چگونه یک گوشی هوشمند مناسب را انتخاب و خریداری کنیم؟
هم اکنون اگر قصد خرید گوشی هوشمند جدید را داشته باشید، گزینههای خرید متنوعی پیش رویتان قرار خواهد داشت. کاملا مشخص است که طی چند سال اخیر تنوع گوشیهای هوشمند به شدت افزایش یافته و برندهای مختلفی به صنعت موبایل افزوده شدهاند. حال اگر شما به منظور خرید یک گوشی جدید با دیدی دقیق پیش نرفته و با توجه به معیارها و شرایط خاص مورد نیاز آن را انتخاب نکنید، مطمئنا دچار مشکل شده و حتی ممکن است پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از خرید خود پشیمان شوید.
بنابراین به منظور انتخاب و خرید یک گوشی هوشمند مناسب باید به مسائل و موارد متعددی توجه داشت. آگاه بودن از این مسائل میتواند شما را در انتخاب بهترین گزینه موجود یاری کند. در این مقاله قصد داریم که به موضوعات و مواردی اشاره کنیم که باید پیش از خرید موبایل هوشمند جدید و مناسب به آنها توجه داشته باشید. با موبایل کمک همراه باشید تا اطلاعات جامعتری در این رابطه خدمت شما عزیزان ارائه شود.
مسئله اول: سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنید
در قدم اول باید سیستم عامل مورد نظر خود را بشناسید. هم اکنون گوشیهای هوشمند از نظر سیستم عامل شامل سه دسته اصلی میشوند. دسته اول محصولات اندرویدی هستند. دسته دوم محصولات آی او اسی اپل محسوب شده و دسته سوم هم ویندوزموبایل خواهند بود. انتخاب یک سیستم عامل مناسب اولین قدم به منظور خرید گوشی مناسب است. برای درک این موضوع باید تفاوتهای مابین این سیستم عاملها را شناخته و با توجه به نیازهای خود نسبت به انتخاب هر یک از آنها وارد عمل شوید.
اگر به دنبال سیستم عاملی هستید که بتوان به سادگی از آن استفاده کرد و قابلیتهای شخصیسازی متعددی را ارائه کند، توصیه میکنیم که سیستم عامل اندروید را انتخاب کنید. در سمت مقابل اگر به دنبال سیستم عاملی هستید که منحصر به فرد و اختصاصیتر باشد، میتوانید سیستم عامل آی او اس و محصولات برند اپل را انتخاب کنید. همچنین اگر از علاقمندان به سیستم عامل ویندوز مایکروسافت هستید، میتوانید سیستم عامل ویندوزموبایل را انتخاب نمایید. به طور کلی هم اکنون سیستم عامل اندروید محبوبترین و پرکاربرترین سیستم عامل موبایلی موجود در دنیاست و روز به روز در حال پیشرفت است. انتخاب این سیستم عامل گزینه بسیار مناسبی برایتان محسوب میشود چرا که تنوع محصولات در این سیستم عامل به مراتب نسبت به سایر سیستم عاملهای نامبرده شده بیشتر است.
بیشتر بخوانید: تعمیرات موبایل
مسئله دوم: بودجه مورد نظرتان را تعیین کنید
در قدم دوم باید بودجه مورد نظر خود را تعیین نمایید. به عنوان مثال اگر بودجه شما تا 500،000 تومان باشد، نمیتوانید با هدف خرید یک آیفون پیش بروید. آیفونهای اپل محصولات گران قیمتی هستند، بنابراین تعیین بودجه یکی از اصلیترین مسائل موجود به منظور انتخاب یک گوشی مناسب به شمار میرود. به طور کلی از آنجایی که تنوع محصولات اندرویدی نسبت به سایر محصولات بیشتر است، کاملا طبیعی خواهد بود که دستگاههای مجهز به این سیستم عامل از نظر قیمت هم در رنجهای متنوعتری عرضه شوند.
بنابراین اگر بودجهای بسیار محدود را در اختیار دارید فقط و فقط به دنبال محصولات اندرویدی باشید. اگر بودجه شما متعادل است میتوانید ویندوزفونها را هم به گزینههای موجود در کنار محصولات اندرویدی اضافه کنید. نهایتا اگر بودجه شما بسیار زیاد است، میتوانید محصولت برند اپل را هم در کنار سایر محصولات در نظر داشته باشید. عموما کمپانیهای چینی از نظر قیمت محصولات اندرویدی مقرون به صرفهای را روانه بازار میکنند. به عنوان مثال شما 300،000 تومان هم میتوانید گوشیهای اندرویدی برندهایی نظیر هوآوی، شیائومی، میزو و … را خریداری کنید.
مسئله سوم: به دستگاهی که هم اکنون از آن استفاده میکنید دقت داشته باشید
اگر از آن دسته افرادی هستید که همواره به دنبال استفاده از دستگاهها و محصولات جدید هستید میتوانید از این مرحله صرف نظر کنید. به طور کلی تجربه نشان داده که کاربران ضمن استفاده از یک دستگاه به آن علاقمند شده و عادت میکنند. به عنوان مثال اگر دستگاه هوشمند قبلی که خریداری کردهاید یک دستگاه اندرویدی بوده، احتمالا شما به این سیستم عامل وابسته میشوید. حال اگر به طور ناگهانی یک آیفون اپل را خریداری کنید ممکن است پس از مدت زمان کوتاهی چندان احساس رضایتبخشی نداشته باشید. البته این امر در بین تمام کاربران با شیوه مشابه دیده نمیشود و چه بسیارند افرادی که از یک سیستم عامل به سیستم عاملی جدید جهش یافته و رضایت کافی داشتهاند.
با وجود تمامی این تفاسیر باید در نظر داشت که انتقال اطلاعات و دادهها مابین دو دستگاه با سیستم عاملهای متنوع هم در پارهای از موارد میتواند دردسرساز باشد. البته برندهایی نظیر سامسونگ با ارائه ابزارهای خاصی سعی داشتهاند که این روند را بهبود بخشند، اما با این حال نمیتوان دردسرهای این موضوع را نادیده گرفت. توصیه میکنیم که اگر مدتهاست که از یک سیستم عامل استفاده میکنید و اهل ریسک نیستند، حتما گوشی جدید خود را هم مطابق با همان شرایط انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: تعمیرات موبایل سامسونگ
مسئله چهارم: قابلیتهای مختلف گوشیها را بشناسید
پیش از انتخاب یک گوشی هوشمند جدید حتما سعی کنید که قابلیتهای مختلف آن را بشناسید. به عنوان مثال آیفونهای جدید اپل (از آیفون 5S به بعد) مجهز به اسکنر اثر انگشت کاربر هستند. این موضوع در حالی است که تمام گوشیهای هوشمند اندرویدی به این قابلیت مجهز نیستند. دستیار صوتی سیستم عاملهای اندروید، آی او اس و ویندوزموبایل هم نسبت به یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال دستیار صوتی آیفونها اپل سیری (Siri) نام دارد، دستیار صوتی ویندوزفونهای مایکروسافت کورتانا (Cortana) است و گوگل دستیار صوتی خود را گوگل ناو (Google Now) نامیده است. توجه به این موارد و تفاوتهای مابین قابلیتهای مختلف گوشیهای هوشمند از جمله مسائلی است که توصیه میکنیم پیش از خرید یک گوشی جدید حتما به آن توجه داشته باشید.
مسئله پنجم: به اپلیکیشنهای قابل نصب بر روی دستگاه توجه کنید
در ابتدا دقت داشته باشید که تنوع اپلیکیشنهای موجود برای ویندوزفونها نسبت به دو سیستم عامل اندروید و آی او اس کمتر است. همچنین استفاده از اپلیکیشنها در دستگاههای اندرویدی نسبت به دستگاههای آی او اسی به شکل سادهتری انجام میشود. اما گذشته از این موضوع شما پیش از خرید گوشی جدید باید به اپلیکیشنهای قابل نصب بر روی آن هم توجه کنید. به عنوان مثال تصور کنید که قصد دارید یک اپلیکیشن منحصر به فرد را بر روی دستگاهتان نصب نمایید که شاید هنوز نسخه آی او اسی یا اندرویدی آن ارائه نشده باشد. در این شرایط مطمئنا محدودیتی در انتخابتان ایجاد میشود.
همچنین تصور کنید که از افراد علاقمند به اجرای بازیهای سنگین و پرگرافیک در دستگاهتان هستید. در این شرایط نمیتوانید انتظار داشته باشید که با صرف مبلغی در حدود 300،000 تومان و خرید یک گوشی اندرویدی ارزان قیمت، بازی مورد نظرتان را در دستگاه نصب و اجرا کنید. اپلیکیشنهای مورد نیازتان هم میتوانند در انتخاب گوشی هوشمند شما نقش به سزایی داشته باشند.
مسئله ششم: توجه به قابلیت اتصال LTE 4G گوشی
استفاده از اینترنت به یکی از اصلیترین موضوعاتی تبدیل شده که کاربران به آن توجه دارند. هم اکنون گوشیهای هوشمند جدیدتر موجود در بازار از اتصال LTE 4G پشتیبانی میکنند. این استاندارد اتصال نسبت به استاندارد پیشین خود یعنی 3G به مراتب سرعت و کیفیت بالاتری دارد. بنابراین اگر از افرادی هستید که با استفاده از موبایل دیتا و شبکه سیم کارتتان از اینترنت استفاده میکنید، حتما به این موضوع توجه داشته باشید که گوشی هوشمند جدیدتان از اتصال LTE 4G پشتیبانی کند.
همچنین برخی از افراد هم به قابلیت پشتیبانی همزمان دستگاه از دو سیم کارت اهمیت خاصی میدهند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، حتما پیش از خرید یک گوشی جدید به این مسئله توجه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: تعمیرات سامسونگ گلکسی S7 Edge
مسئله هفتم: اندازه صفحه نمایش و گوشی
اندازه صفحه نمایش و ابعاد گوشی هوشمند هم از جمله مواردی است که در انتخابتان موثر خواهد بود. افراد بسیار زیادی وجود دارند که تمایلی نسبت به استفاده از گوشیهای با صفحه نمایش بزرگ ندارند. در سمت مقابل چه بسیارند آن دسته افرادی که فوقالعاده علاقمند استفاده از گوشیهای هوشمند مجهز به صفحه نمایش بزرگتر یا اصطلاحا فبلت هستند.
بنابراین پیش از خرید یک گوشی هوشمند جدید حتما به این موضوع توجه داشته باشید. حمل و نقل یک گوشی با نمایشگر بزرگ مطمئنا نسبت به یک گوشی با نمایشگر کوچک دشوارتر است، اما در سمت مقابل وبگردی، تماشای ویدئو و … لذت خاصی در محصولات با نمایشگر بزرگتر ارائه میکنند. هم اکنون اندازه صفحه نمایش و ابعاد گوشیها به یکی از عوامل موثر در و انتخاب این محصولات از سوی کاربران تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: تعمیرات آیفون 8 پلاس
مسئله هشتم: تعیین قدرت سخت افزاری مورد نیازتان
تعیین قدرت سخت افزاری مورد نیاز هم از جمله مسائل اصلی است که پیش از خرید یک گوشی هوشمند باید به آن توجه داشته باشید. اگر قصد اجرای اپلیکیشنها یا بازیهای سنگین در دستگاه خود را دارید، بدون تردید باید به دنبال محصولی باشید که از نظر قدرت سخت افزاری بتواند نیازهایتان را برطرف کند.
در سمت مقابل باید در نظر داشت که قدرت سخت افزاری گوشیهای هوشمند ارتباط مستقیمی با قیمت آنها دارد. هرچه قدرت سخت افزاری دستگاه بیشتر باشد، قیمت آن هم به مراتب بیشتر خواهد بود. سعی کنید که همواره در بودجه مورد نظرتان بهترین گزینه موجود را انتخاب کنید. اگر گزینههای مطابق با بودجه شما از نظر سخت افزاری ضعیفتر از حد توقع شما هستند، باید نسبت به افزایش بودجه خود اقدام کنید. در غیر این صورت احتمالا از خریدتان پشیمان میشوید.
مسئله نهم: به شرایط و وضعیت حافظه داخلی دستگاه توجه کنید!
ظرفیت حافظه داخلی گوشیهای هوشمند یکی از حائز اهمیتترین ویژگیهای آنهاست که حتما باید به آن توجه کنید. گوشی هوشمندی که حافظه داخلی آن ظرفیت پیش فرض 8 گیگابایتی را ارائه میکند، بدون تردید انتخاب جالبی برای شما محسوب نخواهد شد. سعی کنید که همواره گوشیهای هوشمندی را خریداری کنید که از نظر حافظه داخلی ظرفیت بیشتری را به همراه داشته باشند تا در آینده با مشکل کمبود فضای ذخیرهسازی اطلاعات مواجه نشوید.
در این بین برخی از گوشیهای هوشمند قابلیت پشتیبانی از حافظه جانبی یا رم میکرو اسدی (Micro SD) را ارائه میکنند. این موضوع بدان معناست که شما میتوانید یک رم میکرو اسدی را به دستگاهتان متصل کرده و بدین صورت فضای ذخیرهسازی اطلاعات آن را افزایش دهید. در نظر داشته باشید که هیچ یک از آیفونهای اپل این قابلیت را ارائه نمیکنند. فراموش نکنید که پیش از انتخاب یک گوشی هوشمند به شرایط و وضعیت حافظه داخلی آن توجه خاصی داشته باشید و تا حد امکان از انتخاب گوشیهای با حافظه داخلی محدود دوری کنید.
بیشتر بخوانید: مرکز تخصصی تعمیرات اپل
مسئله دهم: کیفیت دوربین دستگاه را در نظر بگیرید
بررسیها نشان داده که توجه به کیفیت دوربین دستگاه از جمله معیارهای اصلی کاربران در حین خرید گوشی جدید بوده است. بنابراین شما هم به این موضوع توجه داشته باشید. هم اکنون گوشیهای هوشمند جایگزین تمام و کمال دوربینهای دیجیتال شدهاند و کمتر کسی را میبینید که به منظور عکسبرداری از دوربینهای اختصاصی استفاده کند. دوربین گوشیهای هوشمند ضبط کننده لحظات شادی و خاطرات ماست، بنابراین کیفیت عملکرد آن فوقالعاده حائز اهمیت خواهد بود.
همچنین توصیه میکنیم که علاوه بر دوربین اصلی، کیفیت عملکرد دوربین سلفی گوشی مورد نظرتان را هم در نظر داشته باشید. هم اکنون عکسبرداری سلفی در بین کاربران از محبوبیت شایان ملاحظهای برخوردار است، بنابراین به این موضوع توجه داشته باشید. آیفونهای اپل از جمله محصولاتی هستند که همواره کیفیت دوربین اصلی آنها فوقالعاده رضایتبخش است.
مسئله یازدهم: توان شارژدهی باتری دستگاه
با پیشرفتهایی که سایر جنبههای سخت افزاری گوشیهای هوشمند داشتهاند، طبیعی است که مصرف انرژی دستگاه افزایش یاد. عواملی همچون صفحه نمایش بزرگ، وضوح تصویر بیشتر صفحه نمایش، قدرت پردازشی بیشتر و … همگی مسائلی هستند که نیازمند مصرف انرژی بیشتر خواهند بود. این انرژی در گوشیهای هوشمند توسط باتری قابل شارژ آن تأمین میشود. در بسیاری از موارد دیده شده که کیفیت شارژدهی باتری گوشیهای هوشمند به هیچ وجه جالب توجه نبوده و حتی آزاردهنده است. به عنوان مثال تصور کنید که گوشی شما هر روز 2 الی 3 بار نیاز به اتصال به شارژر دارد. مطمئنا این امر میتواند آزاردهنده باشد.
بیشتر بخوانید: تعمیر یا تعویض ال سی دی آیفون X
سعی کنید که پیش از انتخاب یک گوشی هوشمند به توان و ظرفیت باتری آن توجه کنید و این توان را با سایر عوامل موثر در مصرف انرژی دستگاه مقایسه کنید. دقت داشته باشید که ظرفیت عددی باتری گوشیها معیار دقیقی برای سنجش کیفیت عملکرد آنها محسوب نمیشود. توصیه میکنیم که به منظور کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کیفیت عملکرد باتری گوشیهای هوشمند حتما به بنچمارکهای مرتبط مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
نظرات کاربران (0) ارسال نظر