توضیحات
بررسی گوشی Xiaomi Mi 11
شیائومی Mi 11 با توجه به عملکرد و قیمت بسیار مناسب، رقیبی سرسخت برای محصولات فعلی موجود در بازار است. هرچند وجود چند نکته کوچک به ما اجازه نمیدهد، صفت غول دنیای گوشیهای هوشمند را در توصیفش بهکار ببریم. همچنین میتوانیم بگوییم چنانچه بهترین محصولات سامسونگ و اپل به نظرتان قیمت زیاد و عجیبی دارند،Xiaomi Mi 11 یک گزینه اغواگر است. شیائومی در مورد اینکه چه کسی باید Mi 11 را خریداری کند، با جسارت در وبسایت خود میگوید: «Mi 11 مخصوص دوستداران فیلم است. چه مشغول تماشای فیلم در صفحهنمایش باکیفیت این گوشی باشید و چه در حال فیلمبرداری از صحنههای روزمره خودتان، Xiaomi Mi 11 به شما یک تجربه سینمایی اهدا میکند».
Mi 11 اولین پرچمدار شیائومی در سال ۲۰۲۱ است و با سریهای Galaxy S سامسونگ و همچنین بهترینهای اپل، گوگل، اوپو و دیگر شرکتها رقابت میکند. این گوشی نه تنها طراحی خیرهکنندهای دارد، بلکه پکیجی کامل از ویژگیهای قابل توجه است. شیائومی می ۱۱ با حافظه داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت، در ماه ژانویه ابتدا در چین و در فوریه همان سال در اروپا به بازار عرضه شد. با وجود اینکه Mi 11 بهعنوان گوشی انفرادی معرفی شده بود، اما حالا بخشی از یک خانواده بزرگتر است. خانوادهای متشکل از Xiaomi Mi 11 Lite، Mi 11 Pro و Mi 11 Ultra. آیا این پرچمدار شیائومی با وجود پردازنده Qualcomm Snapdragon 888، دوربین ۱۰۸ مگا پیکسلی، پنل ۱۲۰ هرتز Super AMOLED و بلندگوهای استریو Harman Kardonو قیمت نسبتاً پایین، میتواند زنگ خطری برای صاحبان سامسونگ و اپل باشد؟ در ادامه با بررسی ویژگیهای این محصول سعی میکنیم به این سؤال پاسخ دهیم.
پردازنده | Qualcomm Snapdragon 888
هشت هستهای یک هسته ۲٫۸۴ گیگاهرتز Kryo 680 Prime (Cortex-X1)، سه هسته ۲٫۴۲ گیگاهرتز Kryo 680 Gold و چهار هسته ۱٫۸۰ گیگاهرتز Kryo 680 Silver |
آداپتور گرافیکی | Adreno 660 |
حافظه | UFS 3.1 |
نمایشگر | AMOLED، یک میلیارد رنگ
۶٫۸۱ اینچ (~۹۱٫۴% نسبت نمایشگر به بدنه) ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل، ۲۰:۹ (~۵۱۵ پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) کورنینگ گوریلا گلس Victus +HDR10 ۱۲۰ هرتز روشنایی ۱۵۰۰ نیت |
وزن | ۱۹۶ گرم (با قاب پشتی شیشهای)
۱۹۴ گرم (با قاب پشتی چرمی) |
بررسی طراحی گوشی شیائومی Mi 11
Mi 11 در جلو و عقب خود از شیشه و در اطرافش از یک قاب آلومینیومی ساخته شده است که همین نشاندهنده متریال باکیفیت بهکاررفته در طراحی این گوشی است. شیشه جلو Gorilla Glass Victus نام دارد و شرکتی که آن را تولید میکند (که سازنده بیشتر گوشیهای بدنه شیشهای هم هست)، ادعای این را دارد که این شیشه، یک محافظ برتر است. ازآنجا که ترس از خراش برداشتن شیشه موبایل، ترسی همیشگی در پس ذهن اکثر کاربران است، این ادعا میتواند بسیار دلگرمکننده باشد. این صفحات شیشهای طوری ساختهشدهاند که از کنارهها کاملاً درون قاب آلومینیومی قرار میگیرند. ظرافت نحوه چرخش شیشه در نزدیکی لبههای جانبی، باعث شده است این گوشی بسیار خوشدست باشد. قاب فلزی فریم گوشی بسیار باریک است و در لبههای بالا و پایین، خمیده و گرد شده است. می ۱۱ از ساخت نازک و سبکتری نسبت به می ۱۰ برخوردار است. نمایشگر بزرگ ۶٫۸۱ اینچی OLED و ابعاد باریک گوشی باعث شده این گوشی در دسته گوشیهای بلند و باریک جا بگیرد. نسبت سطح بین نمایشگر و جلوی دستگاه، بسیار خوب و حدود ۹۱٫۴٪ است که باعث استفاده حدأکثری از سطح گوشی میشود. تناسب برقرارشده بین ابعاد و ضخامت گوشی، وزن آن را بسیار متعادل کرده است.
دکمه قفل صفحه و دکمه کنترل میزان صدا در سمت راست گوشی قرار دارند. این دکمهها که سرعت عملکرد بالایی هم دارند، بهراحتی از هم قابل تشخیص هستند و یک نقطه فشار کاملاً مشخص دارند. با وجود ظرفیت باتری نسبتاً زیاد ۴۶۰۰ میلیآمپری، Mi 11 تنها ۸ میلیمتر ضخامت دارد. سینی سیمکارت در لبه زیرین گوشی فرورفته است، از حداکثر دو سیمکارت پشتیبانی میکند و جایی برای کارت حافظه ندارد. در پایین قاب گوشی، پورت USB-C، میکروفون و بلندگو را نیز پیدا خواهید کرد و بلندگوی دوم در لبه بالایی قرار دارد. تلفن هوشمند شیائومی مانند گلکسی S21 Ultra مجهز به بلندگوهای استریو Harman Kardon است.
بارزترین جنبه طراحی می ۱۱ شیائومی ماژول دوربین عقب است. لنزها در یک سطح قرار نگرفتهاند و هر لنز نسبت به لنز دیگر در لایه بالاتری قرارگرفته است. طراحیای که به آن تا حدودی ظاهری شبیه دوربینهای آنالوگ میدهد و جذاب است. مانند اکثر گوشیهای جدید، ماژول دوربین Mi 11 بزرگ است و بیرونزدگی آن باعث میشود که وقتی تلفن روی سطوح صاف قرار بگیرد، دچار لرزش شود. طبق گفته شیائومی، تلفن ضد آب است، هرچند نمیتواند غرق شدن در آب را تحمل کند. مشکی، بنفش، سفید، آبی و قهوهای رنگهای تعریف شده برای این پرچمدار شیائومی هستند.
بررسی نمایشگر شیائومی Mi 11
سامسونگ بعد از چندین سال در مورد نمایشگر گوشیهای پرچمدارش یعنی S21 و +S21 به نظر خودش یک قدم بزرگ برداشته است. اما در همین حین، شیائومی بدون ادعا و بیسروصدا WQHD+ را به گوشیهایMi وارد کرد. صفحهنمایش ۶٫۸۱ اینچی AMOLED این گوشی روی رزولوشن Full HD و نرخ تازهسازی ۶۰ هرتزی تنظیم شده است که در صورت تمایل میتوانید رزولوشن را تا +WQHD و نرخ تازهسازی را تا ۱۲۰ هرتز افزایش دهید. همچنین امکان تنظیم همزمان وضوح و نرخ تازهسازی بالا در این گوشی وجود دارد. همینطور بسته به کاری که انجام میدهید، نرخ تازهسازی از ۳۰ هرتز تا ۱۲۰ هرتز قابل تغییر است. نمایشگری با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ پیکسل به این معنی است که کل سطح صفحهنمایش وضوح خوبی دارد و نرخ تازهسازی سریع هم خبر از حرکت نرم و ابریشمی محتواها در این گوشی میدهد.
گوشی هوشمند شیائومی برای کنترل روشنایی از تعدیل عرض پالس (PWM) با فرکانس بالا ۲۵۷٫۷-۴۸۵٫۴ هرتز استفاده میکند. حدأکثر روشنایی صفحهنمایش می ۱۱، ۱۵۰۰ و نسبت کنتراست ۵،۰۰۰،۰۰۰: ۱ است. علاوه بر این، از رنگ ۱۰ بیتی، HDR10+ و DCI-P3 هم پشتیبانی میکند. همه اینها به این معنی است که شما رنگهای غنی و کنتراست زیادی خواهید داشت. این ویژگیها بهویژه هنگامیکه محتوای با کیفیت بالا مثل فیلمی با کیفیت HDR را پخشکنید، تجربه لذتبخش و متفاوتی از رنگ و تصویر را برای کاربر فراهم میکنند. Xiaomi Mi 11از فناوری سوپر رزولوشن برای افزایش کیفیت محتواها نیز برخوردار است. این یعنی فایلهای ویدئویی با کیفیت پایین نیز همچنان در این نمایشگر خوب به نظر میرسند.
نمایشگر ارگانیک Mi 11 هیچ نقصی در فضای باز از خود نشان نمیدهد. سنسور خوانش نور محیط ۳۶۰ درجه برای ایجاد تعادل در رنگ و تراز سفیدی، نمایشگر را ساپورت میکند تا کاربر در هر محیطی که قرار میگیرد بتواند بهراحتی صفحهنمایش را ببیند، حتی زیر تابش مستقیم نور خورشید. همچنین در سطح سختافزاری، فناوری پیشگیری از mistouch تعبیه شده است تا در صورت لمس اتفاقی نمایشگر، برنامهها راهاندازی نشوند.
بررسی دوربین گوشی Mi 11
تنظیمات دوربین Mi 11 شامل یک دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، یک لنز واید ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و همچنین یک دوربین پرتره ۵ مگاپیکسلی است. از نظر قدرت بزرگنمایی، در غیاب لنز اختصاصی با فاصله کانونی بالا، باید با Mi 11 سازش کنید. بههمین دلیل سوژههای دور بهصورت مبهم و با جزئیات کم ثبت میشوند. عکسها بهصورت پیشفرض با ترکیب پیکسلهای ۴:۱ تهیه میشوند و کیفیت خوبی را نمایش میدهند. این دوربین بهلطفf/1.85 و سنسور بزرگ، از حساسیت به نور و روشنایی بسیار خوبی بهخصوص در محیطهای کمنور برخوردار است. لنز اولتراواید با زاویه دید نسبتاً وسیع ۱۲۳ درجه، کیفیت تصویر بسیار مناسبی ارائه میدهد. با اینکه مقداری نویز و تاری در لبههای تصاویرُ قابل مشاهده است، جزئیات و پویایی تصویر و توانایی بازنمایی رنگُ در مقایسه با لنز اولتراواید آیفون ۱۲ پرو و هوآوی میت ۴۰ پرو، قانعکننده هستند.ُ
دوربین گوشی می ۱۱، از فیلمبرداری ۸K و فیلمهای HDR پشتیبانی میکند. با اینکه فیلمها از کیفیت خوبی برخوردارند، اما در مقایسه با بازار نمیتوان آن را پیشتاز دانست. در تنظیمات مربوط به فیلمبرداری، حالت جدید Super Night Scene، جایی که الگوریتمهای AI برای اطمینان از کیفیت خوب فیلم در نور کم به کار میرود، وجود ندارد. بهعلاوه، ناتوانی در تعویض لنزها هنگام ضبط تصویر، برای برخی از کاربران میتواند کمی محدودیت ایجاد کند. برای زمان فیلمبرداری، چند حالت نمایشی نیز تعریف شده است. حالت Magic zoom یا بزرگنمایی جادویی و حالت Parallel world که نیمه پایین تصویر را در نیمه بالای تصویر تکرار میکند. علاوه بر حالتهای فیلمبرداری، چند فیلتر فیلم نیز وجود دارد که میتوانید هنگام فیلمبرداری یا بعد از آن، بر روی فیلم خود اعمال کنید و دامنۀ رنگ، کنتراست، روشنایی یا تنظیمات مشابه را برای رسیدن به جلوه نمایشی مورد نظرتان تغییر دهید.
قسمت جلوی این گوشی از یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با f/2.2 برای عکسهای سلفی بهره میبرد. کیفیت و وضوح تصاویر این دوربین خوب است و در حالت پرتره، رنگ و بوکههای خوبی ارائه میدهد. این دوربین همچنین فیلمهایی با وضوح تصویر Full HD (1920×1080 پیکسل) با حداکثر ۳۰ فریم در ثانیه ضبط میکند. نسبت ابعاد عکس پیشفرض ۲۰: ۹ است؛ یک نسبت کاملاً باریک که جلوهای دراماتیک و سینمایی به عکسهای مناظر و موضوعات خاص دیگر میدهد. ویژگیای که در تعداد کمی از گوشیهای هوشمند میتوان دید.
بررسی سختافزار گوشی Xiaomi Mi 11
Mi 11 جزو اولین دستگاههایی است که با پردازنده Qualcomm Snapdragon 888 عرضه شدند. این تراشه بهترین تراشهای است که هماکنون میتوانید در یک گوشی هوشمند دریافت کنید. جدیدترین چیپست رده بالای کوالکام که در Mi 11 نصب شده است، مبتنی بر واحد جدید پردازنده Kryo 680 است. این پردازنده با یک Prime Core سریع مبتنی بر معماری Arm Cortex-X1 با سرعتی تا ۲٫۸۴ گیگاهرتز، سه هسته عملکرد سریع مبتنی بر Cortex-A78 (2.42 GHz) و چهار هسته Arm Cortex-A55 با حدأکثر سرعت کلاک ۱٫۸ گیگاهرتز ساپورت میشود. قرار است این میزان، عملکرد اسنپدراگون ۸۸۸ را نسبت به نسخه قبلیاش ۱۵٪ افزایش دهد. علاوه بر واحد پردازنده، این چیپست دارای Qualcomm Adreno 660 بهعنوان پردازنده گرافیکی و همچنین واحد محاسباتی Hexagon 780 و Qualcomm Sensing Hub برای کاربردهای هوش مصنوعی است.
در تستهای بنچمارک، Mi 11 بالاتر از اکثر رقبا قرار گرفت و در برابر گلکسی S21 مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ و حتی آیفون ۱۲ اپل، بسیار خوب ظاهر شد. این گوشی در استفاده روزمره تجربه بسیار خوب همراهی را برای کاربرانش معنا میکند. زیرا از داغ شدن گوشی خبری نیست، عملکرد سیستم فوقالعاده روان است و آپلود برنامهها بسیار سریع انجام میشود که دلیل همه اینها هم، سرعت زیاد خواندن و نوشتن حافظه UFS است. صفحهنمایش Mi 11 دارای زمان پاسخگویی ۴۸۰ هرتز است، درنتیجه بسیار سریعتر از اکثر گوشیها، به ورودی لمسی واکنش نشان میدهد؛ ویژگیای که لذت بازی با گوشی را بهطور قابل توجهی بهبود میبخشد.
علاوه براین، نرمافزار Game Turbo این گوشی، ابزاری عالی برای مدیریت عملکرد و فهرستبندی بازیهای نصبشده شماست. برای دستیابی به نتایج مطلوب در بازی، میتوانید تعدادی از تنظیمات را تغییر دهید. میشود گفت که شیائومی درMi 11 بهدنبال یک گوشی همهجانبه بوده که بهخوبی از پس فیلم، بازی و کاربری روزمره بر بیاید. همچنین Wi-Fi 6، بلوتوث ۵٫۲ و ۵G در Mi 11 وجود دارد. درواقع این گوشی از باند میانی ۵ جی پشتیبانی میکند که بهمعنای فرکانس ۶ گیگاهرتز است. mmWave در این گوشی وجود ندارد، که البته نبودش بهمعنای یک اتفاق ناگوار نیست.
بررسی نرمافزار و رابط کاربری گوشی Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 از اندروید ۱۱ گوگل بهعنوان سیستمعامل استفاده میکند و رابط کاربری داخلی MIUI 12.5 بر اساس آن اجرا میشود. رابط کاربری MIUI 12.5 با مرکز اعلانهای اختصاصی، App Switcher، و کنترل سنتر (Control Center)، بیش از سیستمعامل اندروید یادآور سیستمعامل iOS اپل است. ظاهر کلی رابط کاربری بهینهسازی شده و انیمیشنها روانتر و المانهای بصری جدیدتر هستند. میتوان گفت رابط کاربری MIUI 12.5 بهطورکلی منسجمترشده است و یکی از سریعترین و نرمترین نسخههای اندرویدی موجود محسوب میشود. همچنینMIUI 12.5 با استفاده کمتر از پردازنده، موجب ماندگاری بهتر باتری شده است. در نرمافزار می ۱۱ خبری از برنامههای زائد با مارک شیائومی نیست و بیشتر بر برنامههای پیشفرض گوگل تکیه شده است. در این نسخه هم حدود ده برنامه و بازی از پیش نصبشده وجود دارد که خوشبختانه امکان حذف آنها وجود دارد.
بررسی باتری گوشی شیائومی می ۱۱
باتری Mi 11 با ظرفیت ۴۶۰۰ میلیآمپرساعت از طریق USB-C PD با ۵۵ وات و حداکثر ۵۰ وات بهصورت وایرلس شارژ میشود. این گوشی از شارژ بیسیم معکوس ۱۰ وات برای لوازم جانبی هم پشتیبانی میکند. با فناوری شارژ سریع آداپتور برق ۵۵ وات،Mi 11 در صورت تخلیه کامل باتری در زمان ۴۰ دقیقه مجدداً کاملاً شارژ میشود که ویژگی قابلتوجهی محسوب میشود. در طول آزمایشهای انجام شده برای سنجش ماندگاری شارژ گوشی، باتری می ۱۱ با وجود اجرای برنامههای سنگینی مثل استفاده از دوربین و بازیکردن، پس از یک روز استفاده کامل به زیر ۵۰٪ میرسد. البته این نتایج با تنظیم صفحهنمایش روی +Full HD و نرخ تازهسازی ۶۰ هرتز (طبق تنظیمات پیشفرض گوشی) به دست آمده است. اگر وضوح و نرخ تازهسازی را بیشتر کنید، شارژ باتری با سرعت بیشتری کاهش مییابد. با تغییر تنظیمات و به حدأکثر رساندن وضوح و نرخ تازهسازی، عمر باتری می ۱۱ بهسختی میتواند به یک روز برسد.
نتیجهگیری؛ شیائومی می ۱۱ را بخریم یا نه؟
شیائومی یک گوشی همهفن حریف را در Mi 11 ایجاد کرده است. این گوشی از ویژگیهای خوبی برای رقابت با گوشیهای پرچمدار فعلی برخوردار است. برای مثال در طراحی و ساخت گوشی از متریالهای باکیفیت استفاده شده است. می ۱۱ علاوه بر ظاهر زیبا از عملکرد و کاربری خوبی برخوردار است. از ویژگیهای برجسته آن میتوان به نمایشگر عالی، اسپیکرهای پرقدرت و پردازنده بیرقیب Snapdragon 888 اشاره کرد. علاوهبراینها، جذابیت تماشای فیلم و سرعت انجام بازی در این گوشی در کنار باتری خوب میتواند می ۱۱ را به یک گوشی وسوسهانگیز تبدیل کند. از ایرادات می ۱۱ میتوان به دوربین آن اشاره کرد. هرچند دوربین Mi 11 عملکرد بسیار خوبی دارد، اما در رقابت با پرچمداران موجود در بازار، نمیتواند آنچنان خودنمایی کند. همچنین نبود هیچ رتبهبندی IP در این گوشی، کمی تأملبرانگیز است و درنهایت میتوان گفت اگر بهترینهای سامسونگ و اپل برای شما بسیار گران است، Xiaomi Mi 11 یک گزینه بسیار فریبنده است.
ویژگیهای مثبت | ویژگیهای منفی |
نمایشگر AMOLED روشن و دقیق | بدون رتبهبندی IP |
قابلیتهای موقعیتیابی قوی | دوربین معمولی نسبت به پرچمداران |
SoC بیرقیب | MIUI با تبلیغات |
مناسب برای بازی | بدون جک صوتی |
بلندگوهای بسیار باکیفیت |
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.