ها را می دهد و حتی برنامه های حجیم در چند ثانیه روی دستگاه اندرویدی شما نصب خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

خرید موبایل

خرید قطعات موبایل

قطعات گوشی آیفون ایکس اس

قطعات گوشی سامسونگ نوت 10 پلاس

تعمیرات موبایل

نظرات کاربران (0)

guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments