nfc چیست و چه کاربردی در گوشی های هوشمند دارد؟

nfc چیست

بدون تردید واژه nfc یا ان اف سی به گوشی شما خورده و می‌دانید که یکی از قابلیت‌های اتصالی گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. اما به واقع ماهیت nfc چیست و چه کاربردی دارد؟ نحوه عملکرد NFC چگونه است؟ در این مقاله قصد داریم که در مورد قابلیت nfc، نحوه عملکرد و کاربردهای آن صحبت کنیم. با موبایل کمک همراه باشید.

مقدمه‌ای در رابطه با کاربرد nfc

به احتمال زیاد شنیده‌اید که می‌گویند فلان گوشی از قابلیت اتصال NFC پشتیبانی می‌کند یا فلان ساعت هوشمند به nfc مجهز است! اما به واقع این موضوع به چه معناست؟ اگر یک گوشی یا ساعت هوشمند از قابلیت NFC پشتیبانی کند چه می‌شود؟ قابلیت‌هایی که به موجب پشتیبانی از اتصال NFC از سوی یک گجت در اختیارمان قرار می‌گیرند چه هستند؟ اصلا NFC چیست و چگونه کار می‌کند؟

پاسخ تمام این سوالات را به صورت کاملا مختصر در جریان این مقاله خدمت شما عزیزان ارائه می‌کنیم. بنابراین در این مقاله قصد داریم که در رابطه با ماهیت nfc، نحوه عملکرد و کاربردهای آن صحبت کنیم و توضیحات مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نمایید. چنانچه در رابطه با هر یک از بخش‌های شرح داده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان موبایل کمک تماس حاصل کرده و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید. با موبایل کمک همراه باشید.

بیشتر بخوانید: فناوری 5G چیست؟

nfc چیست و به چه معناست؟

واژه NFC مخفف عبارت Near Field Communication است که در زبان فارسی به آن “ارتباط حوزه نزدیک” یا همان “ان اف سی” گفته می‌شود. کاربرد nfc در واقع یک استاندارد ارتباطی برای گجت‌های موبایلی (قابل حمل) محسوب می‌شود که با ایجاد یک ارتباطات رادیویی خاص دو دستگاه مجهز به این قابلیت را قادر به رد و بدل داده می‌کند. به منظور ایجاد تعامل مابین دو دستگاه از طریق قابلیت اتصال NFC باید حتما فاصله آن دو دستگاه حداکثر چند سانتیمتر باشد. بنابراین NFC یک قابلیت ارتباطی است که دستگاه‌های موبایلی را در شرایطی که نزدیک به یکدیگر باشند، قادر به رد و بدل اطلاعات می‌کند. گجت‌های موبایلی و قابل حمل به منظور پشتیبانی از NFC باید حتما به تراشه NFC مجهز باشند، بنابراین هر دستگاهی که از اتصال NGC پشتیبانی می‌کند به تراشه اختصاصی مجهز است.

NFC چگونه کار می‌کند؟

حال که متوجه شدیم واژه NFC چیست و چه معنایی دارد، نوبت به شرح نحوه عملکرد آن می‌رسد. تکنولوژی که کاربرد اتصال NFC بر پایه آن استوار است یک تکنولوژی ساده و آسان محسوب می‌شود. اتصال NFC مبتنی بر تکنولوژی شناسایی فرکانس رادیویی تکامل یافته‌ای است که بر روی یک چیپ یا تراشه اختصاصی اعمال شده و به این صورت دستگاه را قادر به ارتباط بیسیم می‌کند. بنابراین به زبان ساده باید بگوییم که nfc یک فرکانس رادیویی ایجاد می‌کند و از طریق آن ارتباط مابین دو دستگاه را برقرار می‌سازد. هنگامی که قابلیت ارتباط NFC دو دستگاه فعال باشد، آن دو می‌توانند حجم کمی از اطلاعات را مابین یکدیگر منتقل نمایند. تنها شرط لازم این است که دو دستگاه به یکدیگر نزدیک باشند. در این نوع ارتباط دو طرفه نیازی به وارد کردن کد تایید وجود ندارد. همچنین قابلیت اتصال NFC مصرف انرژی بسیار پایینی دارد.

کاربرد nfc در گجت‌های هوشمند

شاید تصور کنید که nfc چندان کارایی جالبی در گجت‌های هوشمند و موبایلی ندارد، اما باید بدانید که این طرز تفکر صحیح نیست. ارتباط NFC می‌تواند کاربردهای بسیار زیادی را برایتان به ارمغان بیاورد که برخی از جالب‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

استفاده از NFC به منظور پرداخت الکترونیکی و بیسیم

این روزها یکی از قابلیت‌هایی که در حال فراگیر شدن است مربوط به قابلیت‌های “پرداخت الکترونیکی بیسیم” می‌شود که از طریق گجت‌های موبایلی صورت می‌پذیرد. به عنوان مثال قابلیت اپل پی (Apple Pay)، سامسونگ پی (Samsung Pay) و اندروید پی (Android Pay) چند نمونه از اصلی‌ترین این نوع قابلیت‌ها به شمار می‌روند. تمام این قابلیت‌ها مبتنی بر اتصال nfc هستند و اگر گجت هوشمند شما از NFC پشتیبانی نکند، قادر به استفاده از سرویس‌های پرداخت الکترونیکی نام برده شده هم نخواهید بود. بنابراین یکی از مزیت‌های ساعت‌های هوشمندی که ضمن تجهیز به چپی NFC از این اتصال پشتیبانی می‌کنند این است که می‌توانند به صورت مستقل با سرویس‌های پرداخت الکترونیکی تعامل داشته باشند. برای مثال شما با استفاده از اپل واچ (Apple Watch) خود می‌توانید و قابلیت NFC آن می‌توانید از سرویس اپل پی استفاده کنید و خریدهای خود را تکمیل نمایید. قابلیت NFC می‌تواند کاربردهای دیگری را هم داشته باشد که

NFC چیست و چه کاربردی دارد

بیشتر بخوانید: تعمیر موبایل سامسونگ

استفاده از NFC به منظور پرینت آنی عکس‌های شما

پرینترهای خاصی وجود دارند که از اتصال nfc پشتیبانی می‌کنند. اگر گوشی هوشمند شما از NFC پشتیبانی کند و یک پرینتر وایرلس مجهز به چیپ nfc داشته باشید، می‌توانید به صورت بیسیم و از طریق ارتباط NFC به صورت آنی و ظرف چند ثانیه از عکس‌های دیجیتالی خود نسخه چاپی دریافت کنید. برای انجام این کار کافیست که از اپلیکیشن‌هایی همچون موبایل پرینت (Mobile Print) استفاده کنید.

استفاده از NFC به منظور انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که به موجب وجود اتصال NFC می‌توانید از آن استفاده کنید مربوط به انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون می‌شود. البته برای انجام این کار باید حتما تلویزیون شما هم از قابلیت NFC پشتیبانی کند. در اغلب تلویزیون‌های مدرن در بخش پشتی بدنه دستگاه برچسب NFC زده شده است که با نزدیک کردن گوشی به آن قادر به انتقال تصویر از موبایل به نمایشگر تلویزیون می‌شوید. در برخی از مدل‌ها و موارد هم لازم است تا اپلیکیشن خاصی دانلود و از آن استفاده شود. در هر صورت یکی دیگر از کاربردهای جالب nfc مربوط به انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون می‌شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت 4G با 5G

استفاده از nfc به منظور شارژ باتری گجت هوشمند

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که به موجب وجود چیپ NFC در برخی از گجت‌ها قابل استفاده می‌شود مربوط به امکان شارژ باتری گجت از طریق NFC است. در این روش بدون نیاز به وجود هیچ کابلی مابین گوشی و پد شارژر، باتری دستگاه شارژ می‌شود.

استفاده از nfc به منظور انتقال صدا به اسپیکر

اسپیکرهای خاصی وجود دارند که از ارتباط NFC پشتیبانی می‌کنند. اگر این نوع از اسپیکرها را در اختیار دارید، کافیست که گوشی هوشمند خود را به بخشی از آن که برای انتقال داده از طریق NFC مشخص شده است، نزدیک کنید. با گوشی خود یک موزیک پخش کنید و مشاهده خواهید کرد که صدای خروجی از اسپیکر پخش می‌شود.

استفاده از nfc در کارت‌هایی همچون کارت غذای دانشگاه‌ها، بلیت مترو و غیره

NFC چیست و چه کاربردی دارد

بیشتر بخوانید: آیا تبدیل گوشی 4G به 5G امکان‌پذیر است؟

حتما تجربه معطل شدن در صف سلف سرویس دانشگاه را داشته‌اید! سیستم‌های هوشمندی که در دانشگاه‌های به منظور ارائه غذا به دانشجویان از آن‌ها استفاده می‌شود، مبتنی بر اتصال nfc هستند. هنگامی که شما کارت غذای خود را در کنار ریسیور قرار می‌دهید و ژتون خود را دریافت می‌کنید، از طریق چیپ NFC یک ارتباط رادیویی مابین کارت و دستگاه برقرار شده و اطلاعاتی رد و بدل می‌شود. از این سیستم در مکان‌های دیگری همچون تایید بلیت مترو و غیره هم استفاده می‌شود.

استفاده از nfc به منظور قفل گشایی درب مکان‌های مختلف یا اتومبیل

برخی از اتومبیل‌ها نظیر اتومبیل‌های شرکت BMW سوئیچ اختصاصی دارند که به چیپ NFC مجهز است. این نوع سوئیچ‌ها با نزدیک شدن به چیپ nfc اتومبیل منجر به شدن درب خودرو می‌شوند. همچنین در قفل‌های خاصی هم از چیپ NFC استفاده می‌شود که به موجب آن کارکنان یک شرکت یا کارخانه قادر به عبور و مرور در محل‌هایی می‌شوند که تایید عبور دارند. حتما در فیلم‌ها دیده‌اید که افراد از این نوع کارت‌های شناسایی به منظور عبور و مرور در مکان‌هایی نظیر شرکت، کارخانه و غیره استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین برنامه استخاره اندروید و iOS

جمع‌بندی از nfc گوشی چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به صحبت در مورد کاربرد اتصال nfc پرداختیم و به سوالاتی همچون NFC چیست ، چگونه عمل می‌کند و nfc چه کاربردی دارد پاسخ دادیم. چنانچه در رابطه با هر یک از بخش‌های شرح داده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان موبایل کمک تماس حاصل کرده و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید.

بیشتر بخوانید:

خرید موبایل

قطعات گوشی

قطعات گوشی آیفون 6

قطعات گوشی سامسونگ ام 31

تعمیرات موبایل

نظرات کاربران (47)

guest
47 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
فاضلی
فاضلی
2 سال گذشته

سلام بسیار مفید بود فقط یه سوال داشتم و اون اینکه این nfc حتما همیشه باید روشن باشد یا در صورت نیاز و اگه همیشه روشن باشه مشکلی بوجود نمیاره؟

بشیر احمد
بشیر احمد
2 سال گذشته

تشکر معلومات مفید بود خیر ببینی لالا گل جانت جور باشه

دوشمیل
دوشمیل
2 سال گذشته

متشکر چه اطلاعات خوبی من این اپشن رو تو گوشیم دارم ولی کاربردشو نمی دونستم

مهزاد
مهزاد
2 سال گذشته

میشه گفت فناوری اسکن کیو آر کد هم ان اف سیه؟

Farokh
Farokh
2 سال گذشته

Good