توضیحات
معرفی گوشی موبایل شیائومی Redmi Note 9 Pro
شیائومی Redmi Note 9 Pro محصولی تمامعیار که ۳۰ آوریل ۲۰۲۰ معرفی شده است. این محصول را باید از آن دسته گوشیهایی بدانیم که موفق شده همه امکانات را در سطحی یکسان عرضه کند. شاید در دنیای پرچمداران و حتی گوشیهای پایینرده چنین مسألهای اصلا مطرح نباشد؛ اما در گوشیهای میانرده چنین نیست. صفحه نمایش بزرگ ۶.۶۷ اینچی با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ تقریبا تمام بخش جلویی گوشی را به خود اختصاص داده است. چهار لنز در بخش پشتی و دوربین سلفی در برشی حفرهای در نمایشگر قرار گرفته است. پردازنده ۸ هستهای Snapdragon 720G، ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی محصولی سریع و روان را نتیجه دادهاند. باتری ۵۰۲۰ میلیآمپری و فناوری شارژ سریع هم که به این مجموعه اضافه کنیم، همه چیز کامل میشود. در ادامه همراه موبایل کمک باشید تا به تفکیک با همه بخشهای Redmi Note 9 Pro آشنا شوید.
طراحی
شیائومی Redmi Note 9 Pro با طول ۱۸۶.۸ و عرض ۷۶.۷ میلیمتری و وزن ۲۰۹ گرمی شاید کمی بزرگ و سنگین به نظر برسد. اما طراحی درست همه چیز را تغییر میدهد. لبههای منحنی این گوشی شیائومی باعث میشود که در دست گرفتنش حس بسیار خوبی داشته باشد. شیائومی در تقسیم یکسان وزن این گوشی هم عملکرد بسیار خوب و مهندسی شدهای را از خود نشان داده است. قطر ۸.۸ میلیمتری Note 9 Pro هم یکی دیگر از نشانههای طراحی جذاب آن است؛ خصوصا که یک باتری ۵۰۲۰ میلیآمپری را در خود جای داده است. این گوشی در سه رنگ با اسمهای تجاری متفاوتی به بازار عرضه شده است؛ سبز گرمسیری، سفید یخچالی و خاکستری میانستارهای! هر سه رنگ بسیار زیبا هستند و در زوایا و در شرایط نوری متفاوت، رنگ متفاوتی را از خود نشان میدهند. در انتخاب رنگ دقت کنید؛ چرا که با توجه به استفاده از لایه محافظ Gorilla Glass 5 در قاب پشتی، نیاز چندانی به قاب محافظ نخواهید داشت و میتوانید از طراحی زیبای Redmi Note 9 Pro لذت ببرید. ضمن اینکه قاب پشتی شیشهای طراحی شده، با توجه به روکش محافظ استفاده شده و رنگبندی مناسب، رد اثر انگشت چندان به چشم نمیخورد.
شیائومی حاشیههای اطراف نمایشگر را در بخش بالا، چپ و راست Redmi Note 9 Pro را تا جای ممکن کوچک کرده و فقط در بخش پایینی آن است که حاشیه کمی بیشتری دارد. به جز نمایشگر، در بخش جلویی چیزی جز دوربین سلفی که به شکل حفرهای در میانه بالایی نمایشگر قرار گرفته به چشم نمیخورد. البته که بالای گوشی اسپیکر مخصوص مکالمه قرار گرفته که میزبان یک الایدی مخصوص اطلاعرسانی هم هست؛ با اینکه اضافه کردن یک چراغ کوچک اطلاعرسانی هزینه خاصی برای کمپانیها ندارد، اما جدیدا کمتر شاهد حضورش هستیم. از بخش جلویی که بگذریم، پشت گوشی هم چیزی جز محل قرارگیری لنزهای دوربین و فلش الایدی وجود ندارد. چهار لنز پشتی در یک قاب مربعشکل با لبههای گرد و البته در میانه بخش بالایی قرار دارند و فلش هم کمی پایینتر از لنزها جا خوش کرده است. هر دو بخش جلویی و پشتی گوشی کاملا قرینه طراحی شدهاند که حس بسیار خوبی را منتقل میکند.
در لبه سمت راست دکمههای تنظیم صدا و پاور قرار گرفتهاند. دکمه پاور نقش سنسور اثر انگشت را هم ایفا میکند. لبه سمت چپ هم فقط شیار سیمکارتها و کارت حافظه را در خود جای داده و چیز دیگری در این بخش به چشم نمیخورد. در بخش پایینی شاهد اسپیکر، میکروفون، درگاه شارژ از نوع USB Type-C و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هستیم. در نهایت در لبه بالایی هم میکروفون دوم و سنسور مادون قرمز قرار گرفتهاند.
نمایشگر
در Redmi Note 9 Pro از نمایشگری ۶.۶۷ اینچی با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ استفاده شده است. این نمایشگر با نسبت تصویر ۲۰:۹ و تعداد ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ، ۸۴.۵ درصد از قاب جلویی گوشی را تشکیل داده است. جنس پنل این نمایشگر از نوع IPS LCD است که انتخابی معمول برای این بازه قیمتی است. پنلهای IPS رنگها را با دقت بالایی نمایش میدهند و تنها نقطه ظعفشان در مقابل صفحه نمایشهای Super AMOLED، دقت پایینتر در تولید رنگ سیاه است؛ چرا که در پنل IPS، نور زمینه کل صفحه را روشن میکند، اما در پنل Super AMOLED هر پیکسل به صورت جداگانه نور زمینه دارد. همین تفاوت باعث پایینتر بودن میزان کنتراست و عمق رنگ مشکی میشود. اما این به معنی ضعف نمایشگر Redmi Note 9 Pro نیست؛ اتفاقا نمایشگر این گوشی یکی از نقاط قوتش محسوب میشود. شاید تنها ایرادی که بتوان از آن گرفت، نرخ بازسازی تصویر عادی آن است که با توجه به بازه قیمتی نباید هم چنین انتظاری از آن داشته باشیم.
حداکثر روشنایی این نمایشگر در حالت تنظیم روشنایی دستی ۴۶۰ نیت و در حالت اتوماتیک به ۶۱۰ نیت میرسد. این مقدار نور زمینه باعث میشود حتی زیر تابش مستقیم نور خورشید هم بتوانید همه چیز واضح را مشاهده کنید. حداقل میزان روشنایی هم ۱.۲ نیت است که واقعا کمنظیر است. شاید حداقل روشنایی خیلی مهم به نظر نرسد، ولی با چنین نمایشگری میتوانید در تاریکی مطلق بدون آسیب به چشمانتان با گوشی موبایل کار کنید. شیائومی حالتهای مختلفی برای نمایشگر تعریف کرده که میتوانید گزینه مناسب خودتان را از بین آنها انتخاب کنید. در حالت پیشفرض نزدیکترین رنگها به استاندارد sRGB نمایش داده میشوند؛ اما گزینههای دیگر این امکان را به شما میدهند که رنگها را مطابق سلیقه خودتان گرمتر یا سردتر مشاهده کنید. مورد آخر اینکه Redmi Note 9 Pro از استاندارد HDR Display هم بهرهمند است. میتوانید ویدئوهای حداکثر فولاچدی HDR10 را در یوتیوب یا هر جای دیگری که از این استاندارد پشتیبانی میکنند مشاهده کنید. در آخر اینکه شیائومی برای محافظت از صفحه نمایش دوستداشتنی هم تصمیم بسیار خوبی گرفته و از Gorilla Glass 5 استفاده کرده که با توجه به تستهای مختلف عملکرد فوقالعادهای از خود نشان داده است.
دوربین
شیائومی برای بخش پشتی Redmi Note 9 Pro چهار لنز مختلف در نظر گرفته است. دوربین اصلی یک لنز ۶۴ مگاپیکسلی عریض و دوربین فوق عریض کیفیتی ۸ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۱۹ درجه دارد. دو دوربین دیگر هم لنز ماکروی ۵ مگاپیکسلی و تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی هستند. نهایتا دوربین سلفی هم ۱۶ مگاپیکسلی و از نوع عریض است. اما از اعداد و ارقام بگذریم و به عملکرد واقعی این دوربینها بپردازیم.
دوربین اصلی در حالت اتوماتیک، عکسها را ۱۶ مگاپیکسلی ثبت میکند؛ هر چهار پیکسل مجاور، با هم ترکیب میشوند و یک پیکسل را به وجود میآورند. این کار علاوه بر اینکه حجم تصویر نهایی را کاهش میدهد، دقت رنگها را افزایش میدهد و البته کمک بزرگی به افزایش داینامیک رنج میکند. نتیجه این کار، عکسهایی با ثبت دقیق رنگها و کیفیت فوقالعاده است. به همین دلیل، با توجه به اینکه لنز Telephoto در این گوشی وجود ندارد، اما در بخش دوربین گزینه زوم ۲x را مشاهده میکنید. با توجه به بزرگ بودن لنز اصلی، امکان زوم دو برابری بدون افت کیفیت وجود دارد. به جز حالت اتوماتیک دو حالت مهم دیگر هم وجود دارند؛ حالت ۶۴M که بدون امکانات پیچیده و با سادگی تمام، امکان ثبت عکسهایی ۶۴ مگاپیکسلی به شما میدهد. اگر بخواهید میتوانید همه عکسها را با همین حالت ثبت کنید، اما توجه کنید که حجم نهایی هر تصویر چیزی حدود ۴۰ مگابایت خواهد بود. آنچه از این کار نصیبتان میشود، جزئیات بیشتر در تصویر ثبت شده است که در صورتی که بخواهید تصویر را بزرگنمایی کنید به کارتان میآید. حالت دیگر هم حالت حرفهای یا Pro است که با انتخاب آن، تنظیم دمای عکس، فاصله کانونی، سرعت شاتر و… همگی باید به صورت دستی تنظیم شوند.
لنز فوق عریض هم کیفیتی در سطح دوربین اصلی ارائه میکند. در هر شرایط نوری، رنگها و جزئیات به خوبی ثبت میشوند. حتی مشکل اعوجاج هم در دوربین فوق عریض Redmi Note 9 Pro وجود ندارد و لبههای تصویر هم به خوبی سایر قسمتهای عکس ثبت میشوند. در مورد لنز بعدی که برای ثبت تصاویر ماکرو به کار میآید، معمولا آستینها را بالا میزنیم و برچسبهایی مثل «صرفا بالا بردن تعداد لنزها» را به گوشی میچسبانیم! اما حقیقتا نتایج ثبت شده توسط این لنز هم شگفتانگیز است؛ جزئیات بسیار بالا، رنگهای دلنشین و نویز پایین عکسهای ثبت شده با لنز ماکرو باعث میشود بخواهید همه چیزهای اطرافتان را یک بار از نگاه این لنز هم مشاهده کنید. چهارمین لنز هم در ثبت تصاویر پرتره با لنز اصلی همراهی میکند و باعث افزایش دقت در محو کردن زمینه عکسها میشود. دوربین سلفی هم روش مشابه دوربین اصلی برای ثبت تصاویر دارد؛ لنز ۱۶ مگاپیکسلی به صورت پیشفرض تصاویر را ۴ مگاپیکسلی ذخیره میکند. تصاویر ثبت شده توسط دوربین سلفی هم کاملا رضایتبخش هستند و اینجا هم اگر بخواهید میتوانید که عکسها را با کیفیت اصلی ذخیره کنید.
در بخش فیلمبرداری هم در مورد رزولوشن و نرخ فریم بر ثانیه چندین حق انتخاب دارید. فیلم برداری با کیفیت ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه انجام میشود. در صورت انتخاب رزولوشن ۱۰۸۰p هم از سه نرخ ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه حق انتخاب دارید. همچنین امکان ثبت فیلمهای اسلوموشن ۷۲۰p با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه وجود دارد. طبیعتا خبری از لرزشگیر اپتیکال نیست، اما لرزشگیر دیجیتال نتیجه بسیار خوبی را از خود نشان میدهد. تنها مشکل این است که در صورت فیلمبرداری ۴K خبری از لرزشگیر نیست.
سختافزار
سختافزار شیائومی Redmi Note 9 Pro از یک چیپست ۸ نانومتری Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G تشکیل شده است. این چیپست ۸ هستهای از ۲ پردازنده ۲.۳ گیگاهرتزی Kryo 465 Gold و ۶ پردازنده ۱.۸ گیگاهرتزی Kyro465 Silver تشکیل شده است. پردازنده گرافیکی آن هم Adreno 618 نام دارد. این مجموعه، علاوه بر قدرت بالایی که ارائه میکند بسیار هم کممصرف است. در مورد مصرف پایین باتری در بخش باتری بیشتر صحبت خواهیم کرد. اما اگر بخواهیم از قدرت Snapdragon 720G بگوییم، چه چیزی بهتر از اجرای بازیهای سنگین؟ بازی PUBG Mobile با تنظیمات گرافیکی High با نرخ میانگین ۴۳ فریم بر ثانیه روی این گوشی اجرا میشود. در مورد بازی Call of Duty: Mobile هم با تنظیمات گرافیکی Ultra این مقدار به ۴۰ فریم بر ثانیه میرسد. شاید هدف شما بازی نباشد، اما این را بدانید که بازیهای گرافیکی سنگین مثل همین دو مورد، دشوارترین کارهایی هستند که میتوان از گوشی انتظار داشت. با چنین نتایج خوبی که از Redmi Note 9 Pro در اجرای چنین بازیهایی مشاهده کردید، اطمینان داشته باشید قدرت پردازشی آن تمام نیازهای دیگر را به سادگی برآورده خواهد کرد.
از نظر حافظه رم، Redmi Note 9 Pro در دو نسخه ۶ و ۸ گیگابایتی عرضه شده است. علاوه بر رم، بین حافظه داخلی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی از نوع UFS 2.1 هم حق انتخاب دارید. دقت کنید که رم ۸ گیگابایتی فقط با حافظه داخلی ۱۲۸ تولید شده است. امکان افزایش حافظه ذخیرهسازی از طریق کارت حافظه microSD هم وجود دارد. اگر استفاده سنگین شامل بازیهای مختلف و اجرای همزمان برنامههای متعدد را دارید، رم ۸ گیگابایتی گزینه بهتری برای شماست. اما نسخههایی که رم ۶ گیگابایتی هم دارند، هیچ مشکلی در انجام کاربردهای روزمره و حتی بازیهای سنگین ندارند.
نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی Redmi Note 9 Pro با اندروید ۱۰ و رابط کاربری MIUI 11 به بازار عرضه شده است. نسخه ۱۱ رابط کاربری MIUI تغییرات زیادی داشته که نتیجه آن دریافت جایزه Red Dot Design برای این شرکت بود. در این نسخه، همه چیز مجدد طراحی شده و ظاهر یکدستتری را مقابل چشمان کاربر شکل میدهد. مشکلات کوچک و بزرگ زیادی برطرف شدهاند و ضمن حفظ امکانات قبلی، قابلیتهای جدیدی هم اضافه شدهاند. حالت تم تیره، بازطراحی شده و حالا برنامههای بیشتری از آن پشتیبانی میکنند. رابط کاربری MIUI 11 به حدی برای شیائومی مهم بوده که آن را حتی برای گوشیهای قدیمیتری که مورد انتظار نبودند هم عرضه کرده است. اگر تجربه استفاده از رابط کاربری اختصاصی شیائومی را دارید، با محیطی آشنا اما بسیار سادهتر و زیباتر از قبل روبهرو خواهید شد. اما اگر تجربه قبلی در این زمینه نداشتید، شک نکنید که از این طراحی ساده و پر از امکانات متعدد لذت خواهید برد.
باتری
شیائومی Redmi Note 9 Pro یک باتری ۵۰۲۰ میلیآمپری دارد که همراهیاش با پردازنده کممصرف Snapdragon 720G نتیجه بسیار دلچسبی دارد. با یک بار شارژ کامل میتوانید ۱۷ ساعت و ۲۳ دقیقه وبگردی و ۱۶ ساعت و ۴۵ دقیقه ویدئو تماشا کنید. با شارژر سریع ۳۰ واتی موجود در جعبه هم میتوانید تنها در ۳۰ دقیقه شارژ گوشی را به ۶۰ درصد برسانید. با اینکه در MIUI 11 مصرف باتری کاهش پیدا کرده، گزینهای هم به نام Ultra Power Saving اضافه شده است. در این حالت بیشتر بخشهای گوشی غیرفعال میشوند تا حداکثر صرفهجویی در مصرف باتری به دست بیاید.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید شیائومی Redmi Note 9 Pro محصولی است که برای اکثریت افراد گزینه مناسبی به نظر میرسد. از آنجایی که همه بخشهای این گوشی در سطحی یکسان و مطلوب قرار دارند، خواستههای اکثر افراد را برآورده میکند که همین موضوع آن را به گزینهای محبوب تبدیل میکند. با سختافزاری قوی، صفحه نمایشی بزرگ و با کیفیت و یک باتری حجیم، این گوشی در بازه قیمتی خودش، برای هر کاربری گزینه مناسبی محسوب میشود.
چرا بخریم؟
- سختافزار قوی متشکل از Snapdragon 720G و رم ۶ یا ۸ گیگابایتی
- دوربینهای چهارگانه با عملکردی بسیار مطلوب
- صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت
- رابط کاربری MIUI و پشتیبانی نرمافزاری خوب
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.