آشنایی با مفهوم توکن سوزی در دنیای ارزهای دیجیتال و مزایای آن

توکن سوزی بایننس و سایر صرافی‌ها

طی سال‌های اخیر، ارزهای دیجیتالی مورد توجه بیشتر سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند. ارزهای دیجیتال در اخبار روزانه ما نیز جایگاه ثابت خود را توانستند به دست آورند.

با وجود سرمایه‌گذاران بسیاری که در این زمینه فعالیت می‌کنند، افرادی هستند که به تازگی به اهمیت ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین پی می‌برند. بنابراین جای تعجب ندارد طی مدت کوتاه 12 ماهه اخیر، ارزش تمامی ارزهای رمزنگاری شده به میزان بیش از 3000 درصد افزایش یافته است.

با وجود این که بحث رمزارزها نوپا است، توجه بسیاری افراد را به خود جلب کرده‌ است. با تهیه بهترین پکیج آموزشی ارز دیجیتال شما نیز می‌توانید در این زمینه موفق شوید.

در حال حاضر، اصطلاحی که به‌وفور میان متخصصان این زمینه به کار می‌رود توکن سوزی بایننس و دیگر شرکت‌های ارز دیجیتال است.

توکن سوزی چیست؟

توکن سوزی در دنیای رمزارزها، اتفاقی رایج است و برای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران این زمینه مزایای بسیاری دارد. با وجود این که بعضی ارزها مانند بیت کوین و اتریوم توکن سوزی ندارند، شرکت‌هایی مانند بایننس و ریپل برای ارزهای مخصوص خود یعنی BNB و  XPRتوکن سوزی می‌کنند.

عبارت توکن سوزی ممکن است در ذهن شما سوزاندن تمام دارایی‌ها در آتش به نظر بیاید اما باید توجه داشت ارزهای دیجیتال و توکن‌ها ماهیت مجازی دارند. واضح است که سوزاندن به معنای واقعی کلمه مطرح نیست. اما توکن سوزی چیست؟

توکن سوزی به عملی گفته می‌شود که در آن، شرکت‌های صادرکننده توکن‌ها برای بالابردن ارزش آن ارز انجام می‌دهند. کنترل جریان توکن‌ها پس از استخراج کار بسیار دشواری است.

ماینرها و توسعه دهندگان به منظور حذف توکن‌ها از گردش، آن‌ها را خریداری می‌کنند و سپس آن‌ها را به آدرس‌های خاصی ارسال می‌کنند.

این سایت‌ها کلید خصوصی ندارند و به همین علت، هیچکس نمی‌تواند به این توکن‌ها دسترسی داشته باشد و از آن‌ها در معاملات خود استفاده کند. پس از این فرآیند، توکن‌ها غیرقابل استفاده هستند و به فضایی خارج از گردش منتقل می‌شوند.

روش‌های توکن‌سوزی

توکن سوزی بایننس و سایر صرافی‌ها

توکن سوزی بایننس و سایر صرافی‌ها، به چندین روش صورت می‌پذیرد:

  • ممکن است صرافی‌ها و شرکت‌های صادرکننده توکن، پس از خریداری قسمتی از توکن‌های موجود آن‌ها را به آدرسی متروک ارسال کنند.

این روش بسیار شبیه به به بازخرید سهام توسط شرکت‌های مایکروسافت و اپل در بازار بورس است. آن‌ها در این فرآیند براساس سود و درآمد خالص خود، اقدام به خرید سهام از بازار می‌کنند. در حقیقت این شرکت‌ها ارزش دارایی سهام‌داران را افزایش می‌دهند.

  • همچنین ممکن است صرافی‌ها هزینه‌ای را به عنوان کارمزد تراکنش در نظر بگیرند و پس از دریافت آن، این مقدار را از گردش خارج کنند.
  • پروتکل اثبات سوخت یا Proof of Burn براساس سوزاندن توکن یا همان رمزارزها و پرداخت مبلغی به عنوان حقوق ماینینگ یا استخراج به اعضای شبکه انجام می‌شود. لازم به ذکر است شرکت‌های معدودی از این روش استفاده می‌کنند.

پروتکل اثبات سوخت یا Proof of Burn

این پروتکل که به اصطلاح PoB نیز خوانده می‌شود، یکی از چندین الگوریتم مکانیسم اجتماعی است که توسط یک شبکه بلاک چین اجرا می‌شود تا از توافق همه گره‌های شرکت‌کننده در ارتباط با وضعیت واقعی و معتبر شبکه بلاک چین اطمینان حاصل شود.

این فرآیند معمولا اتلاف انرژی ندارد و به ماینرها اجازه می‌دهد توکن‌های ارز دیجیتال را بسوزانند. آیین استوارت، مخترع این الگوریتم، از یک قیاس برای توصیف آن استفاده می‌کند: سکه‌های سوزانده شده مانند سکوهای استخراج هستند.

پروتکل اثبات سوخت یا Proof of Burn

در این مقایسه، یک ماینر سکه و توکن‌های خود را می‌سوزاند تا یک دکل معدن مجازی خریداری کند که به او قدرت استخراج می‌دهد. به همین علت، هرچه سکه‌های بیشتری سوزانده شود این دکل بزرگتر خواهد بود.

سیستم PoB برای جلوگیری از ناعدالتی در برابر افراد تازه کار در این فضا، رویکردی را عملی کرد. در این رویکرد سکه‌ها و توکن‌ها به صورت دوره‌ای سوزانده می‌شوند.

مزایای واقعی توکن سوزی

حداقل دو نوع رمزارز وجود دارد که تا به حال سوزانده شده‌اند. بیت کوین کش که ارز