توضیحات
بررسی گوشی موبایل سامسونگ گلکسی M62
سامسونگ، گلکسی M62 را در ۲۴ فوریه ۲۰۲۱ معرفی کرده و آن را بسیار شبیه به گوشی سامسونگ M51، میانرده محبوب و پر فروش سال پیشش ساخته است. هر دو گوشی بدنهای به طول ۱۶۳.۹، عرض ۷۶.۳ و قطر ۹.۵ میلیمتر دارند. جدای شباهتهای ظاهری و باطنی این دو گوشی، M62 در بخشهایی بسیار قدرتمندتر از M51 است. پردازنده به مراتب قویتر و حافظه رم ۸ گیگابایتی از مهمترین تفاوتهای این دو همزاد کرهای هستند. گلکسی M62 تمام استانداردهای یک میانرده قدرتمند سال ۲۰۲۱ را به همراه دارد؛ صفحه نمایشی بزرگ و تمامصفحه، بریدگی دوربین در نمایشگر، چهار لنز پشتی و یک باتری غولپیکیر! همراه موبایل کمک باشید تا با تمام بخشهای این میانرده از سری باتریمحور گلکسی M آشنا شوید.
طراحی
گلکسی M62 در سه رنگ به بازار عرضه شده است؛ طوسی، آبی و سبز. در هر سه رنگ، قاب پشتی به شکل طیفی از رنگ اصلی و نقرهای است. مثلا در رنگ آبی، بالای گوشی آبی است و این رنگ به مرور محو میشود تا بخش پایینی گوشی که کاملا نقرهای رنگ است. این طیف رنگی، با طرح راهراه عمودی ترکیب شده که جلوه متفاوت و زیبایی به گوشی موبایل میدهد. بدنه پشتی کاملا شیشهای و براق طراحی شده که البته یکی از فاکتورهای زیبایی آن است؛ اما بستر مناسبی برای جذب اثر انگشت و چربی دست هم محسوب میشود. اگر قصد استفاده از قاب محافظ ندارید، رنگهای آبی و سبز علاوه بر ظاهر زیباترشان، رد چربی کمتری را از خود نشان میدهند.
صفحه نمایش ۶.۷ اینچی، ۸۶.۷ درصد از فضای جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است. در میانه بخش بالایی آن هم یک بریدگی دایرهای برای قرارگیری دوربین سلفی در نظر گرفته شده که ظاهری بسیار مدرن و مطابق با استانداردهای طراحی سال ۲۰۲۱ دارد. بالای صفحه نمایش هم اسپیکر مخصوص مکالمه، بسیار باریک و با با ظرافت تمام در حاشیه بالایی قاب قرار گرفته است. در بخش پشتی M62 هم چیزی جز دوربینها به چشم نمیخورند. سامسونگ این بار چهار لنز پشتی را در فضایی مربعی قرار داده که با قرارگیری مستطیلی معمول متفاوت است. در مجموع محل و نوع قرارگیری لنزها بسیار زیباست؛ تنها ایرادی که میتوان از آن گرفت، قرار نگرفتن فلش در میان چهار لنز است.
سمت راست گوشی، دکمههای تظیمکننده صدا و دکمه پاور قرار گرفتهاند. ضمنا حسگر اثر انگشت هم با دکمه پاور یکپارچه شده است. البته که حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر بهروزتر است، اما محل قرارگیری و سرعت عملکرد آن در M62 بسیار مناسب است. سمت چپ گوشی هم تنها میزبان شیار سیمکارتها و کارت حافظه است. بخش پایینی گوشی هم میکروفون، اسپیکر تک کاناله، درگاه شارژ و خروجی ۳.۵ میلیمتری صدا را در خود جای داده است.
نمایشگر
نمایشگر گلکسی M62 یکی از بزرگترین نقاط قوتش نسبت به سایر رقباست. نمایشگری ۶.۷ اینچی با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ و نسبت تصویر ۲۰:۹ به اندازه کافی خوب به نظر میرسد. اما مزیت اصلی آن، نوع پنل استفاده شده در آن است؛ بهترین نوع پنلهای سامسونگ یعنی Super AMOLED Plus جایی برای رقبا باقی نمیگذارد! هیچ صفحه نمایش دیگری در زمینه کنتراست و تولید رنگ سیاه توانایی رقابت با این پنل را ندارد. دقت بالای رنگها و مصرف کم باتری هم جزو دیگر مزایای اصلی آن است. چنین پنل با کیفیتی، با تعداد ۳۹۳ پیکسل در هر اینچ، تصویر بسیار شفاف، دقیق و جذابی را ارائه میکند.
سامسونگ حداکثر روشنایی تاچ ال سی دی M62 را ۴۲۰ نیت اعلام کرده که به نسبت بسیاری از رقبا واقعا پایین است. اما نکته عجیب اینجاست که سامسونگ تواضع زیادی در اعلام حداکثر روشنایی نمایشگرش به خرج داده! چرا که فقط در حالت اتوماتیک حداکثر روشنایی ۴۲۰ نیت است. در حالت دستی اگر نور صفحه نمایش را تا آخر زیاد کنید حداکثر روشنایی به حدود ۷۰۰ نیت میرسد. پس اگر حداکثر روشنایی ۴۲۰ نیتی دلیلی برای عدم انتخاب M62 است، حتما با توجه به این نکته در تصمیمتان تجدید نظر کنید. البته این که بسیاری از رقبا در همین بازه قیمتی از پنلهایی ۹۰ هرتزی یا بیشتر استفاده کردهاند هم یکی از نقاط خاکستری M62 است. اما شما پنل LED ولی ۹۰ هرتز را ترجیح میدهید یا Super AMOLED Plus از نوع ۶۰ هرتز؟ اگر تجربه استفاده از پنلهای Super AMOLED Plus را داشته باشید بدون شک گزینهای مثل M62 را انتخاب خواهید کرد.
دوربین
دوربین گلکسی M62 از همه نظر مشابه M51 است. شاید به همین دلیل در نگاه اول چندان حس خوبی نسبت به آن نداشته باشید، اما حقیقت این است که دوربین M51 هیچ مشکل خاصی ندارد. چهار لنز مختلف در بخش پشتی قرار دارند که در ادامه هر یک را معرفی خواهیم کرد:
دوربین اصلی، یک لنز عریض ۶۴ مگاپیکسلی است که رنگها را بسیار دقیق و نزدیک به واقعیت ثبت میکند. علاوه بر رنگهای دقیق، جزئیات زیادی در عکسها ثبت میشود که در مجموع نتیجهای بسیار رضایتبخش و دوستداشتنی دارد. دوربین دوم که لنزی ۱۲ مگاپیکسلی و فوق عریض است هم عملکرد بسیار خوبی دارد. صد البته که به واسطه فوق عریض و ۱۲ مگاپیکسلی بودنش نسبت به لنز اصلی جزئیات کمتری را ثبت میکند؛ اما در مجموع عملکرد لنز دوم هم، خصوصا در شرایط نوری مناسب، مطلوب است. دو لنز دیگر هر دو ۵ مگاپیکسلی و از نوع ماکرو و عمقسنج هستند. سامسونگ از این دو لنز در بیشتر میانردههایش استفاده میکند. لنز عمقسنج، همانطور که از نامش پیداست، فاصله سوژهها را محاسبه میکند که برای ثبت عکسهای پرتره دقت عمل را بسیار بالا میبرد. لنز ماکرو هم در ثبت تصاویر نمای نزدیک به کار میآید. اگر به این سبک از عکاسی علاقه داشته باشید، از عکاسی با این دوربین لذت زیادی خواهید برد.
دوربین جلوی گلکسی M62 هم یک لنز عریض ۳۲ مگاپیکسلی است که سلفیهایی دقیق و پر از جزئیات را ثبت میکند. به واسطه عریض بودن این لنز، میتوانید در عکسهای گروهی افراد بیشتری را در قاب داشته باشید. با دوربین اصلی، فوق عریض و دوربین جلو، میتوانید فیلمهای ۴K و ۱۰۸۰p را به ترتیب با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. خبری از لرزشگیر اپتیکال نیست، اما لرزشگیر دیجیتال خصوصا در دوربین اصلی تصویری بسیار روان و بدون لرزش ارائه میدهد. همچنین با هر سه لنز نامبرده میتوانید با استفاده از حالت Night Mode در نور کم عکاسی کنید. در این حالت از عکاسی، رنگها تا حد زیادی واقعی ثبت میشوند و به لطف پردازنده قوی، نویز بسیار کنترلشده است. حالتهای متعدد برای عکاسی و فیلمبرداری وجود دارد که هر کدام به نوعی جذاب هستند و میتوانید با استفاده از خلاقیتتان به بهترین نحو از آنها استفاده کنید.
سختافزار
سختافزار گلکسی M62 را باید یکی دیگر از نقاط قوتش بدانیم. سامسونگ در گلکسی M62 از چیپست ۷ نانومتری Exynos 9825 استفاده کرده است. پردازنده هشت هستهای آن، از ۲ هسته ۲.۷۳ گیگاهرتزی Exynos M4، ۲ هسته ۲.۴ گیگاهرتزی Cortex-A75 و ۴ هسته ۱.۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A55 تشکیل شده است. وظیفه پردازش گرافیکی هم به عهده Mali-G76 MP12 است. نام Exynos 9825 برایتان آشنا نیست؟ این دقیقا همان پردازنده استفاده شده در سری گلکسی نوت ۱۰ است. درست است که گلکسی نوت ۱۰ محصول سال ۲۰۱۹ است، ولی پردازنده آن هنوز هم از پردازندههای میانرده ۲۰۲۱ عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. بدون شک استفاده از Exynos 9825 مزایای زیادی به همراه دارد، اما در یک زمینه عملکرد پردازندههای میانرده بهتر از آن است؛ مصرف باتری! باید این نکته را بدانید که چنین پردازنده قدرتمندی به انرژی زیادی نیاز دارد، اما با توجه به حجم بسیار بالای باتری گلکسی M62 حقیقتا هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
در مورد پردازنده که دیگر حرف خاصی باقی نمیماند؛ Exynos 9825 آماده است که سنگینترین کارها را به سادگی برایتان انجام دهد. حافظه رم در نظر گرفته شده برای M62، ۸ گیگابایت است که در این بخش هم هیچ نگرانیای برای اجرای همزمان نرمافزارها و جابجا شدن بین آنها وجود نداشته باشد. در مورد حافظه داخلی هم بین دو نسخه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی حق انتخاب دارید. در هر صورت میتوانید از شیار مجزای کارت حافظه، برای افزایش حافظه ذخیرهسازی از کارت حافظه microSDXC استفاده کنید.
نرمافزار و رابط کاربری
گلکسی M62 با اندروید ۱۱ و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی One UI 3.1 به بازار عرضه شده است. همه چیز در بهروزترین حالت ممکن قرار دارد که لذت استفاده از آن را دوچندان میکند. خصوصا که سامسونگ از این گوشی هم به مدت ۳ سال پشتیبانی نرمافزاری خواهد کرد. با توجه به قدرتمند بودن سختافزار، با خیال راحت میتوانید تا ۳ سال با آخرین آپدیتهای نرمافزاری از M62 استفاده کنید. یکی از بخشهای تا حدی نگرانکننده در گوشیهای میانرده سامسونگ، استفاده از رابط کاربری One UI Core به جای نسخه کامل آن است. تفاوت این دو نسخه در حذف بسیاری از امکانات کاربردی One UI در نسخه Core است. خبر خوب اینکه در M62 نسخه کامل One UI را در اختیار دارید و میتوانید از تمامی امکانات این رابط کاربری ساده، زیبا و سرشار از امکانات کاربردی بهرهمند شوید. یکی از این امکانات که در نسخه Core خبری از آن نیست، امکان برقرار کردن ارتباط بین گوشی و ویندوز ۱۰ است. با این کار میتوانید از طریق کامپیورتان تماس تلفنی بگیرید و حتی برنامههای گوشی را در ویندوز اجرا کنید.
باتری
گلکسی M62 یک باتری عظیمالجثه ۷۰۰۰ میلیآمپری دارد. هرچند که پردازنده پر مصرفی در آن به کار گرفته شده، اما واقعا با این حجم باتری هیچ نگرانیای وجود ندارد. حتی با سنگینترین استفاده از گوشی هم بعید است بتوانید یک روزه شارژش را تمام کنید. با مصرف معمول روزانه هم به سادگی و با خیال راحت میتوانید ۲ روز را با یک بار شارژ سپری کنید. یک شارژر سریع ۲۵ واتی هم همراه M62 عرضه شده که میتواند در ۲ ساعت گوشی را به طور کامل شارژ کند. چه چیزی از این بهتر؟ ۲ ساعت شارژ، ۲ روز استفاده! قابلیت Reverse charging هم در این گوشی وجود دارد که میتوانید گوشی دوستان یا هدفون بیسیمتان را به کمک آن شارژ کنید. وقتی ۷۰۰۰ میلیمتر باتری همراهتان دارید، دیگر به پاوربانک نیاز نخواهید داشت که هیج؛ میتوانید به خود گوشی هم به چشم پاوربانک نگاه کنید!
جمعبندی
همانطور که مطالعه کردید، سامسونگ گلکسی M62 یکی از همان گوشیهایی است که میانرده خواندنش ساده نیست. اگر گلکسی نوت ۱۰ میانرده باشد، M62 هم میتوانیم در این دسته قرار دهیم! شاید بهتر باشد که M62 را پرچمداری مقرون به صرفه بدانیم. با توجه به اینکه پردازنده استفاده شده در آن دقیقا پردازنده گلکسی نوت ۱۰ است، چنین برداشتی کاملا منطقی به نظر میرسد.
در مجموع همه بخشهای این گوشی سامسونگ رضایتبخش هستند و تجربه استفاده از آن با در نظر گرفتن باتری حجیم و صفحه نمایش بزرگ و باکیفیت بسیار دلچسب است.
چرا بخریم؟
- چیپست قدرتمند ۷ نانومتری Exynos 9825
- نمایشگر ۶.۷ اینچی فولاچدی پلاس از نوع Super AMOLED Plus
- باتری ۷۰۰۰ میلیآمپری
- نسخه کامل رابط کاربری One UI
- برنامه بهروزرسانی ۳ ساله سامسونگ
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.