هر آنچه باید در مورد عدم مزاحمت (Do Not Disturb) بدانید!

هر آنچه باید در مورد حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) اندروید بدانید!

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) در سیستم عامل اندرویدی دقیقا چه کارایی داشته و از چه زمان به سیستم عامل اندروید اضافه شده است! ما در این مقاله قصد داریم که توضیحات نسبتا جامعی در رابطه با وضعیت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) سیستم عامل اندروید ارائه کنیم. با موبایل کمک همراه باشید.

حالت عدم مزاحمت یا “مزاحم نشوید” که در سیستم عامل اندروید با عبارت Do Not Disturb نمایش داده می‌شود قابلیت کاربردی و جالب توجهی است. هنگامی که گوگل در اندروید آب نبات چوبی حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) را معرفی کرد درک قابلیت‌های آن ساده‌تر بود. اما در اندروید مارشمالو گوگل قابلیت‌ها و ویژگی‌های حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) را دستخوش تغییراتی کرد و هم اکنون این حالت به شکل پیچیده‌تری در اختیار کاربران دستگاه‌های اندرویدی قرار گرفته است.

اما به واقع حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) چیست و چگونه عمل می‌کند؟ چرا گوگل در اندروید مارشمالو ویژگی‌ها و کاربردهای این حالت را دستخوش تغییراتی کرد؟ یا به واقع تفاوت حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) با حالت سکوت (Silent) در چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم که توضیحات جامعی در رابطه با حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) سیستم عامل اندروید ارائه کنیم. در این توضیحات می‌توانید پاسخ تمام سوالات خود را بیابید. چنانچه در مورد این موضوع و هر یک از بخش‌های شرح داده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان موبایل کمک تماس حاصل کرده و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید. با موبایل کمک همراه باشید.

بیشتر بخوانید: نمایندگی تعمیرات موبایل در تهران

تاریخچه‌ای از حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb)

برای درک بهتر موضوع باید سفری در زمان و گذشته داشته باشیم. پیش از رونمایی گوگل از اندروید آب نبات چوبی و آن زمانی که کاربران از اندروید کیت کت استفاده می‌کردند، فعال کردن حالت سکوت دستگاه به سادگی قابل انجام بود. کاربر به منظور فعال کردن حالت سکوت می‌بایست دکمه کاهش صدا (Volume Down) دستگاه را فشرده و نوار مربوط به شدت صدای هشدار دستگاه را به کمترین حالت ممکن می‌رساند که با عنوان حالت سکوت (Silent) شناخته می‌شد. در این بین پیش از فعال شدن حالت سکوت شاهد ارائه حالت ویبره بودیم و یک مرحله بعد از آن حالت سکوت (Silent) قرار داشت. در آن زمان و هنگامی که کاربر وضعیت سکوت (Silent) دستگاه را فعال می‌کرد، دیگر نیازی وجود نداشت که برای فعال بودن این حالت مدت زمان خاصی را تعیین کند. تقریبا همه کاربران از این وضعیت راضی بودند تا اینکه گوگل اندروید آب نبات چوبی را معرفی کرد.

زمانی که اندروید آب نبات چوبی معرفی شد شاهد بروز تغییراتی در حالت سکوت این سیستم عامل بودیم که پایه و اساس ارائه حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) را تشکیل می‌دادند. در اندروید 5 آب نبات چوبی کاربر با فشردن دکمه کاهش صدا و قرار دادن نوار مربوط به شدت هشدار صوتی بر روی پایین‌تر سطح ممکن به وضعیتی می‌رسید که “Vibrate-Only” یا “ویبره” نام داشت. در این وضعیت دستگاه شما حالت سکوت (Silent) کامل را شامل نمی‌شد و در قبال نوتیفیکیشن‌ها ویبره ارائه می‌کرد. هنگامی که این قابلیت را فعال می‌کردید و به نوعی وارد حالت “ویبره” دستگاهتان می‌شدید سه گزینه مختلف در بخش فوقانی صفحه و نوار نوتیفیکیشن‌های دستگاهتان ارائه می‌شد که به ترتیب None، Priority و All نام داشتند. این سه گزینه در واقع مربوط به حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) و جنبه‌ای پیشرفته‌تر و البته ناقص از حالت سکوت را در اختیار کاربر قرار می‌دادند.

هر آنچه باید در مورد حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) اندروید بدانید!

این سه گزینه منجر به گیج شدن بسیاری از کاربران شده بودند و زمانی که پای اولویت بندی (Priority) نوتیفیکیشن‌ها به میان می‌آمد تقریبا هر کاربری ترجیح می‌داد که تنظیمات دستگاه خود را به وضعیت سابق و شیوه‌ای که در اندروید کیت کت ارائه شده بود بازگرداند. در اندروید 5 آب نبات و چوبی و زمانی که اولین بار این سه گزینه و حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) ارائه شد به واقع نمی‌دانستیم که عملکرد گزینه None چگونه است و این گزینه به واقع هیچ کارایی مناسبی به همراه نداشت. به طور کلی تغییر ناگهانی که گوگل در حالت سکوت (Silent) اندروید آب نبات چوبی ایجاد کرد به هیچ وجه موفقیت آمیز نبود و رضایت کاربران را در بر نداشت اما مشخص بود که گوگل قصد داشته با ارائه حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) یک وضعیت پیشرفته‌تر از حالت سکوت (Silent) را ارائه کند. این موضوع سبب شد که گوگل مجبور شود در اندروید 6 مارشمالو حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) را به شکل کاملا جدیدی طراحی و ارائه کند.
در اندروید 6 مارشمالو عملکرد دکمه تنظیم صدا (Volume) دستگاه به حالت عادی و سابق خود برگردانده شد. یعنی کاربر با ادامه دادن فشردن دکمه کاهش صدا به وضعیت ویبره و سپس سکوت منتقل می‌شد. حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) هم از بخش تنظیمات سریع (Quick Settings) دستگاه در دسترس کاربر قرار می‌گرفت و قابلیت‌های ویژه و دقیق‌تری را ارائه می‌کرد. به عنوان مثال در حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) اندروید مارشمالو گزینه‌هایی نظیر Total Silence، Alarms Only و Priority Only ارائه شدند. کاربر با انتخاب گزینه Total Silence تمام نوتیفیکیشن‌های دریافتی دستگاه را به حالت سکوت کامل (بدون ویبره) منتقل می‌کرد. گزینه Alarms Only منجر می‌شد تا تنها زنگ‌های هشداری که از سوی کاربر تعیین شده‌اند قابلیت ارسال اعلان را داشته باشند و گزینه Priority Only به دستگاه اجازه می‌داد تا تنها برای آن دسته از برنامه‌هایی که اولویت نوتیفیکیشن دارند زنگ هشدار ارائه کند. در بخش بعد توضیحات جامع‌تری در رابطه با اولویت بندی نوتیفیکیشن‌ها در وضعیت Priority Only حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) ارائه می‌کنیم. در نهایت هم مانند آنچه که در اندروید 5 آب نبات چوبی هم شاهد آن بودیم، این امکان ارائه می‌شد تا کاربر برای فعال بودن حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) دستگاه مدت زمان تعیین کند.

بیشتر بخوانید: نمایندگی تعمیر گوشی سامسونگ

هر آنچه باید در مورد حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) اندروید بدانید!

تنظیمات حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) و اولویت‌بندی نوتیفیکیشن‌ها

همانطور که اشاره داشتیم با فعال کردن حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) در اندروید 6 مارشمالو سه گزینه با عناوین Total Silence، Alarms Only و Priority Only ارائه می‌شوند که عملکرد هر یک از آن‌ها را در بخش قبل شرح دادیم. عملکرد دو حالت Total Silence، Alarms Only به راحتی قابل درک هستند اما تا زمانی که وارد جزئیات حالت Priority Only نشوید نمی‌توانید عملکرد و کارایی آن را به طور دقیق درک کنید. بنابراین ما قصد داریم که شما را با جزئیات این وضعیت آشنا سازیم.

به طور کلی هنگامی که صحبت از نوتیفیکیشن‌ها یا پیغام‌های هشدار گوشی می‌شود تمام موارد موجود نظیر اعلان پیامک، تماس، برنامه‌ها، یادآورها، زنگ‌ها هشدار و … مد نظر است. بنابراین هنگامی که می‌گوییم با فعال کردن حالت سکوت (Silent) نوتیفیکیشن‌های دستگاه قابلیت ارائه زنگ هشدار و ویبره را ندارند منظور این است که هیچ برنامه‌ها، بخش پیامک، تماس و … نمی‌تواند زنگ هشدار ارائه کند. اما با استفاده از قابلیت Priority حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) می‌توانید برای برخی از موارد استثنا قائل شده و اصطلاحا آن‌ها را در اولویت قرار دهید. برای انجام این عمل می‌توانید وارد بخش تنظیمات یا همان Settings دستگاه و سپس Sounds و نهایتا زیرشاخه Do Not Disturb شوید و ارائه اعلان از سوی آن دسته از مواردی که تمایل دارید در حالت سکوت هم نوتیفیکیشن ارسال کنند را فعال کنید. به بیان دیگر حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) این امکان را فراهم می‌کند تا به شکل پیشرفته‌تری وضعیت سکوت دستگاه خود را تنظیم و مدیریت کنید. به بیان دیگر می‌توان حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) را وضعیت پیشرفته‌تر حالت سکوت (Silnet) دستگاه‌های اندرویدی دانست.

هر آنچه باید در مورد حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) اندروید بدانید!

اگر به تصویر فوق دقت کنید متوجه می‌شوید که برای بخش پیامک‌ها یا همان Messages امکانات بیشتری در نظر گرفته شده است. شما می‌توانید در این بخش تنها مخاطب خاصی را انتخاب کنید. به عنوان مثال تصور کنید که قصد ایجاد مزاحمت از سوی هیچ فردی را ندارید و حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) دستگاه اندرویدی خود را فعال می‌کنید. اما بنا به دلایل خاصی تمایل دارید که به ازای دریافت پیامک از سوی یک یا چند مخاطب خاص دستگاهتان نوتیفیکیشن ارسال کند. در این شرایط کافیست که با انتخاب گزینه From Starred Contacts Only در بخش تنظیمات حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) و ستاره‌دار کردن مخاطب مد نظرتان در هر شرایطی به ازای دریافت پیامک از سوی او نوتیفیکیشن دریافت کنید.

بیشتر بخوانید:  تعمیرات lcd 

گزینه‌های مشابه برای حالت تماس هم در بخش Calls تنظیمات حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) ارائه شده است. همچنین گزینه Repeat Calls مربوط به شرایط بحرانی می‌شود. با فعال کردن این گزینه اگر مخاطبی در مدت زمان کمتر از 15 دقیقه دو بار با شما تماس برقرار کند، دستگاه به شروع به ارائه زنگ هشدار برای تماس دریافتی وی خواهد کرد.

همانطور که مشاهده می‌کنید حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) سیستم عامل اندروید شاید در نسخه 5 آن که با لقب آب نبات چوبی شناخته می‌شود چندان کارایی نداشته باشد اما در اندروید 6 مارشمالو حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) به شکل پیشرفته‌تر و کاربردی‌تری ارائه شده است. البته در اندروید 5 آب نبات چوبی هم بخش تنظیمات پیشرفته‌ای برای حالت عدم مزاحمت (Do Not Disturb) ارائه شده است اما گزینه‌ها و قابلیت‌های موجود در آن چندان جالب توجه نیستند. چنانچه در رابطه با هر یک از بخش‌ها و موارد شرح داده شده سوالی داشتید، می‌توانید از طریق شماره‌های موجود با کارشناسان موبایل کمک تماس حاصل کرده و از آن‌ها راهنمایی دقیق‌تری بخواهید.

بیشتر بخوانید:

تعمیرات موبایل

منبع howtogeek

نظرات کاربران (12)

guest
12 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
طنین
طنین
2 سال گذشته

زحمت کشیدید، اما خیلی طولانی و خارج از حوصله مخاطب بود.

نیما
نیما
3 سال گذشته

بابا چه خبره.
تو یک خط بگید این گزینه برای چیه؟؟
منکه واقعا هیچی دستگیرم نشد. سریع رفتم سراغ یک پیج دیگه…

کم گوی و گزیده گوی
کم گوی و گزیده گوی
3 سال گذشته

توضیحات مفید بود ولی من دنبال یک پاراگراف مفید و مختصر بودم که در عرض کمتر از یک دقیقه سریع بدونم که این ویژگی و قابلیت به چه معناست و به چه دردی میخوره. متأسفانه در بیشتر وبلاگ ها و سایت ها چیزی که رعایت نمی کنن همین امره. آقا من میخوام در یک کلام خلاصه و مفید برام توضیح بدی نه اینکه بشینی قصه حسین کرد شبستری تعریف کنی. مقالات ژورنالی و وبلاگی غیر از مقالات علمی پژوهشی است. اصلا لزومی نداره که تو مقالات ژورنالی و وبسایتی بشینین داستان بلندی از تاریخچه و مقدمات بگین.

مازیار
مازیار
3 سال گذشته

یعنی حرف دلمو زدی
منم دنبال همون یک خط مفید میگشتم ولی همش ابنبات میدیدم

Mari.ferferi
Mari.ferferi
2 سال گذشته
پاسخ به  مازیار

اره والا همش چوب و ابنبات و تاریخچه اخرشم نفهمیدیم

سیس سیسی
سیس سیسی
3 سال گذشته

تاریخچه میخاییم چکار . خاک بر سرت با این توضیحاتت

مهناز
مهناز
5 سال گذشته

سلام ، خسته نباشید ، گوشیه من سامسونگ a30 ، الان چند وقته خود به خود حالت مزاحم نشوید فعال میشه ، من خاموشش میکنم ولی بازم خودش روشن میشه ، باید چیکار کنم که دیگه فعال نشه

بهنام رشیدی
بهنام رشیدی
3 سال گذشته
پاسخ به  مهناز

سلام.منم همچین مشکلی داشتم جایی پیدا نکردم تا اینکه خودم یه راه حلی پیدا کردم .برین تو قسمت تنظیمات گوشی تو قسمت سرچ یا جستوجو تایپ کنید دسترسی یکی از گزینه های که پیدا می‌کنه دسترسی (مزاحم نشوید)هست انتخاب کنید بعد مجوزهارو غیر فعال کنید همین و بس