۱۵ دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی؛ چرا گوشی را روت کنیم؟

15 دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی؛ چرا گوشی را روت کنیم؟

بدون تردید در رابطه با روت کردن تبلت و گوشی های اندرویدی اطلاعاتی دارید یا حداقل در مورد این موضوع شنیده‌اید. به نظر شما چرا باید یک گوشی را روت کنیم؟ چه دلایل قانع کننده‌ای برای انجام این کار وجود دارند؟ در این مقاله قصد داریم که به 15 دلیل قانع کننده برای روت کردن گوشی اندرویدی اشاره کنیم. با موبایل کمک همراه باشید.

مقدمه‌ای در رابطه با روت کردن گوشی اندرویدی

روت کردن (Root) گوشی و تبلت‌های اندرویدی یکی از اقدامات پرطرفداری است که این روزها بسیاری از کاربران دستگاه‌های اندرویدی آن را انجام می‌دهند. اما به واقع روت کردن به چه معناست؟ روت کردن فرآیندی است که به موجب انجام آن، امکان دسترسی به فایل‌های ریشه‌ای، سیستمی و اصلی دستگاه فراهم می‌شود. به عنوان مثال هنگامی که گوشی خود را روت کنید، اپلیکیشن‌های خاصی می‌توانند با دسترسی به تنظیمات ریشه‌ای دستگاه، قابلیت‌های جالبی را ارائه کنند که به طور عادی در گوشی اندرویدی قابل دسترس نیست. بنابراین در یک بیان کلی روت کردن گوشی اندرویدی منجر می‌شود که شما بتوانید به طور دقیق‌تر و پیشرفته‌تری دستگاهتان را شخصی سازی کنید.

اما در این میان باید در نظر داشته باشید که روت کردن گوشی اندرویدی منجر به ابطال گارانتی آن می‌شود! البته سیاست‌های شرکت‌های مختلف در قبال روت کردن گوشی و تبلت های اندرویدی متفاوت است اما در هر صورت بهتر است که شما با این دید پیش بروید که روت کردن گوشی، گارانتی آن را باطل می‌کند. اشاره کردیم که با روت کردن دستگاه اندرویدی می‌توانید به طور دقیق‌تر و پیشرفته‌تری آن را شخصی سازی کنید و به قابلیت‌های بیشتری دسترسی یابید! اما این قابلیت‌ها دقیقا چه مواردی هستند؟ به بیان دیگر چه دلایلی وجود دارند که می‌توانند ما را برای روت کردن گوشی اندرویدی خود قانع کنند؟

15 دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی؛ چرا گوشی را روت کنیم؟

بیشتر بخوانید: تعمیرگاه تخصصی موبایل

در این مقاله قصد داریم که در رابطه با این موضوع صحبت کنیم. اگر این سوال در ذهن شما هم ایجاد شده که “چرا باید گوشی اندرویدی خود را روت کنیم؟”، این مقاله به دلایل قانع کننده‌ای اشاره خواهد کرد. ما 15 دلیل قانع کننده را به منظور روت کردن گوشی اندرویدی تهیه کرده‌ایم و در ادامه مقاله آن‌ها را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم. قابلیت‌های مورد نظر به موجب اپلیکیشن‌های مختلف مبتنی بر روت در اختیارتان قرار می‌گیرند، بنابراین به طور ناخواسته در این مقاله 15 برنامه مبتنی بر روت کاربردی هم خدمتتان معرفی می‌شود. چنانچه در رابطه با هر یک از موارد و موضوعات نامبرده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان واحد پشتیبانی موبایل کمک تماس حاصل کنید و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید. با موبایل کمک همراه باشید.

1-  امکان تهیه بک آپ جامع  با برنامه Titanium Backup

برنامه Titanium Backup اپلیکیشنی است که بدون تردید افراد علاقمند به روت کردن گوشی های اندرویدی با آن آشنایی دارند. برنامه Titanium Backup مجموعه‌ای از قابلیت‌ها و امکانات فوق‌العاده عالی و کاربردی را در راستای بک آپ گرفتن از اطلاعات دستگاه ارائه می‌کند که البته تنها با روت بودن گوشی قابل استفاده است. با استفاده از برنامه Titanium Backup می‌توانید از تمام اپلیکیشن‌های نصب شده در دستگاه اندرویدی خود اطلاعات جزئی هر یک از آن‌ها فایل بک آپ جامعی را تهیه کنید.

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

برنامه Titanium Backup همچنین شما را قادر می‌سازد تا هر اپلیکیشن با حجم بالا یا مزاحمی را از دستگاهتان حذف نمایید. عملکرد برنامه Titanium Backup بسیار دقیق است و قابلیت‌هایی که ارائه می‌کند با قابلیت‌های سایر برنامه‌های بک آپ معمولی و غیر روت قابل مقایسه نیست. بنابراین امکان استفاده از برنامه Titanium Backup و بک آپ گرفتن جامع از اطلاعات و محتوای دستگاه اندرویدی، یکی از اصلی‌ترین دلایل قانع کننده‌ موجود به منظور روت کردن گوشی اندرویدی محسوب می‌شود.

2- توقف و غیر فعال کردن تبلیغات با برنامه AdAway

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

بدون تردید تبلیغات درون برنامه‌ای یا تبلیغاتی که به واسطه سایت‌های مختلف در مرورگر ارائه می‌شوند بسیار آزاردهنده هستند! اما آیا روشی وجود دارد که با استفاده از آن بتوانیم این تبلیغات را در دستگاه اندرویدی خود بلاک کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر گوشی یا تبلت اندرویدی شما روت شده باشد، می‌توانید تمام تبلیغات مزاحم آن را متوقف یا غیر فعال نمایید. بدین منظور تنها کافیست که اپلیکیشن‌های مبتنی بر روت نظیر AdAway استفاده کنید. بنابراین توقف و غیر فعال کردن تبلیغات در گوشی و تبلت اندرویدی هم از دیگر دلایل قانع کننده موجود به منظور روت کردن این دستگاه‌ها به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: نمایندگی رسمی محصولات سامسونگ

3- امکان تهیه بک آپ ناندروید با برنامه Online Nandroid Backup

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

اگر کاستوم ریکاوری در دستگاه اندرویدی شما نصب باشد، حتما می‌دانید که تهیه بک آپ ناندروید یا همان (NANDroid Backup) تا چه اندازه حائز اهمیت است! بدین منظور در شرایط عادی باید گوشی خود را ریستارت کنید و وارد ریکاوری مد (Recovery Mode) آن شوید و سپس منتظر بمانید تا بک آپ ناندروید تهیه شود. در این شرایط است که استفاده از برنامه یا اپلیکیشن Online NANDroid Backup می‌تواند ناجی شما باشد. با استفاده از این برنامه کاربردی شما دیگر نیازی به ورود به بخش ریکاوری ندارید و بک آپ ناندروید را از طریق خود اپلیکیشن انجام خواهید داد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع، توصیه می‌کنیم که تماسی با کارشناسان موبایل کمک برقرار کرده و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید.

4- تنظیم رنگ صفحه نمایش با برنامه CF.Lumen

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی یا تبلت در طول روز ممکن است مشکلی را برایتان به همراه نداشته باشد. اما در هنگام شب و زمانی که قصد خوابیدن دارید و از گوشی خود استفاده می‌کنید، نور آبی رنگ صفحه نمایش که با سایر رنگ‌های آن ترکیب شده می‌تواند منجر به آسیب رساندن به چشم شما شود و حتی بر روی  کیفیت خواب شما تاثیرگذار باشد. خوشبختانه اگر گوشی یا تبلت اندرویدی خود را روت کنید و اپلیکیشن CF.Lumen را در آن نصب کنید، قادر خواهید بود به طور اتوماتیک وضعیت نور صفحه نمایش دستگاه را تنظیم نمایید. این برنامه برای افرادی که نسبت به نور صفحه نمایش حساس هستند، می‌تواند بسیار کاربردی باشد و از دلایل اصلی موجود به منظور روت کردن گوشی اندرویدی محسوب شود.

5- کاهش مصرف شارژ باتری از طریق اپلیکیشن Wakelock Detector

بسیاری از برنامه‌ها یا اپلیکیشن‌هایی که در گوشی اندرویدی شما نصب هستند یک ویژگی تحت عنوان WakeLock را به همراه دارند! این ویژگی که معنای لغوی “قفل بیدار باش” را به همراه دارد ویژگی است که منجر می‌شود اپلیکیشن‌ها بتوانند در پس زمینه دستگاه فعال باقی بمانند و هر زمان که نیاز باشد برای کاربر نوتیفیکیشن ارسال کنند. بنابراین هم اکنون در گوشی شما اپلیکیشنی نظیر تلگرام از این ویژگی بهره می‌برد. اما آیا بهره‌مندی تمام اپلیکیشن‌ها به این ویژگی مناسب است؟

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

فعال بودن قابلیت Wakelock بدین معناست که برنامه بهره‌مند از آن دائما در حال به روز رسانی و همگام‌سازی اطلاعات خود خواهد بود. بنابراین کاملا طبیعی است که این امر منجر به مصرف انرژی و شارژ باتری دستگاه شود. بنابراین بسیار کاربردی‌تر می‌شود اگر شما بتوانید دقیقا مشخص کنید که تمایل دارید کدام برنامه‌ها ویژگی Wakelock را ارائه کننده و کدامیک از آن‌ها این قابلیت را ارائه ننمایند. با بهینه‌سازی این امر و غیر فعال کردن قابلیت Wakelock برای اپلیکیشن‌های غیر کارآمد می‌توانید مصرف شارژ باتری آن را کاهش دهید. این امر با استفاده از برنامه‌ مبتنی بر روت Wakelock Detector قابل انجام است.

بیشتر بخوانید: تعمیرات سامسونگ گلکسی S20 پلاس

6- تغییر اموجی‌ها با برنامه Emoji Switcher

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

سلیقه‌های افراد در مورد اموجی‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. به عنوان مثال بسیاری از کاربران گوشی‌های سامسونگ، اموجی‌های آن را دوست ندارند و برخی از کاربران هم تمایل دارند که از اموجی‌های iOS در دستگاه اندرویدی‌شان استفاده کنند! اما آیا این ام امکانپذیر است؟ خوشبختانه با روت کردن گوشی اندرویدی خود می‌توانید برنامه‌هایی نظیر Emoji Switcher را در آن‌ نصب و از آن‌ها استفاده کنید. بنابراین این موضوع هم از دیگر قابلیت‌ها و ویژگی‌های جالبی محسوب می‌شود که ضمن روت کردن گوشی اندرویدی به دستگاهتان اضافه خواهد شد.

7- بهینه‌سازی اتوماتیک حافظه و جلوگیری از اجرای برنامه‌ها در استارتاپ با برنامه SD Maid

اپلیکیشن‌هایی نظیر برنامه SD Maid که تنها در شرایط روت بودن دستگاه اندرویدی قابل نصب و استفاده هستند، قابلیت‌هایی را در اختیارتان قرار می‌دهند که بدون شک می‌توانند شما را برای روت کردن گوشی اندرویدی قانع کنند! یکی از قابلیت‌های بسیار جالب و کاربردی برنامه SD Maid مربوط به جستجو و حذف اتوماتیک فایل‌های به درد نخور ذخیره شده در حافظه دستگاه می‌شود. به عنوان مثال این برنامه اطلاعات اپلیکیشن‌های حذف شده و فایل‌های سیستمی غیر لازم را به طور اتوماتیک حذف می‌کند.

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

اپلیکیشن SD Maid علاوه بر بهینه‌سازی اتوماتیک حافظه گوشی یا تبلت اندرویدی، امکان جلوگیری از اجرای برنامه‌ها در استارتاپ یا زمان راه‌اندازی دستگاه را هم ارائه می‌کند. به این صورت علاوه بر افزایش سرعت عملکرد دستگاه می‌تواند در میزان مصرف انرژی و شارژ باتری هم صرفه جویی کنید. بنابراین قابلیت‌هایی که نام بردیم هم از دیگر دلایل قانع کننده موجود به منظور روت کردن گوشی اندرویدی محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: تعمیر یا تعویض ال سی دی S10e سامسونگ – G970

8- فلش مستقیم فایل ZIP با برنامه FlashFire

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

برنامه یا اپلیکیشن FlashFire هم یکی دیگر از بهترین قابلیت‌های ممکن را در اختیار کاربران دستگاه‌های اندرویدی روت شده قرار می‌دهد. با استفاده از این برنامه می‌توانید به طور مستقیم فایل‌های ZIP را از طریق خود دستگاه فلش کنید. به بیان دیگر برنامه FlashFire نقش کاستوم ریکاوری (Custom Recovery) را ایفاء می‌کند. این برنامه همچنین امکان نصب آپدیت فریمور را هم برای دستگاه‌های اندروید روت شده به ارمغان می‌آورد. بنابراین برنامه FlashFire و قابلیت‌های آن هم از دیگر دلایل قانع کننده موجود برای روت کردن گوشی اندرویدی محسوب می‌شود.

9- کنترل عملکرد اپلیکیشن‌های پس زمینه با برنامه Greenify

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

برنامه Greenify و قابلیت‌هایی که به موجب آن ارائه می‌شوند هم به قدری عالی هستند که نباید از آن‌ها بگذریم! استفاده از برنامه Greenify در دستگاه‌های اندرویدی روت نشده هم امکانپذیر است اما ویژگی‌ها و قابلیت‌های اصلی این برنامه فقط در شرایطی ارائه می‌شوند که دستگاهتان روت شده باشد. یکی از اصلی‌ترین قابلیت‌ها و ویژگی‌های برنامه Greenify مربوط به امکان هایبرنیت (Hibernate) کردن اپلیکیشن‌های پس زمینه دستگاه و کاهش مصرف شارژ باتری می‌شود. این برنامه کاربردی همچنین قابلیت‌های بسیار جالب دیگری نظیر Aggressive Doze و Shallow Hibernation را هم ارائه می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قابلیت‌های برنامه Greenify و نحوه استفاده از آن می‌توانید تماسی با کارشناسان واحد پشتیبانی موبایل کمک برقرار کنید و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید.

10- تغییر ابعاد و اندازه نوشته و آیکون‌ها با برنامه Texdroider

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

دستگاه‌های اندرویدی به گونه‌ای کالیبره شده‌اند که سایز و اندازه نوشته‌ها، آیکون‌ها و آیتم‌های موجود در آن یکسان باشد. اما آیا این امکان وجود دارد که اندازه و ابعاد نوشته، آیکون و آیتم‌های مختلفی که به واسطه دستگاه اندرویدیمان نمایش داده می‌شوند را تغییر دهیم؟ اگر گوشی یا تبلت اندرویدی خود را روت کنید، قادر به انجام این عمل می‌شوید. اپلیکیشن‌هایی نظیر Texdroider این امکان را فراهم می‌کنند تا نسبت به تغییر سایز و اندازه نوشته‌ها، آیکون‌ها و آیتم‌های مختلف دستگاه اندرویدی روت شده خود وارد عمل شوید.

بیشتر بخوانید: تعمیرات سامسونگ گلکسی A10

11- تخصیص اتوماتیک عکس به لیست مخاطبین گوشی با برنامه Social Contact Photo Sync

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که به موجب روت کردن گوشی اندرویدی در اختیارتان قرار می‌گیرد مربوط به تخصیص اتوماتیک عکس به لیست مخاطبین دستگاه می‌شود. بدون تردید شما هم در گوشی خود لیست طویلی از مخاطبین را ذخیره کرده‌اید. اختصاص دادن یک عکس برای هر یک از این مخاطبین می‌تواند اقدام بسیار جالبی باشد که البته انجام آن دشوار بوده و ممکن است از حوصله شما خارج باشد! برای رفع این مشکل می‌توانید گوشی خود را روت کنید و از برنامه Social Contact Photo Sync استفاده کنید! برنامه Social Contact Photo Sync با جستجوی اتوماتیک در شبکه‌های اجتماعی مختلف، عکس مناسبی را برای هر یک مخاطبین ذخیره شده در دستگاه اندرویدی شما یافته و آن را ضمیمه نام مخاطب در گوشی هوشمندتان می‌کند. این قابلیت بسیار جالب است.

12- تغییر عملکرد بخش Recent Apps با برنامه Recently

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

در اندروید 5 هنگامی که به بخش Recent Apps یا “اپلیکیشن‌های اخیر” مراجعه کنید، نوار جستجوی گوگل همواره در بخش فوقانی صفحه نمایش داده می‌شود! همچنین گوگل بستری را فراهم کرده که حتی پس از ریستارت شدن دستگاه هم اپلیکیشن‌های موجود در این لیست باقی می‌مانند. نبود دکمه “حذف تمام اپلیکیشن‌ها” یا “Clear All” هم در این بخش از دیگر معایبی بود که منجر به انتقاد بسیاری از کاربران شده بود. خوشبختانه با روت کردن گوشی اندرویدی خود و نصب اپلیکیشن Recently می‌توانید عملکرد بخش Recent Apps یا “اپلیکیشن‌های اخیر” را شخصی‌سازی کنید. شما می‌توانید با استفاده از این برنامه، نوار جستجوی گوگل را از بخش “اپلیکیشن‌های اخیر” حذف کنید یا دکمه Clear All را به این بخش اضافه نمایید.

13- پخش موزیک از طریق هر موزیک پلیر با برنامه Music Mate

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

اگر آرشیو موزیک‌های MP3 خود را در گوگل پلی موزیک (Google Play Music) آپلود کنید، قادر خواهید بود تا هر زمان که تمایل داشتید نسبت به پخش آهنگ‌های مورد علاقه خود وارد عمل شوید. اما متاسفانه حتی اگر از قابلیت “Pin to Device” هم استفاده کنید، نمی‌توانید آهنگ‌های مورد نظر را از طریق برنامه‌های موزیک پلیر دیگر پخش نمایید. در اینجاست که اگر دستگاهتان روت شده باشد و برنامه‌ای نظیر Music Mate در آن نصب شود قادر به رفع محدودیت نامبرده شده می‌شوید. این برنامه شما را قادر می‌کند تا موزیک‌های مورد نظر را با حافظه گوشی همگام‌سازی کنید و از طریق هر موزیک پلیر دیگری پخش نمایید. نسخه رایگان برنامه Music Mate امکان همگام‌سازی 50 آهنگ را ارائه می‌کند اما با خرید نسخه رسمی و پرداخت 3.99 دلار قادر به حذف این محدودیت می‌شوید.

14- فایروال پیشرفته و کنترل ارتباط اپلیکیشن‌ها با برنامه AFWall+

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

برنامه AFWall+ یک برنامه بسیار قدرتمند است که شما می‌توانید به عنوان یک فایروال پیشرفته و کنترل کننده ارتباط اپلیکیشن‌های مختلف از آن استفاده کنید. برنامه بسیار کاربردی نامبرده شده که در صورت روت کردن گوشی اندرویدی قادر به استفاده از آن می‌شوید، شما را قادر می‌کند تا دسترسی تک تک اپلیکیشن‌های نصب شده در دستگاه به اتصال‌هایی همچون بلوتوث، وای فای، شبکه موبایل دیتا، LAN و غیره را کنترل نمایید.

بیشتر بخوانید: تعمیرات آیفون XS

15- بازیابی فایل‌های حذف شده با برنامه Undeleter

دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی

این احتمال وجود دارد که گاها به اشتباه یک فایل را از حافظه گوشی هوشمند خود حذف کنید. در این شرایط استفاده از برنامه‌هایی همچون اپلیکیشن Undeleter که ملزم به روت بودن دستگاه است، می‌تواند نقش یک ناجی را برایتان ایفاء کند. با استفاده از این برنامه کاربردی در اغلب شرایط و به ویژه در شرایطی که هنوز گوشی هوشمندتان را ریستارت نکرده باشید و زمان زیادی از حذف اشتباه فایل مد نظر نگذشته باشد، قادر به بازیابی اطلاعات دستگاه می‌شوید.

بیشتر بخوانید: تعمیرات اپل واچ

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به 15 دلیل برای روت کردن گوشی اندرویدی اشاره کردیم. قابلیت‌های نامبرده شده به موجب وجود اپلیکیشن‌هایی در اختیارتان قرار می‌گیرند که ملزم به روت بودن دستگاه هستند، بنابراین به طور غیرمستقیم در این مقاله 15 اپلیکیشن مبتنی بر روت کاربردی را هم به شما عزیزان معرفی کردیم. چنانچه در رابطه با هر یک از موارد و موضوعات نامبرده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان واحد پشتیبانی موبایل کمک تماس حاصل کنید و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید.

بیشتر بخوانید:

خرید قطعه موبایل

قیمت تاچ ال سی دی آیفون 11

قیمت تاچ ال سی دی S20 Ultra

تعمیرات موبایل

منبع gadgethacks

نظرات کاربران (9)

guest
9 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
حسین ح
حسین ح
2 سال گذشته

سلام طاعات و عباداتون قبول
خیلی ممنونم از مطالب مفیدتون
فقط اگه گوشی رو روت کنم منظور از ابطال گارانتی ، گارانتی موبایل ابطال میشه یا مجوز های سامسونگ ؟؟؟ لطفا در مورد ابطال گارانتی بیشتر توضیح دهید دقیق متوجه نشدم
سپاسگزارم
و راستشو بخواهین برنامه ای می خواستم نصب کنم که نوشته بود نیاز به روت داره گوشی منم android11 هست
الان نصبش کردم ولی نیازم رو بر طرف نمیکنه
گفتم شاید نیاز به روت باشه

احمد
احمد
2 سال گذشته

عالی بود مطالب

amir
amir
3 سال گذشته

ببینید روت کردن گوشی هم خوبه هم بده
واسه اونایی ک گوشی شون میان رده ست و از سال تولید گوشی چند سالی میگذره
خیلی خوبه از خیلی خوب هم اونور تره

شهرام
شهرام
3 سال گذشته

با سلام…
روت کردن گوشی معایبی دارد که باید مدنظر داشت و بررسی شود ضمنا تمام این مقاله مرا برای روت کردن گوشی قانع نکرد و ارزشی نمیبینم بعد از اون هم برنامه هایی هم هستند که بدون روت این قابلیتها را در اختیارمان میگزارند ، نکته جالب اینجاست که گوشی من بدون روت تمام این کارها را انجام میدهد و نیازی به روت نیست ، کاربران گرامی قبل از بررسی دقیق گوشی خود اقدام به کاری نکنند لطفا.

علی
علی
2 سال گذشته
پاسخ به  شهرام

روت کردن برای گوشی های قدیمی است چون این تنظیمات را ندارند

حسین ایمانی
حسین ایمانی
2 سال گذشته
پاسخ به  شهرام

خیلی ممنون♥️

مهرداد
مهرداد
6 سال گذشته

مرسی از زحماتتون استفاده بردم از مقالاتتون