آموزش تولید محتوا: چگونه با تولید محتوا کسب درآمد کنیم؟
یکی از شغلهایی که در چند سال اخیر، خیلی مورد توجه قرار گرفته، شغل تولید محتوا است. افراد زیادی تا الان وارد کار تولید محتوا شدهاند، اما بازار کار محتوا همچنان داغ است و بعید به نظر میآید که تا 10 سال آینده اشباع شود.
ما در مقاله امروز میخواهیم کمی بیشتر این بحث را باز کنیم و درباره راههای کسب درآمد از تولید محتوا و آموزش آن با شما صحبت کنیم. اگر دلتان میخواهد به یک کارشناس تولید محتوای حرفهای تبدیل شوید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
منظور از شغل تولید محتوا چیست؟
محتوا، انواع مختلفی دارد؛ از جمله: مقالههای یک وبلاگ، توضیحات محصول، ویدئو، پادکست، پست شبکههای اجتماعی، پوستر و … . اما وقتی که بحث معرفی شغل تولید محتوا پیش میآید، بیشتر منظور تولید محتوا برای سایت یا وبلاگ است. یعنی شرکتها و برندهای بزرگ و کوچک، به فردی نیاز دارند که بتواند با خلاقیت و مهارت خود در نوشتن، درباره زمین و زمان مطلب بنویسد!
پس برای اینکه وارد این کار شوید، بیشتر از هرچیزی باید مسلط به نوشتن مقالههای وبلاگی باشید. در ادامه به شما میگوییم که چطور میتوانید این مهارت را یاد بگیرید، ولی قبل از آن بیایید کمی هم دربارۀ درآمد این کار صحبت کنیم.
درآمد تولید محتوا و بازارکار آن چطور است؟
در درجه اول، بهتر است بدانید که شما با یادگیری تولید محتوا، میتوانید به دو روش شغل ثابت و فریلنسری (آزادکاری) درآمد داشته باشید.
درآمد شغل ثابت، در شرکتهای مختلف متفاوت است و معمولاً از حقوق پایه وزارت کار شروع شده و بر اساس سابقه و تواناییهایی که دارید، به آن اضافه میشود.
درآمد فریلسنری هم معمولاً به ازای کلمه، مقاله یا پروژه محاسبه شده و با توجه به کارفرما و موضوع مقاله ممکن است متفاوت باشد. در ضمن اگر بتوانید به زبانهای خارجی محتوا تولید کنید، درآمدتان بیشتر هم میشود.
نکته: بعد از یادگیری تولید محتوا، شما میتوانید کمی جلوتر بروید و وارد مسیر تهیه استراتژی محتوا و مدیریت محتوا برای کسبوکارها شوید. معمولاً شرکتها و برندهای بزرگ و مطرح، به یک استراتژیست و مدیر محتوا، برای کارشان نیاز دارند.
حالا برویم سراغ بازار کار. امروزه محتوا در بند بند زندگی ما رخنه کرده و ما هیچ راه فراری از آن نداریم. بازاریابان هم این موضوع را به خوبی میدانند و برای همین هم هست که به بازاریابی محتوا و ایجاد ارزش از طریق محتوا روی آوردهاند.
با توجه به اهمیت بالای محتوا در بازاریابی و کمبود نیروی حرفهای، به نظر میرسد که دنیای تولید محتوا، حالا حالاها قصد اشباع شدن ندارد. بازارکار محتوا در ایران هم خیلی داغ است و اگر بتوانید مهارتهای خود را تقویت کنید، حتماً پیشنهادات کاری خوبی دریافت خواهید کرد.
آینده شغلی یک کارشناس تولید محتوا چگونه است؟
دقت کنید، شروع کار به عنوان یک کارشناس تولید محتوا، تازه اولین قدم شما در مسیر بازاریابی محتوا است. اگر شما عشق، انگیزه و پشتکار لازم را داشته باشید، به سرعت میتوانید پیشرفت کنید و ارتقاء شغلی بگیرید.
شغلهایی که در حوزه محتوای دیجیتال وجود دارند عبارتند از:
- مسئول ورود اطلاعات (معمولاً برای فروشگاه اینترنتی که اطلاعات محصولات باید در سایت درج شود)
- کارشناس تولید محتوا (نوشتن مقاله در سطح وب)
- ادیتور محتوا (مسئول چک کردن محتواها و بررسی آنها برای انتشار در سایت)
- کپی رایتر (نویسنده متنهایی که منجر به فروش میشوند)
- استراتژیست محتوا (مسئول تدوین یک نقشه راه برای موفقیت در بازاریابی محتوا و نظارت مداوم بر آن)
- مدیر بازاریابی محتوا (مسئول نظارت بر تمام کارهای محتوایی، تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت و رسیدن به این اهداف)
ناگفته نماند که شما میتوانید این مسیر را ادامه دهید، دانشتان را بالاتر ببرید و به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیز فعالیت کنید. البته به دلیل گستردگی دیجیتال مارکتینگ، توصیۀ ما حرفهای و متخصص شدن در حداقل یک شاخه، مثل محتوا است.
آموزش تولید محتوا: چطور شروع کنیم و به یک حرفهای تبدیل شویم؟
برای اینکه تولید محتوا را یاد بگیرید، راههای مختلفی پیش روی شماست؛ از یادگیری به صورت خودخوان گرفته تا کلاس تولید محتوا و دورههای آنلاین و حضوری مختلف. اما شاید بپرسید که کدام دوره مناسب شماست.
برای شرکت در هر دورهای، بهتر است قبل از هر چیزی، سوابق آن مجموعه و مدرس دوره را چک کنید. حتماً به کارنامه آنها نگاهی بیاندازید و ببینید که در چه سطحی هستند، سابقه تولید و نوشتن چه نوع محتواهایی را در کارنامه خود دارند و نظرات سایرین درباره آنها چیست.
یکی بهترین آکادمیهایی که سابقه و کارنامه درخشانی در بحث محتوا و آموزش آن دارد، آکادمی نوین است. در آکادمی نوین (Novin.academy) میتوانید در دورههای آنلاین و حضوری تولید محتوا شرکت کنید و همه چیز (حتی جزئیترین نکات) را درباره تولید محتواهای بینظیر و فوقالعاده یاد بگیرید. برای مشاوره رایگان در مورد دورهها و آموزشها هم میتوانید با شماره 63404 – 021 تماس بگیرید.
بعد از گذراندن دوره تولید محتوا، میتوانید در دورههای سطح بالاتر این آکادمی، مثل دوره استراتژی و مدیریت محتوا نیز شرکت کنید.
در ضمن ناگفته نماند که وبلاگ نوین، مرجع بزرگی از مقالههای رایگان است. با خواندن این مقالات هم میتوانید با سبک و سیاق تولید محتوای نوین آشنا شوید و هم مطالب جدید و مهمی در زمینه بازاریابی را یاد بگیرید.
سخن آخر
در مقاله امروز کمی راجع به شغل تولید محتوا، درآمد آن و راه آموزش تولید محتوا با شما صحبت کردیم. به عنوان توصیههای آخر باید بگویم که شغل تولید محتوا، هم میتواند شغل اصلی شما باشد و هم به عنوان شغل دوم یا فریلنسری برایتان درآمدزا باشد.
اما نکتۀ خیلی مهمی که وجود دارد این است که تولید محتوای سایت هم مانند هر کاری نیاز به یادگیری و آموزش دارد. پس اگر علاقه به این کار دارید، اصول نوشتن و تولید محتوای دیجیتال را از همین امروز یاد بگیرید و با قدرت وارد این مسیر شوید. هر چقدر که بتوانید مقالههای فوقالعادهتری بنویسید، درآمدتان هم افزایش پیدا خواهد کرد.
در پایان، اگر دوست داشتید، این مقاله را با کسانی که فکر میکنید برایشان مفید است، به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران (0) ارسال نظر