۵ دلیل برای اینکه باید برای سازمان خود زیرو کلاینت تهیه کنید

فکر کنید رئیس شرکت والت دیزنی هستید و در حالی که دارید جدیدترین انیمیشن پیکسار را تماشا می‌کنید و با خود فکر می‌کنید این انیمیشن با دوبله محمدرضا علیمردانی عجب چیزی می‌شود، ناگهان یکی از کارمندان خود را می‌بینید که در حال تماشای انیمیشنی از برادران وارنر است. شاید فرصت برای جیغ زدن نباشد اما اگر دستگاه او شبکه شده بود، شما به راحتی می‌توانستید روی مانتیور او عبارتی (مثلا بی تربیت) به نمایش بگذارید تا حساب کار دستش بیاید. در این بخش با زیرو کلاینت ها آشنا می‌شویم که امروزه به یکی از محبوب ترین دستگاه ها، برای شبکه کردن چند سیستم به هم و یا چند سیستم به یک سرور مرکزی تبدیل شده است.

زیرو کلاینت چیست؟

زیرو کلاینت، یک جعبه سیاه است که برخلاف جعبه سیاه هواپیما، نارنجی نیست و واقعا همان سیاه است (اگر زیرو کلاینتی در رنگ دیگر مشاهده کردید به دلیل گذر زمان بوده و به این مقاله خرده نگیرید، فعلا فقط سیاه داریم) که برای متصل کردن کیبورد، موس، مانتیور و اترنت (نوعی ارتباط محرمانه که برای انتقال داده از یک سیستم به سیستم دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد) به یک سرور از راه دور استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، زیرو کلاینت یک کامپیوتر بدون قطعه سخت افزاری است که برای انجام بسیاری از کارکردهایی که یک کامپیوتر معمولی (PC) با تعداد زیادی قطعات وابسته انجام می‌دهد، مناسب است.

سرور چیست؟

سرور، در واقع میزبانی برای پذیرش سیستم عامل و انواع نرم افزارهایی است که کاربر، برای انجام یک کار مشخص، مثلا سایت زدن، نیاز دارد که به صورت بی سیم و یا با سیم (کابلی) قابل دسترس برای یک یا چند سیستم است.

زیرو کلاینت چگونه کار می‌کند؟

زیرو کلاینت اساسا، یک سری واحد متغیر ورودی و خروجی (I/O) است که تمام ورودی های کاربر، از جمله کلیک موس، فشردن دکمه کیبورد و … را به سرور ارسال می‌کند و سرور، داده ها را به دستگاه برای نمایش روی مانیتور برمی‌گرداند. دقیقا کلمه زیرو کلاینت نیز به همین دلیل استفاده شده است! چون که تقریبا تمام پردازش ها در سمت سرور انجام می‌شود و در سمت کاربر؟ صفر!

مزایای استفاده از زیرو کلاینت برای سازمان ها چیست؟

گفتیم که استفاده از زیرو کلاینت روز به روز در حال افزایش است و به یکی از محبوب ترین دستگاه های شبکه تبدیل شده اند. مزایایی که زیرو کلاینت دارد، قطعا باعث این اتفاق بوده است. در این بخش به بررسی مزایای زیرو کلاینت ها برای استفاده در سازمان ها می‌پردازیم.

مزایای استفاده از زیرو کلاینت برای سازمان ها چیست؟

مصرف برق زیرو کلاینت

مصرف برق در دستگاه های زیرو کلاینت، تقریبا یک پنجاهم دیگر انواع کامپیوتر هاست که همین مصرف پایین، سبب می‌شود استفاده از آن برای سازمان های بزرگ بسیار به صرفه تر باشد. در واقع اگر سازمانی با 50 دستگاه باشید، چنانچه از PC های معمولی استفاده کنید و هرکدام از آن ها برای مثال به طور ماهیانه 100 کیلووات برق مصرف کنند. در یک ماه مصرف برق فقط سیستم های شما به 5000 کیلووات خواهد رسید که همین مصرف برای 50 زیرو کلاینت، فقط 100 کیلو وات خواهد بود.

قیمت ارزان زیرو کلاینت

به نسبت دیگر انواع کامپیوتر مانند PC، تین کلاینت یا لپ تاپ، زیرو کلاینت ها دارای قیمت بسیار مناسب تری می‌باشند. چون شما باید به طور مثال برای هر لپ تاپ معمولی، تقریبا 15 الی 20 میلیون هزینه کنید. این عدد برای PC معمولی 10 تا 15 میلیون، برای تین کلاینت 5 الی 8 میلیون و برای زیرو کلاینت تنها 1 تا 3 میلیون تومان خواهد بود! بنابراین با قیمت تهیه یک لپ تاپ، می‌توانید 5 الی 15 عدد زیرو کلاینت، بسته به امکاناتی که می‌خواهید تهیه کنید.

امنیت زیرو کلاینت

همانطور که گفتیم زیرو کلاینت ها برای کار، نیاز به سرور دارند و روی خود زیرو کلاینت، هیچ سیستم عامل و برنامه ای نصب نمی‌‌شود بلکه سیستم عامل روی سرور نصب خواهد شد. بنابراین وقتی هیچ نرم افزاری روی زیرو کلاینت نصب نخواهد شد، امکان ویروسی شدن، در خطر افتادن اطلاعات و آسیب پذیری در مقابل بدافزار ها از طریق این دستگاه ها نیز قاعدتا وجود ندارد.

خراب شدن زیرو کلاینت

به طور کلی، زیرو کلاینت ها به سادگی آسیب نمی‌بینند و برای همین نیاز چندان به تعمیر پیدا نمی‌کنند. از طرفی از آن جایی که یکپارچه هستند و فاقد هرگونه قطعه سخت افزاری هستند، دیگر نباید نگران خراب شدن قطعات مختلف باشید و نیاز به مراقبت زیادی ندارند. برعکس مثلا لپ تاپ ها که اگر روی سطح پرز دار گذاشته شوند، فن آسیب می‌بیند؛ اگر هنگام روشن بودن بسته شده و جا به جا شوند، کارت گرافیک آسیب می‌بیند و … .

مدیریت زیرو کلاینت

زیرو کلاینت ها اغلب در یک محیط زیر ساخت دسکتاپ مجازی (Virtual Desktop Infrastructure)، استفاده می‌شوند. این باعث می‌شود زیرو کلاینت ها برای موقعیت های کاری از راه دور (ریموت) یا محیط های کاری توزیع شده ایده آل باشند. در یک محیط دسکتاپ مجازی، مدیران می‌توانند تعداد رایانه‌های شخصی یا دستگاه های فیزیکی را کاهش دهند و چندین کامپیوتر شخصی مجازی را بر روی سخت ‌افزار سرور اجرا کنند.

محیط کاری توزیع شده چیست؟

قصد دور شدن از بحث اصلی را نداریم اما بد نیست کمی نیز اطلاعات عمومی به دست بیاورید، پس این بخش را نیز لطفا تحمل کنید. مدل کاری توزیع شده، در واقع مدل کار ترکیبی از کارمندان داخل و خارج از محل شرکت می‌باشد که هرکدام از آن ها ممکن است در یک تیم یا جدا باشند. به عبارت دیگر، در مدل کاری توزیع شده، انتخاب محل کار بر عهده کارمند است. چه خانه باشد، چه سینما، چه در کشتی روی اقیانوس اطلس و چه پشت میز شرکت شما. البته محیط کاری توزیع شده با کار ریموت تفاوت دارد و خود به سه زیر شاخه تقسیم می‌شود که چون قصد طولانی شدن این مطلب را نداریم، به همین توضیح کوتاه بسنده می‌کنیم و به ادامه بحث اصلی می‌پردازیم.

مدیریت زیرو کلاینت

معایب زیرو کلاینت

مزایا را گفتیم و در این بخش معایب زیرو کلاینت ها را نیز بیان خواهیم کرد.

  • برای کارهای گرافیکی مناسب نیستند و توانایی محدودی در این زمینه دارند.
  • عملکرد آن ها بستگی به عملکرد شبکه دارد؛ چرا که همانطور که گفتیم تمام پردازش ها سمت سرور انجام خواهد شد.
  • اغلب زیرو کلاینت ها تنها برای اتصال یک کاربر بهینه شده اند و برای تغییر کاربر، باید دوباره کانفیگ شوند. (تازه اگر بشوند!)

قیمت و خرید زیرو کلاینت

قیمت زیرو کلاینت به موارد مختلفی مانند برند، نوع آن (اعم از ICA، PCO/IP و RDP)، مشخصات سخت افزاری مانند پردازنده، رم و حافظه بستگی دارد و هرچه در این زمینه ها بهتر عمل کرده باشد قیمت بیشتری نیز دارد. برای خرید زیرو کلاینت، اطلاع کامل از نیازی که دارید ضروری می‌باشد. همچنین لطفا از فروشگاه های معتبر خریداری را انجام بدهید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با زیرو کلاینت ها و دلایل استفاده از آن ها آشنا کنیم. شرکت ساتین فناور سیستم با نام تجاری تین سیس با 18 سال سابقه، همواره جزو مورد اعتماد ترین شرکت های تهیه و توزیع قطعات کامپیوتری و دستگاه هایی مانند آل این وان، تین کلاینت و زیرو کلاینت بوده است و افتخار همکاری با اکثر سازمان های بزرگ ایران را دارا می‌باشد.

تعمیرات موبایل

نظرات کاربران (0)

guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments