آموزش درست کردن وب سایت و فروشگاه اینترنتی

ساخت فروشگاه اینترنتی

اگر کمی از وقت خود را به جستجو در اینترنت و پیدا کردن فروشگاه‌های اینترنتیِ ایرانی اختصاص دهید، مطمئناً با گزینه‌های متعددی مواجه خواهید شد، از فروشگاه‌های اینترنتی برای فروش مبلمان، گرفته تا فروشگاه لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، سیسمونی نوزاد و… . خب همانطور که می‌بینید، تعداد فروشگاه‌های اینترنتی در ایران کم نیست و این نشان‌دهندۀ گسترش این بازار و اعتماد و علاقه‌مندی بیشتر مردم نسبت به خریدهای اینترنتی است.

اما هنوز هم افرادی هستند که فکر می‌کنند راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی کار سخت و پر هزینه‌ای است. بگذارید خیالتان را راحت کنم که راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی نه تنها کم هزینه تر از راه اندازی فروشگاه های فیزیکی است، بلکه به لطف فروشگاه سازهای مختلف به کاری بسیار ساده تبدیل شده که هر کسی با کمی وقت گذاشتن می تواند از عهدۀ ایجاد یک فروشگاه اینترنتی معمولی بربیاید.

فروشگاه ساز

چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟

درست کردن وب سایت و فروشگاه اینترنتی، همانند یک فروشگاه فیزیکی و واقعی مراحل خاص خود را دارد و لازم است که قبل از همه چیز راجع به آن‌ها اطلاعات شفافی در اختیار داشته باشیم. در ادامۀ این مطلب قصد داریم تا مروری خلاصه بر این مراحل داشته باشیم، با اقدامات لازم هر بخش آشنا شویم و یک سری منابع خوب را برای شما معرفی کنیم.

انتخاب دامنه

نام دامنه به عنوان شناسنامه اصلی فروشگاه اینترنتی شناخته می‌شود و در حقیقت مخاطبان به کمک این دامنه و عنوان می‌توانند فروشگاه‌های شما را پیدا کنند. انتخاب دامنه برای وب سایت هزینه چندانی ندارد و با توجه به سلیقه فرد و نوع کسب و کار آن انتخاب می‌شود، به طور کلی دامنه باید با هدف اصلی سایت همخوانی داشته باشد. برای انتخاب دامنه مناسب، مطالعه مقالات “دامنه چیست و چگونه ثبت می‌شود؟” و چگونه یک دامنه خوب برای سایت خود انتخاب کنیم؟” را در وبلاگ پرتال به آدرس www.portal.ir/blog/ توصیه می‌کنیم.

خرید هاست

ما به فضایی نیاز داریم که بتوانیم تمامی اطلاعات سایتمان، از محتوا گرفته تا قالب را در آن بارگذاری و نگهداری کنیم. نکته مهم در انتخاب فضای هاستینگ این است که حجم کافی برای همه‌ی اطلاعات ما را داشته باشد داشته باشد. شرکت‌های میزبانی وب این فضا را با دریافت هزینۀ سالانه در اختیار شما قرار می‌دهند. توصیه می‌کنم برای این‌که همه‌چیز را دربارۀ هاست بدانید، به مقالۀ «هاست و هر آنچه باید دربارۀ آن بدانید» در وبلاگ پرتال به آدرس www.portal.ir/blog/ رجوع  رجوع کنید.

انتخاب سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یا CMS، مهم‌ترین بخش سایت شما، یا به عبارت دیگر موتور سایت شما است. چون با استفاده از سیستم مدیریت محتواست که شما می‌توانید تغییرات دلخواهتان را ایجاد کنید، بخش‌های جدید اضافه کنید، مطلب بنویسید، لینک بدهید، محصولی برای فروش قرار دهید و … صدها کار دیگر! پس با توجه به اهمیت بالای CMS، باید سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب کنید که چه در حال حاضر و چه در آینده، پاسخگوی نیاز شما باشد و استفاده از آن برای شما راحت و بی‌دردسر باشد.

امروزه سیستم‌های مدیریت محتوای مختلفی وجود دارند که هر یک ویژگی‌ها و امکانات خاص خود را دارند. تعدادی از این سیستم‌ها عبارتند از: وردپرس (با افزونۀ فروشگاهساز ووکامرس)، جوملا، مجنتو، اپن کارت، پرستا شاپ، دروپال و … .

تعدادی از این CMSها مانند وردپرس رایگانند، اما خیلی هم نباید روی این رایگان بودن حساب کنید، چون در درازمدت به دلیل توسعه و اضافه کردن امکانات جدید به فروشگاه یا سایتتان، لازم است تا هزینه پرداخت کنید. این هزینه ممکن است استخدام نیروی جدید برای توسعۀ سایت، هزینه پشتیبانی و یا خرید افزونه‌ها و قالب جدید باشد.

در کنار سیستم‌های رایگان عنوان شده، CMSهایی هم به عنوان سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز موجودند که با پرداخت هزینه ماهیانه و سالیانه می‌توانید از امکانات فوق العاده‌ی آن‌ها استفاده کنید. از جمله این امکانات می‌توان به پشتیبانی قوی، به‌روزرسانی خودکار، امنیت بالا و راحتی بیشتر اشاره کرد.

از جمله سیستم‌های سایتساز و فروشگاه‌ساز می‌توان به ویکس، اسکوئراسپیس و پرتال اشاره کرد. و حالا… یک خبر خوب! پرتال یک سیستم مدیریت محتوای ایرانی است که با شناخت نیازهای کاربران ایرانی و توجه به مسائل اینترنت ایران داخل ایران طراحی شده است.

رابط کاربری سیستم مدیریت محتوا (فروشگاه ساز و سایتساز) پرتال بسیار دوستانه و ساده طراحی شده و هر کسی می‌تواند به راحتی با آن کار کند.

قالب‌های پرتال کاملاً فارسی هستند و حجم آن‌ها با توجه سرعت اینترنت ایران کاملاً بهینه شده است.

انتخاب قالب برای سایت

مرحلۀ بعد از انتخاب سیستم مدیریت محتوا و راه اندازی سایت یا فروشگاه، انتخاب قالب برای آن است. برخی سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس تعداد زیادی قالب آماده دارند که می‌توانید از بین آن‌ها قالب دلخواهتان را انتخاب کنید، اما مشکل بزرگ این قالب‌ها این است که اکثراً از زبان‌های دیگر به فارسی ترجمه شده اند و به همین دلیل برخی تنظیمات آن‌ها برای ما کار نمی‌کند یا بلا استفاده است. از طرف دیگر این قالب‌ها برای سرعت بالای اینترنت کشورهای خارجی طراحی شده‌اند، به همین دلیل هم حجم آن‌ها اغلب زیاد است و سایت ما را کند می‌کند.

اگر از سیستم‌های مدیریت محتوای خارجی استفاده می‌کنید و دوست دارید که یک قالب استاندارد داشته باشید، با پرداخت هزینه به برنامه‌نویسان و طراحان قالب میتوانید قالب مورد نظرتان را بر اساس سلیقه و اهداف خودتان سفارش دهید.

ساخت فروشگاه

سفارش طراحی سایت اختصاصی یا استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا؟

منظور از سفارش طراحی سایت اختصاصی، سپردن راه اندازی سایت به شرکت های طراحی سایت است. امروزه شرکت های زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند و سایت های بزرگ و کوچک زیادی هم به دست این شرکت ها ساخته شده. برخی از این شرکت ها بسیار قوی هستند و برخی هم تعریف چندانی ندارند.

اما نکتۀ اذیت کننده‌ای که دربارۀ سپردن راه‌اندازی سایت به شرکت‌های طراحی سایت وجود دارد، نداشتن تعرفه‌های مشخص، عدم شفافیت هزینه‌ها و ندادن آگاهی لازم به مشتری است.

روش دیگر هم که از ابتدای مطلب راجع به آن صحبت کردیم، استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا یا سایت‌ساز و فروشگاه‌ساز است. مزیت این روش نسبت به روش قبلی این است که اولاً هزینۀ بسیار کمتری پرداخت می‌کنید، ثانیاً اطلاعات شفاف و دقیقی در اختیار شما قرار می‌گیرد و ثالثاً از یک پشتیبانی خوب برخوردار می‌شوید.

پرتال، بهترین و ساده‌ترین روش ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی

از بین فروشگاه‌سازها و سایت سازهای ایرانی، پرتال گزینه‌ای است که می‌توانید با اطمینان روی آن حساب کنید. هزینه‌ای که برای راه اندازی سایت یا فروشگاه اینترنتی با پرتال پرداخت می‌کنید با توجه به امکانات خوب و سالانه بودن آن بسیار مقرون به‌صرفه است. قالب‌های بهینه و متنوعی برای پرتال طراحی شده و کار کردن با آن برای افراد مبتدی و بی‌تجربه بسیار راحت است.

علاوه بر این، سیستم پرتال هر هفته به روز رسانی می شود و با هر به روز رسانی امکانات و قالب های جدیدی به آن اضافه می شود.

برخی از مزایایی ساخت فروشگاه اینترنتی با پرتال:

  • قالب های بومی، با امکان ویرایش کامل

در این سامانه کاربر بدون آنکه اطلاعاتی از مباحث فنی طراحی وب سایت و درست کردن فروشگاه اینترنتی داشته باشد، می‌تواند تنها با چند کلیک ساده و با توجه به سلیقه خود، قالب مورد نظر را ویرایش کند. اگر طراحی قالب سایت به شیوه معمولی و سنتی حدود 1 تا 2 ماه طول می‌کشد، ولی با پرتال این مدت خیلی کمتر است.

  • نیاز به دانش فنی و برنامه نویسی نیست

برای ایجاد محصول، محتوا و خدمات در فروشگاه آنلاین لازم است که از سیستم های مدیریت محتوا و افزونه‌های مختلف استفاده کنیم. حتی اگر کلیه افزونه‌ها و سیستم‌ها را به صورت رایگان نصب کنیم، باز هم کار کردن با آنها و نوشتن مطلب در آن‌ها به یک چالش بزرگ تبدیل می‌شود؛ اما استفاده از فروشگاه ساز پرتال نیاز ما را به استفاده از افزونه‌ها برطرف می‌کند.

  • نیازی به خرید هاست و فضای میزبانی نیست

یکی از پیش‌نیازهای درست کردن فروشگاه اینترنتی، فضای میزبانی یا هاست است که برای تهیه آن باید ماهیانه یا سالیانه مبلغی را پرداخت کنیم. استفاده از پرتال نیاز به تهیه فضای میزبانی مجزا را برطرف می‌کند و شما علاوه بر پشتیبانی سیستم فروشگاه خود، پشتیبانی کامل فضای هاست را هم خواهید داشت.

  • پشتیبانی 24 ساعته

کارشناسان پرتال در روزهای عادی از ساعت 9 صبح تا 10 شب و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر پاسخگوی سوالات و پیگیری مشکلات شما هستند. در خارج از این ساعات هم می‌توانید درخواست خود را به صورت تیکیت ارسال کنید تا به محض مشاهده پاسخ داده شود.

  • 7 روز تست رایگان

اگر دوست داشته باشید که با پرتال بیشتر شوید و نقاط ضعف و قوت آن را ارزیابی کنید و در یک کلام ببینید که به دردتان می‌خورد یا نه؛ می‌توانید از 7 روز تست رایگان پرتال استفاده کنید.

تعرفه و هزینه ساخت فروشگاه اینترنتی در پرتال

زمانی که تصمیم می‌گیرید درست کردن وب سایت و ساختن فروشگاه اینترنتی خود را در سامانه پرتال انجام دهید، 4 تعرفه متفاوت از 390 هزار الی 1.9 میلیون تومان را خواهید داشت و می توانید بر اساس نیاز خود اقدام به انتخاب بسته و تعرفه نمایید.

برخی از امکاناتی که پرتال در اختیار شما می گذارد:

  • به یک دامنه اختصاصی متصل می‌شوید
  • امکان استفاده از ابزارهای مختلف گوگل را خواهید داشت
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته برای وب‌سایت شما در نظر گرفته می‌شود
  • هزینه راه اندازی و طراحی قالب سایت ندارید
  • از آموزش رایگان برای شروع کسب و کار اینترنتی بهره مند می‌شوید
  • وبسایت شما آماده دریافت ورودی گوگل است، چون از نظر سئو فوق‌العاده است
  • قالب‌های هماهنگ با گوشی به صورت واکنشگرا تحویل می‌گیرید
  • ایمیل‌های سازمانی را در مدیریت حساب کاربری خود می توانید ایجاد کنید
  • آمار بازدیدکنندگان شما در حساب کاربری شما قابل مشاهده است
  • فایل های خود را در حساب کاربری می توانید مدیریت کنید

تمامی سایت‌‌ها و فروشگاه‌‌های اینترنتی که توسط تیم پرتال طراحی می‌شوند، دارای ویژگی‌های فوق هستند و کاربران می‌توانند از آنها به شکل های مختلفی استفاده کنند.

پیشنهاد می کنیم همین الان به وب سایت پرتال در آدرس www.portal.ir کنید و وب سایت و فروشگاه اینترنتی خود را برای 7 روز تست و آزمایش ایجاد کنید و در صورتی که رضایت داشتید آن را با پرداخت هزینه اندکی فعال کنید.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید واقع شود و بتوانید فروشگاه اینترنتی یا سایت خود را با آگاهی بیشتر راه اندازی کنید، اگر سوالی دارید، ما در بخش نظرات یا شماره تلفن 63404-021 پاسخگو شما هستیم.

تعمیرات موبایل

نظرات کاربران (1)

guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
غریب
غریب
5 سال گذشته

سلام چطور می تونم داخل سایتم متن و یادداشتی بزارم ؟