اگر تعمیراتی که روی ال سی دی گوشی سامسونگ، اپل، شیائومی و دیگر گوشی های موبایل انجام میگیرند برایتان قابل درک و تفکیک نیستند و متوجه روند و جزئیات این تعمیرات نمیشوید، توصیه میکنیم این مطلب اختصاصی را از دست ندهید. در این مطلب میخواهیم به طور جامع در رابطه با تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل صحبت کنیم. بنابراین با موبایل کمک همراه باشید.
شکستن ال سی دی از رایج ترین دلایل مراجعه کاربران به تعمیرگاه موبایل است!
شاید برایتان جالب باشد که بدانید شکستن ال سی دی و گلس گوشی های موبایل یکی از رایج ترین دلایلی است که کاربران را ملزم به مراجعه به تعمیرکار میکند. به بیان دیگر متاسفانه شکستن ال سی دی و تعمیراتی که روی آن انجام میشوند از شایع ترین تعمیرات گوشی ها به شمار میروند. دلیل شکستن ال سی دی و گلس آن در اغلب موارد با افتادن گوشی از دست کاربر ارتباط دارد. یعنی به دلیل یک لحظه سهل انگاری کاربر، گوشی از دست وی به زمین میخورد و ال سی دی یا گلس آن میشکند. بنابراین اگر میخواهید هیچوقت نیازمند تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل خود نشوید، توصیه میکنیم همیشه مراقب باشید که خدای نکرده یک لغزش کوچک منجر به افتادن گوشی از دست شما و شکستن صفحه نمایش آن نشود. فراموش نکنید که هزینه تعمیر ال سی دی گوشی های موبایل ناچیز نیست و عموما این تعمیر گران قیمت ترین تعمیری است که روی هر گوشی انجام میشود.
بیشتر بخوانید: تعمیرات گوشی سامسونگ
قطعات تشکیل دهنده تاچ و ال سی دی گوشی را بهتر بشناسید!
همه ما میدانیم که تاچ ال سی دی گوشی موبایل از یک پنل باریک و ظریف تشکیل شده است، اما آیا میدانستید که این پنل باریک شامل چندین عضو و اجزای مختلف میشود؟ برای آشنایی دقیق با قطعات و اجزای تشکیل دهنده مجموعه تاچ ال سی دی گوشی های موبایل توصیه میکنیم حتما یک مرتبه مقاله “شرح کامل قطعات تاچ ال سی دی گوشی موبایل و انواع تعمیر آن ها“ را مطالعه کنید. اگر بخواهیم به طور خلاصه اجزای تشکیل دهنده تاچ ال سی دی گوشی های موبایل را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- گلس محافظ ال سی دی: گلس ال سی دی لایه بیرونی در تاچ ال سی دی گوشی های موبایل است که کاربر مستقیما انگشت خود را روی آن قرار میدهد و به نوعی با آن در تماس مستقیم قرار دارد. این گلس نقش محافظ ال سی دی را ایفاء میکند و یک لایه باریک از شیشه ضد خش را شامل میشود. پس لایه خارجی مجموعه تاچ ال سی دی گوشی های موبایل گلس ال سی دی نام دارد.
- تاچ یا دیجیتایزر: زیر گلس ال سی دی تاچ گوشی نصب میشود که لایهای شفاف بوده و در برابر لمس های انگشت حساس است. این لایه سبب میشود که محل دقیق لمس های شما توسط صفحه نمایش شناسایی و سایر اقدامات لازم از جانب گوشی انجام گیرد. طبیعتا زمانی که این بخش از مجموعه تاچ ال سی دی گوشی خراب شود، گوشی در برابر لمس های شما هیچ عکسالعملی نشان نخواهد داد یا درست عمل نمیکند.
- ال سی دی و بک لایت: در پشت دیجیتایزر یا تاچ، خود ال سی دی و بک لایت آن قرار دارند که وظیفه نمایش تصاویر و محتوا را بر عهده خواهند داشت. عموما دیجیتایزر و ال سی دی گوشی های موبایل عملا در ساختار این قطعه قابل جداسازی نیستند اما امکان جداسازی گلس از تاچ ال سی دی وجود دارد.
- فریم ال سی دی: فریم ال سی دی در واقع قاب نگهدارنده اجزای مختلف تشکیل دهنده تاچ ال سی دی است. این فریم که ضخامت ناچیزی هم دارد منجر به کیپ نگه داشتن و یکپارچهسازی ال سی دی و بک لایت، تاچ و گلس روی ال سی دی میشود و بدین ترتیب یک مجموعه واحد و کمپرس شده را ایجاد میکند.
حالا که با اجزای تشکیل دهنده تاچ ال سی دی گوشی های موبایل آشنا شدید بهتر میتوانیم در مورد تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل صحبت کنیم.
تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل
اما نوبت به بحث اصلی موضوع یعنی تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل میرسد. ال سی دی گوشی موبایل ممکن است بنا به دلایل مختلف دچار خرابی شود، اما اصلی ترین عواملی که عموما منجر به خراب شدن ال سی دی و تاچ گوشی میشوند آب خوردگی و ضربه هستند. ال سی دی و تاچ گوشی های موبایل ممکن است به شیوه های مختلفی خراب شوند که در هر حالت تعمیر آن باید به شیوه متفاوتی صورت پذیرد. در ادامه انواع حالت های خراب شدن ال سی دی گوشی و تعمیر آن را برایتان شرح میدهیم:
- ال سی دی گوشی سیاه شده و روشن نمیشود: سیاه شدن کامل صفحه نمایش و نشان ندادن محتوا بدان معناست که ال سی دی گوشی شما سوخته است! سوختن کامل ال سی دی عموما به دلیل وارد شدن ضربه یا فشار به دستگاه رخ میدهد و در برخی شرایط هم نفوذ آب به داخل گوشی میتواند منجر به بروز این مشکل شود. اگر با این مشکل رو به رو شدهاید، تنها راه حل پیش رویتان مربوط به تعویض کامل تاچ ال سی دی گوشی میشود.
- ال سی دی روشن میشود اما تاچ کار نمیکند: در برخی شرایط ممکن است در اثر ضربهای که به گوشی وارد شده ال سی دی آن مشکلی نداشته باشد و محتوای لازم را به تصویر بکشد اما تاچ آن کار نکند. در اینگونه شرایط شما روی صفحه نمایش گوشی محتوای لازم را میبینید اما دستورات لمس شما اجرا نمیشود که نشان دهنده سوختن تاچ یا دیجیتایزر است. برای رفع مشکل در موارد این چنینی هم ملزم به تعویض کامل تاچ ال سی دی گوشی خواهید بود، چون امکان تعویض مستقل تاچ وجود ندارد.
- بخشی از ال سی دی سیاه شده است: اگر در اثر ضربه یا فشاری که به گوشی وارد شده فقط بخشی از ال سی دی آن سیاه است و محتوای لازم را نشان نمیدهد، باز هم ملزم به تعویض کامل تاچ ال سی دی خواهید بود! همانطور که قبلا هم اشاره کردیم به هیچ عنوان امکان جداسازی دیجیتایزر و ال سی دی وجود ندارد و این دو قطعه باید باهم و به صورت یکجا تعویض می شوند. پس در صورت سیاه شدن بخشی از ال سی دی هم باید برای رفع مشکل کل تاچ ال سی دی گوشی را تعویض کرد.
- نور ال سی دی گوشی سو سو میزند: سو سو زدن نور ال سی دی هم یکی دیگر از مشکلاتی است که عموما در اثر وارد شدن ضربه و فشار به گوشی به وجود میآید. برای رفع این مشکل هم شما باید تاچ ال سی دی گوشی خود را به طور کامل تعویض نمایید. در برخی شرایط ممکن است سو سو زدن صفحه نمایش فقط مختص شرایط خاصی باشد! مثلا دیده شده در هوای سرد صفحه گوشی سو سو میزند یا در حالتی که نور صفحه نمایش کم باشد سو سو زدن صفحه نمایش آغاز میشود. در تمام این حالات برای رفع مشکل ملزم به تعویض تاچ ال سی دی خواهید بود.
- روی صفحه نمایش ترک و شکستگی وجود دارد اما تاچ ال سی دی آن کار میکند: در برخی موارد نادر ممکن است ضربهای که به گوشی وارد میشود منجر به شکستن گلس ال سی دی شده اما به تاچ و خود ال سی دی دستگاه آسیبی وارد نکند. در اینگونه شرایط شما علیرغم اینکه شکستگی هایی روی صفحه نمایش دستگاه میبینید، بدون مشکل قادر به استفاده از آن خواهید بود و عملا تاچ و ال سی دی گوشی علیرغم شکستگی ها و ترک هایی که قابل مشاهده هستند بدون مشکل کار میکنند. در شرایط این چنینی میتوانید گلس شکسته موبایل خود را تعویض کنید. برای آشنایی بیشتر با نحوه انجام این کار و تعویض گلس گوشی های موبایل توصیه میکنیم حتما مقاله “صفر تا صد تعویض گلس ال سی دی آیفون و سامسونگ و هزینه آن“ را مطالعه نمایید.
موارد فوق اصلی ترین حالتی هستند که ممکن است در گوشی شما به وجود آمده و شما را ملزم به تعمیر ال سی دی گوشی کنند.برای آشنایی بیشتر با نکاتی که باید قبل از تعویض LCD گوشی به آن ها توجه کنید توصیه میکنیم مقاله “قبل از تعویض ال سی دی شکسته گوشی به این نکات توجه کنید!“ را مطالعه نمایید.
هزینه تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل
احتمالا یکی از مهم ترین سوالاتی که در ذهنتان ایجاد شده مربوط به هزینه تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل میشود. متاسفانه تعویض تاچ ال سی دی همیشه یکی از گران قیمت ترین و پر هزینه ترین تعمیراتی است که روی گوشی ها انجام میشود. این موضوع به ویژه طی چند سال اخیر و با افزایش کیفیت صفحه نمایش گوشی های موبایل و بزرگ تر شدن ابعاد آن ها محسوس تر شده است. برای مثال اگر در اثر ضربه صفحه نمایش آیفون XS شما بشکند و تاچ ال سی دی آن نیاز به تعویض داشته باشد، ملزم به پرداخت هزینه میلیونی خواهید شد. بنابراین همیشه بدانید که هزینه تعمیر ال سی دی گوشی های موبایل بالاست. در این بین ممکن است برخی تعمیرکاران موبایل برای کاهش هزینه های تعمیر به شما پیشنهاد استفاده از LCD های کپی و غیر اورجینال را ارائه کنند که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع ال سی دی ها میتوانید مقاله “شرح تفاوت ال سی دی اورجینال و کپی آیفون های اپل“ را مطالعه نمایید.
اما در شرایط خاصی که بتوان به جای تعویض کامل تاچ ال سی دی گوشی فقط با تعویض گلس موبایل مشکل را برطرف کرد، هزینه تعمیر به شدت کاهش پیدا میکند. به همین دلیل است که طی چند وقت اخیر تعویض گلس گوشی های موبایل مورد توجه قرار گرفته و زیاد در مورد آن صحبت میشود. فراموش نکنید که تعمیر گوشی با تعویض مستقل گلس فقط در شرایطی امکانپذیر است که تاچ و ال سی دی دستگاه کاملا سالم باشند و آسیبی به آن وارد نشده باشد. از مزیت های اصلی این تعمیر میتوان به کاهش چشمگیر هزینه تعمیر ال سی دی گوشی و همچنین اطمینان از کیفیت تاچ ال سی دی موجود در دستگاه (به دلیل اینکه تاچ ال سی دی تعویض نمیشود و نسخه فابریک آن در گوشی باقی میماند) اشاره کرد. پس اگر فرد خوش شانسی باشید احتمالا میتوانید مشکل گوشی را با تعویض گلس برطرف سازید.
بیشتر بخوانید: تعمیرات تخصصی آیفون
یک نکته مهم برای تعمیر ال سی دی و گلس شکسته گوشی
قبل از اینکه تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل خود را به دست تعمیرکاری بسپارید حتما مطمئن شوید که تعمیرکار مورد نظر در حوزه تعمیرات موبایل تجربه کافی داشته باشد و استانداردهای لازم را رعایت کند. متاسفانه اغلب تعمیرکاران موبایل در بازار آزاد اصلا به استانداردهای تعمیر گوشی های موبایل توجه ندارند و به نوعی با زور گوشی را تعمیر میکنند که این نوع تعمیر اصلا نتیجه مناسبی نخواهد داشت. همچنین خیلی از تعمیرکاران موبایل در بازار آزاد به ابزارها و تجهیزات لازم برای تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل دسترسی ندارند و نمیتوانند به شیوه مناسب این تعمیرات را انجام دهند. حتی دیده شده در برخی شرایط تعمیرکار به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات لازم برای تعویض گلس ال سی دی گوشی به مشتری گفته که با تعویض گلس LCD مشکل گوشی وی برطرف نمیشود و او باید تاچ ال سی دی دستگاه را کلا تعویض کند! در حالی که واقعیت به گونه دیگری بوده و عملا تعمیر ال سی دی گوشی کاربر با تعویض گلس آن و صرف هزینهای ناچیز امکانپذیر بود. بنابراین دقت کنید که حتما برای تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل خود به تعمیرکاری مجرب و قابل اعتماد مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: تعمیر گوشی گلس شکسته
تعویض گلس شکسته موبایل و ال سی دی گوشی با کمترین قیمت و بهترین کیفیت در موبایل کمک
اگر میخواهید با کمترین هزینه ممکن و بهترین کیفیت تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل خود را انجام دهید توصیه میکنیم از خدمات مرکز موبایل کمک استفاده نمایید. کارشناسان موبایل کمک با تجربه بالا و دسترسی به جدیدترین تجهیزات و ابزارهای تعمیر گوشی، با بهترین کیفیت ممکن تعمیر ال سی دی و کلا تعمیرات تخصصی گوشی موبایل شما را انجام داده و دستگاه را با ضمانت اصالت قطعه در اختیارتان قرار میدهند. بنابراین با سرویس موبایل کمک خیالتان از بابت کیفیت تعمیر صورت گرفته راحت خواهد بود.
به منظور ثبت سفارش تعمیر ال سی دی گوشی و گلس شکسته موبایل در مرکز موبایل کمک کافیست با شماره 75147-021 تماس حاصل نمایید یا با مراجعه به صفحه ثبت سفارش تعمیرات موبایل در سایت موبایل کمک درخواست خود را به صورت آنلاین به ثبت برسانید. نمایندگی های موبایل کمک در سراسر کشور (تهران و شهرستان ها) آماده خدمات رسانی به شما خواهند بود.
بیشتر بخوانید:
نظرات کاربران (0) ارسال نظر